Go to content

Main menu:

Brasileirão 1. rodada

Arkiv > 2017 > Maj
Flamengo får også brug for en Guerrero i topform, da de rød-sorte natten til torsdag skal en tur til Argentina og møde San Lorenzo i Copa Libertadores. Her kan Flamengo med uafgjort sikre sig adgang til ’knald og fald’-kampene senere på året. Atlético skal også i ilden og møder natten til onsdag argentinske Godoy Cruz hjemme på Independencia. Atlético er allerede videre fra gruppespillet, men en sejr over argentinerne vil bringe dem på 1. pladsen i gruppe 6.
I ligaen kan Flamengo heller ikke hvile på laurbærrene, da modstanderen i 2. runde er oprykkerne fra Atlético Goias. De to hold har allerede krydset klinger, da de i sidste uge spillede 0-0 i den brasilianske pokalturnering.

Kampen:

Flamengo og Atlético spillede kampen, som en ægte klassiker skal spilles. Tempoet var højt, og begge hold pressede på for at få bolden i kassen. Det var dog Flamengo, som havde de bedste chancer de første 20 minutter, men uanset om det var Flamengo eller Atlético, der angreb, var de to forsvar forberedte og fik ryddet op i egen forsvarszone.Det var dog Flamengo, der havde spillet, og de rød-sorte havde organiseret sig og stod godt på banen i forhold til Atlético, hvilket betød, at Flamengo fik skærmet af, så forbindelsen mellem Atléticos midtbane og frontkæde blev afskåret. Flamengos taktik virkede efter hensigten, og efter 23 minutter kom hjemmeholdet også foran. Everton lagde ud med en god aktion i venstre side og fik spillet Matheus Sávio fri på kanten af feltet. Matheus tog et træk og sendte bolden diagonalt ind mod Guerrero. Den peruvianske landsholdsspiller forsøgte sig med et hovedstød men kom for sent. Bolden fortsatte sin kurve og endte i netmaskerne bag Victor i Atléticos mål - 1-0 til Flamengo. Atlético forsøgte sig med et modsvar, men det var stadig Flamengo, som kom til de største chancer. Til Atléticos held manglede Guerrero dog den sidste skarphed, der kunne have bragt Flamengo yderligere i front. Første store chance til Atlético kom efter en lille halv time, hvor en bold blev spillet på tværs i Flamengos felt.
Bolden blev clearet men endte hos Elias, som forsøgte sig med en flugter, der gik langt forbi Muralha og Flamengos mål. Kort før pausen fandt Flamengo et ekstra gear og viste, hvor farlige de er på deres omstillinger. Med to minutter tilbage sendte målscorer Matheus bolden ind i feltet til Berrío. Den lille colombianer fik ikke afsluttet, og bolden endte hos Everton og dernæst Guerrero, som vendte på en tallerken og sendte bolden tæt forbi mål. I halvlegens overtid viste Berrío sit talent ved at lave en tunnel på Gabriel og drible ind i feltet. I stedet for at afslutte selv valgte han at aflevere til Guerrero, som var klar ved 11-meter-pletten. Bolden blev dog clearet, og holdene kunne dermed gå til pause med en 1-0 føring til Flamengo.
Pausen brugte Atléticos træner Roger på at forstærke sit hold forud for de sidste 45 minutter. Det betød, at Otero røg ud til fordel for Cazeres. Hos Flamengo havde Zé Ricardo valgt at beholde de samme 11, som spillede de første 45 minutter. Om det var Cazeres skyld eller de femten minutters pause skal være usagt, men 2. halvleg tilhørte udeholdet, som virkede motiverede og angrebslystne. De to midtbanespillere Elias og indskiftede Cazares fandt hurtigt melodien og viste deres farlighed, da Cazares spillede bolden mellem benene på Pará og var tæt på at udligne. Atlético fortsatte deres pres, og med Elias Robinho og Fred i hopla lugtede det af en udligning. Der gik heller ikke lang tid, før bolden igen var i nettet, og denne gang var det Atlético, der trak det længste strå. På godt opspil af Robinho og Fred fik de sat Elias i scene, som sendte bolden i nettet bag Muralha. Udligningen betød, at begge hold satte tempoet op for at hente de tre point. I det hele taget tilhørte 2. halvleg Atlético, og de sort og hvidstribede gjorde, hvad de kunne for at vise, at de var Flamengo overlegne. Med et kvarter tilbage fik Flamengo en gylden chance for at bringe sig i front, da Réver missede et oplagt hovedstød foran Atléticos mål. Dette gav hjemmeholdet mere blod på tanden, men Flamengos offensiv var dog ikke til nogen nytte, da Guererros skud blev reddet målstregen. De mange flamengo-fans på stadion savnede en sejr og begyndte nu at råbe på Flamengos 16-årige wunderkid Vinicuis Jr., som bliver sammenlignet med selveste Neymar. Den unge mand kom da også på banen men formåede ikke at gøre den stor forskel.
Dermed delte de to hold i porten, da dommer Jailson fløjtede kampen af. En halvleg til Flamengo og en ditto til Atlético må siges at være et fair resultat, og hvis begge hold fortsætter deres spil, skal de med sikkerhed nok true mestrene fra Palmeiras i kampen om det brasilianske mesterskab.

FLAMENGO 1 X 1 ATLÉTICO MG

Sted: Maracanã, Rio de Janeiro

Dato: 13. maj 2017

Tidspunkt: 16.00 lokal tid, 21.00 dansk tid

Tilskuere: 50.220

Dommer: Jailson Macedo Freitas

Linjevogtere: Alessandro Rocha de Matos og Elicarlos Franco de OliveiraGule kort: Fábio Santos, Ralph, Rafael Carioca (Atlético); Trauco, Everton (Flamengo)