April - Flamengo

Go to content

Main menu:

April

Arkiv > 2018
15-04
2-2 i angrebslysten sæsonpremiere
- når forventningens glæde overstiger spillet på banen


Lørdag eftermiddag tog de brasilianske klubber hul på den nationale turnering, som størstedelen af den brasilianske befolkning længe har set frem til.
For Flamengo foregik premieren langt fra Rio, nemlig i Salvador, hvor stadionet Barradão lagde græs til opgøret mod Vitoria. Men hvad der skulle have været en premierefest, blev en halvlunken affære, hvor den polerede fodbold blev tilsidesat til fordel for grimme tacklinger, afbrydelser og en kontroversiel dom, der i Flamengo-kredse vil blive diskuteret i mange dage fremover.

 
Hvad kampen angik, lynede Flamengo allerede efter 16 sekunder, da Lucas Paqutá udnyttede et flot oplæg fra Flamengos wunderkid Vinicius Jr. Hjemmeholdet udlignede kort efter på et yderst kontroversielt straffespark, og det kontroversielle fortsatte i 2. halvleg, da Revér bragte Flamengo i front med 2-1. Stillingen holdt dog ikke ret lang tid, da hjemmeholdets Denilson kort efter udlignede til slutresultatet 2-2.
 
Men hvordan forløb de 90 minutter, og kan holdene være tilfredse med pointdeling i en så hårdt spillet kamp? Læs mere og se højdpunkter her

Det kan ikke diskuteres, at det var Flamengo, som lagde bedst fra land. På et fint kontraangreb i højresiden kunne Vinicius Jr. sende en fin pasning ind til Lucas Paqueta, som sendte bolden i nettet bag en chanceløs Caíque, før uret havde rundet 30 sekunder. Målet lod dog ikke til at berøre Vitória synderligt, og med Denilson i front gik de offensivt til værks og lagde pres på Flamengo. Der gik dog heller ikke lang tid, før hjemmeholdet fik udbytte af deres anstrengelser, da dommeren fløjtede og pegede på pletten - straffespark til Vitória. Situationen var langt fra simpel, og efter hændelsen ændrede kampen også karakter, hvilket resulterede i, at dommeren mistede grebet og havde svært ved at holde styr på spillerne. Årsagen til straffesparket kom efter en klumpspilssituation, hvor bolden endte hos Denílson, som skød på mål men ramte Everton Ribeiro i hovedet. Som refleks havde Everton begge hænder i vejret, og det fik fløjten til at lyde, selvom der ikke var hånd på bolden. Dommer Wagner Rewey var ikke i tvivl. Rødt kort til Everton og straffe til Vitória, som Yago udnyttede til perfektion.
 

Med en mand i undertal og ti forsmåede spillere blev Flamengo presset yderligere men formåede dog at holde Vitória fra fadet, hvilket resulterede i en masse frispark fra begge sider. Da Flamengo var en mand i undertal, valgte træner Maurício Barbieri at sende midtbanespilleren Wilian Arão på banen til fordel for angriberen Herique Dourado. Den defensive udskiftning fik Flamengo længere frem på banen, og selvom de kun var 10 spillere, kunne de nu slå tilbage med gode og konstruktive kontraangreb. Efter 21 minutter var det Lucas Paquetá, som kom til afslutning, men Caíque var godt placeret i målet og holdt den unge angriber fra at score. Herefter fik Flamengo en række chancer, og det så pludselig ud, som om Flamengo var en mand mere på banen end Vitória. Det gav fine muligheder til f.eks. Lucas Paquetá og den tidligere landsholdsstopper Réver, der senere skulle få en hovedrolle i kampen. Hen mod slutningen af 1. halvleg faldt tempoet en smule, men Vitória fik dog en gylden mulighed, da Denílson var tæt på en scoring. Til Flamengos held manglede angriberen dog skarpheden, som kunne have bragt hjemmeholdet på vinderkurs.
Vitória var holdet, der lagde bedst fra start i 2. halvleg, og var det ikke for Diego Alves i Flamengos mål, havde hjemmeholdets Uillan Correira sendt Vitória på vinderkurs. Det skete dog ikke, og som halvlegen skred frem, blev spillet mere beskidt, hvilket dommeren ikke formåede at holde nede. De mange frisparksafbrydelser gjorde kampen til en uskøn affære, hvor ingen af holdene kunne opretholde et kontinuerligt flow og holde spillet i gang. Selvom kampen var en rodet historie, var den dog langt fra slut, og da der manglede et kvarter, måtte Vitória hente bolden ud af nettet efter endnu en kontroversiel kendelse fra dommer og linjevogter. Med et kvarter tilbage af kampen fik Flamengo tilkendt et frispark i en gunstig position. Diego sendte bolden ind i feltet, hvor flere Flamengo-spillere var off-side. Willian Arão kom højest og fik headet på mål. Den gik dog ikke ind men endte hos Réver, der bragte Flamengo i front med 2-1.
Glæden var imidlertid kortvarig, da Flamengos forsvar tre minutter senere sov godt og grundigt i timen. På et velspillet angreb sendte Rhayner en bold på tværs til en uopdækket Denílson, som med hovedet bragte lighed i regnskabet. De næste fem minutter bølgede kampen frem og tilbage, og begge hold angreb for at hente alle tre point, hvilket ikke lykkedes, og kampens afslutning blev fyldt med mange unødvendige frispark og ligegyldige afbrydelser.
Resten af kampen indledte Flamengo et halvhjertet forsøg på at hente alle tre point, men selvom Diego fik en stor chance på en dødboldsituation, endte hele affæren 2-2  hvlket må siges at være et retfærdigt resultat.
 
VITÓRIA 2 X 2 FLAMENGO
 
Sted: Estádio Barradão i Salvador
Dato: 14 april 2018
Tidspunkt: 19.00 lokal tid.
Dommer: Wagner Reway
Linjevogtere: Fabio Rodrigo Rubinho og Marcelo Grando
Betalende tilskuere: 12.669
Gule kort: Rhayner, Yago og Rodrigo Andrade (Vitória); Diego og Willian Arão (Flamengo)
Røde kort: Éverton Ribeiro (Flamengo)
Mål
VITÓRIA: Yago efter 12minutter og Denílson efter 75 minutter.
FLAMENGO: Lucas Paquetá efter 16 sekunder og Réver efter 71 minutter.
 
VITÓRIA: Caíque, Rodrigo Andrade (Jeferson), Kanu, Ramon og Pedro Botelho (Guilherme Costa); Uillian Correia, Willian Farias, Yago og Alexander Baumjohann (Juninho); Rhayner og Denílson
Træner: Vágner Mancini
 FLAMENGO: Diego Alves, Rodinei, Juan, Réver og René; Gustavo Cuéllar, Lucas Paquetá (Geuvânio), Diego og Everton Ribeiro; Vinícius Júnior (Pará) og Henrique Dourado (Willian Arão)
Træner: Maurício Barbieri
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu