16. rodada - Flamengo

Go to content

Main menu:

16. rodada

Arkiv > 2017 > Juli
Flamengo var da også favorit mod Coritiba, der til dagligt omtales som ”de hvide lår”, men favoritværdigheden til trods var det tæt på at gå galt for de rød-sorte, der måtte vente helt til overtiden for den endelige forløsning. Det på papiret gode resultat betyder, at Flamengo nu er på 3. pladsen med 28 point. Stillingen er dog ikke endelig, da Santos senere i dag tager mod Bahia og med en sejr kan snige sig foran Flamengo. Pudsigt nok støder netop Santos og Flamengo sammen i midtugen, når der spilles kvartfinaler i den brasilianske pokalturnering. Og på søndag står Zé Ricardos tropper overfor endnu en udfordring, da de på udebane skal møde Corinthians, der trods to uafgjorte kampe virker ubesejrlige.
For Coritiba var det 3. nederlag i træk, og hvis ”de hvide lår” skal holde sig vær fra nedrykningsstregen, kommer de på en stor opgave, da de til næste kamp hjemme tager mod Farlige Fred og Co. fra Atlético MG.
Kampen:
Til dagens opgør havde Flamengo valgt at stille op i deres nye 3. trøje, som er designet af klubbens fans. Det betød, at Flamengo i dagens anledning stillede op i gule og blå trøjer - langt fra den normale rød-sorte uniform. De ca. 13.000 fans så et hjemmehold, der fra start satte Coritiba under pres, hvilket bekom tilskuerne vel. Der gik da heller ikke mere end tre minutter, før Flamengos venstreside viste tænder, da Geuvânio serverede bolden til Trauco. Peruvianeren sendte bolden ind imod mål, men overliggeren kom i vejen, og det endte med et målspark til Coritiba. Tre minutter senere viste venstresiden igen tænder. Geunânio sendte en aflevering i dybden til Everton Ribeiro, der modtog bolden. På kanten af feltet så han op og sendte bolden på tværs til en fremadstormende Berrio, der uden problemer sendte bolden i nettet til en 1-0 føring til Flamengo.
Coritiba havde generelt problemer med deres offensiv, men det lykkedes dog alligevel at ryste Flamengo en smule, da Pará fejlede og lod Tomas Bastos komme til baglinjen. Bastos sendte bolden på tværs til Rildo, der kom glidende ind i feltet. Chancen blev dog aldrig til noget, da bolden efter lidt ping-pong gik ud til hjørnespark. Flamengo virkede ikke tilfredse med 1-0 føringen, og efter en lille halv time var det Guerrero, der forsøgte sig fra kanten af feltet. Øjeblikket senere var det Geuvânio, der satte Everton Ribeiro i scene, men Wilson i målet fik fingrene på og holdt ”de hvide lår” inde i kampen. I det hele taget var det Flamengo, der satte dagsordenen, og da Geuvânio sendte et hjørnespark ind feltet, var det rent uheld, at bolden ikke gik ind bag Wilson i Coritibas mål. I halvlegens sidste kvarter valgte Flamengo at sætte tempoet ned, og de to hold kunne gå til pause med en komfortabel 1-0 føring til Flamengo.
Anden halvleg var dog knap gået i gang, før Coritiba kom på måltavlen. Tomas Bastos viste gode takter i venstresiden og sendte en dyb stikning til Henrique Almeida, som løb mellem Juan og Vaz. Almeida reagerede hurtigt og sendte bolden i nettet bag Thiago i Flamengos mål. Målet var en bet for Flamengo, der prøvede at svare igen, uden det gav den fornødne bonus. Efter misbrugte chancer af både Rafael Vaz og Guerrero virkede det, som om Flamengo manglede den endelige kode til Coritibas forsvar, og det kulminerede, da Guerrero sendte bolden i nettet, men linjevogteren havde korrekt nok vinket for offside, og målet blev annulleret. Flamengo begyndte at virke frustrerede, hvilket resulterede i, at træner Zé Ricardo begyndte at skifte ud på holdet. Berrío måtte ud til fordel for vidunderdrengen Vinícius Júnior, hvilket bragte Flamengo længere frem på banen. Den offensive indskiftning gav huller bagud, og i det hele taget virkede hjemmeholdets organisation mindre struktureret end da kampen startede. Trods den svage organisation kom hjemmeholdet til et par store chancer. Med et kvarter tilbage sendte Juan en bold på overliggeren, og med 10 minutter tilbage var det et samspil mellem Vinícius Junior og Filipe Vizeu, der var ved at give bonus. To minutter senere var det Romulus tur. Midtbanedynamoen modtog bolden og sendte et svagt skud i favnen på Wilson.
Stadionuret rundede de 90 minutter, og Flamengo-tilhængernes utilfredshed kunne tydeligt høres på stadion. Skulle Flamengo for 4. gang forlade banen uden en sejr? Heldigvis var Vinicuis Junior af en anden opfattelse, og efter et par gode træk i feltet blev han fældet af stopperen Márcio – straffespark til Flamengo. Det store ansvar faldt på Everton Ribeiro, der stille og roligt sendte bolden ind i højre hjørne bag Wilson, der sprang til venstre. Dermed fik Flamengo deres første sejr i fire kampe, og der er nu tanket selvtillid på kontoen forud for de afgørende kampe mod hhv. Santos og Corinthians.

FLAMENGO 2 X 1 CORITIBA
Sted: Ilha do Urubu, Rio de Janeiro
Dato: lørdag den 22. juli 2017
Tidspunkt: 19.00 lokal tid, 24.00 dansk tid
Tilskuere: 13.014
Dommer: Braulio da Silva Machado
Assistentes: Kléber Lúcio Gil og Neuza Ines Back
Gule kort: Willian Arão (Flamengo); Luizão, Tomas Bastos, Wilson, William Matheus, Rildo, Alecsandro (Coritiba)
Mål:
FLAMENGO: Berrío efter 6 minutter og Everton Ribeiro efter 92 minutter
CORITIBA: Henrique Almeida efter 46 minutter

FLAMENGO: Thiago, Pará, Juan, Rafael Vaz og Miguel Trauco; Romulo (Lucas Paquetá), Willian Arão og Everton Ribeiro; Berrío (Vinicius Junior), Paolo Guerrero og Geuvânio (Felipe Vizeu)
Træner: Zé Ricardo
CORITIBA: Wilson, Léo, Márcio, Luizão og William Matheus; Jonas, Alan Santos (Neto Berola), Matheus Galdezani og Tomas Bastos; Rildo (Filigrana) og Henrique Almeida (Alecsandro)
Træner: Robson Gomes
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu