Arkiv > 2014

25-08-2014

Fuldt hus i fire kampe
Brasileirão runde 17

Flamengo fortsætter den gode stil, da holdet søndag aften vandt 2-0 over Criciúma. Det er den fjerde sejr ud af fem mulige for træner Vanderlei Luxemburgo, der nu har fem point ned til stregen og nedrykningspladserne. Sejren kom i hus i anden halvleg på mål af Lucas Mugni og Eduardo da Silva, som uden problemer tæmmede de tandløse tigre fra Criciúma.
De tre point bringer Flamengo op på 11 pladsen i ligaen, og hvis holdet fortsætter stilen, kan de begynde at kigge efter de eksklusive pladser, der giver adgang til det forjættede land  Copa Libertadores.  Flamengos næste ligakamp er endnu et udebaneopgør. Her skal de rød-sorte en tur til Barradão og Salvador, hvor modstanderen hedder Vitória. Criciúma skal prøve at rejse sig mod Sport Recife, som også måtte bide i græsset da de tabte med hele 4-0 til Fluminense. Læs mere

21-08-2014

Kroatisk landsholdsbomber igen matchvinder for Flamengo
Brasileirão runde 16 (Af Peter Arnholdt)

Flamengo høstede sin tredje sejr i træk, da 'O Rubro-Negro’ (De rød-sorte) hjemme foran 37.726 begejstrede tilskuere på Maracanã slog sidste års Copa Libertadores-vindere fra Atlético-MG med målscoren 2-1.

Atlético tog ellers teten ved Maicosuel efter bare 9 minutters spil, men hjemmeholdet fik vendt kampen med 2 scoringer inden for bare seks minutter midt i 2. halvleg. Flamengo-træneren Vanderlei Luxemburgo satte angriberen Eduardo da Silva på banen et kvarter inde i 2. halvleg, og det var et klogt træk.

Med bare fire minutter på banen fremtvang den tidligere kroatiske landsholdsspiller et straffespark, som anfører Léo Moura udnyttede med møje og besvær, og bare seks minutter senere headede Eduardo da Silva sejrsmålet ind.

Eduardo da Silva har nu spillet 4 kampe for Flamengo, og angriberen er blevet matchvinder i 2 af kampene. Den nu 31-årige bomber er faktisk født i Rio de Janeiro, men han blev i 2002 udstyret med et kroatisk pas efter stor succes for Dinamo Zagreb. For det nye fædreland blev det til i alt 64 kampe og 29 scoringer i den skakternede trøje.

Flamengo rykker med sejren op på 13. pladsen i Serie A med 4 points ned til nedrykningsstregen, mens Atlético-MG falder ned til 8. pladsen med 5 points op til Top 4. Highlights fra kampen

18/8 2014

Flamengo kryber opad i tabellen
Brasileirão 15 runde

Flamengo kom endelig ud af dyndet, da klubben i aftes vandt 0-1 over bundrivalerne fra Coritiba. Everton blev matchvinder, da han i første halvleg sørgede for Flamengos første udesejr i denne sæson. Med sejren er Flamengo kommet væk fra nedrykningsstregen og er pt. på en 14. plads med 16 point, hvorimod Coritiba forbliver på sidstepladsen med 12 point for 15 kampe.
Luxemburgos tropper leverede ingen storkamp men formåede at udnytte Coritibas fejl og derigennem sikre sig de tre point. Coritiba forsøgte kampen igennem at dominere og derved sikre sig point. Men uden styrmanden Alex formåede ”de hvide lår” ikke at vende kampen til egen fordel, og træner Celso Roth kan nu se sit hold forblive på 20. pladsen med to point op til Bahia på 19. pladsen.
I næste runde tager Flamengo mod Atlético-MG hjemme på Maracãna, og Coritiba kan se frem til endnu et bundopgør mod Vitória fra Salvador. Læs mere

11-08-2014

Tre vigtige point i uskøn kamp
Brasileirão 14 runde

Selvom Flamengo ikke spillede sprudlende, lykkedes det alligevel at hive en 1-0 sejr hjem over Sport Recife hjemme på Maracanã. Med et sent mål af nyankomne Eduardo da Silva kunne de rød-sorte finde ro, om end de med 13 point stadig er blandt nedrykkerne.
Selvom kampen bestemt ikke var neglebidende, gav Flamengo ikke op, og i sidste ende kunne den kroatiske landsholdsspiller Eduardo da Silva heade bolden i nettet, og derved sikre hjemmeholdet tre livsvigtige point.
Næste runde byder på et vaskeægte bundopgør. Flamengo tager nemlig til Couto Pereira, hvor Coritiba byder op til dans. Sport bliver hjemme, og tager mod Atlético-PR på Ilha do Retiro. Læs mere

07-08 2014

Skuffelser i den rød-sorte trøje
Store navne små bedrifter

Mange spillere har gennem tiden spillet i Flamengos klassiske rød-sorte trøje, og flere gange er et stort navn hentet til klubben uden det blev en succes. Klubbens seneste fiasko var Elano, der med en fortid i Manchester City og Galatasary var udset en central rolle på holdet. Med 50 landskampe i bagagen var den offensive midtbanespiller håndplukket til at løfte Flamengo men har grundet skader og dårlig form ikke slået til i klubben.
Elano er bestemt ikke den eneste, der er faldet igennem. Her er fem andre eksempler på spillere, der i dag betegnes som fejlkøb: Læs mere

04/08 2014

Flamengo satte point til, og er endnu engang bundprop
Brasileirão runde 13

Efter sidste uges drømmestart fik Vanderlei Luxemburgo og Flamengo en spand kold vand i hovedet, da de til aften tabte 0-1 til Chapecoense på Arena Condé. De rød-sorte havde forventet en sejr, men det var hjemmeholdet og Neném, der trak det længste strå og derved sendte Flamengo tilbage på sidstepladsen i ligaen med 10 point efter 13 kampe.
Nederlaget var ikke ufortjent, og Luxemburgo formåede heller ikke at indgyde den nødvendige motivation, der kunne få holdet til at gå efter den vigtige sejr. Kampen igennem virkede Flamengo uinspirerede og modløse, hvilket fik kampen til at føles langsommelig og kedelig.
Næste søndag får Flamengo endnu engang chancen for at komme ud af dyndet. Her er modstanderen nemlig Sport fra Recife, som til aften led et ydmygende 3-0 nederlag til Figueirense. Læs mere