Brasileirão 2.runde - Flamengo

Go to content

Main menu:

Brasileirão 2.runde

Arkiv > 2018 > April
22-04-2018

Ave César, og tak for alt
Brasileirão 2. rundeDa Flamengo i aftes vandt 2-0 over oprykkerne fra America MG, var det ikke alene en kamp om tre point. Det var også en hyldest og afsked til målmandslegenden Júlio Cesar, der med flere pragtredninger satte et flot punktum på en lang og glorværdig karriere, der startede på Maracanã tilbage i 1997. Hele 52.000 fodboldfans var i dagens anledning mødt op for at fejre Flamengo - og i særdeleshed Júlio Cesar, der efter 27 år i store klubber som Inter, Queens Park Rangers og Benfica nu var klar til at tage sidste tørn for barndomsklubben Flamengo. Læs mere
Aftenens modstander var oprykkerne fra America-MG, der de sidste par år har levet en yoyo-tilværelse mellem den bedste og næstbedste række, og America- MG var heller ikke levnet mange chancer forud for dagens kamp. Men som kampen skred frem, skulle det vise sig, at ”kaninerne”, som de kaldes, havde mere at byde på og ikke lagde sig fladt ned for Flamengo.
 

Kampen:
Det var som nævnt et festklædt Maracanã, der tog imod sine helte, og fra første fløjt satte Flamengo et højt tempo, mens Aerica-MG satsede udelukkende på kontraangreb og et kompakt forsvar. Flamengos pres og høje tempo stod på det første kvarter, uden det kom til oplagte chancer, og de enkelte, som opstod, blev aldrig rigtig farlige. Hos gæsterne kom første mulighed efter 16 minutter, da Aylon modtog en stikning i feltet. Det blev dog ikke til noget, da både Júlio Cesar og Wiliam Arão kom til og fik ekspederet bolden til hjørnespark.
Det høje tempo gik stille og roligt ud af kampen, og selvom Flamengo stadig var boldbesiddende, kom America mere ind i kampen og testede Júlio Cesar. Efter 22 minutter blev et hjørnespark sendt ind i feltet, og Júlio Cesar valgte at bokse bolden væk. Dette lykkedes ikke og i stedet endte bolden hos Carlinhos, der med en first-timer testede reflekserne hos Júlio Cesar.
Bedst som America syntes de var kommet ind i kampen, fik de en spand kold vand i hovedet, da Henrique Dourado med flot forarbejde af Vinicius jr. bragte hjemmeholdet i front.
Tre minutter senere var den gal igen. Henrique Dourado løb ind i feltet og blev fældet af Americas målmand Joy. Dommeren så forseelsen bagfra og dømte derfor målspark til America MG. Herefter kom det til en større diskussion spillere og dommer imellem, og efter dommeren havde haft øjenkontakt med måldommeren, omstødte han sin kendelse og dømte straffespark til Flamengo. Skarpretteren var Dourado, og han scorede sikkert til stillingen 2-0. America lagde sig dog ikke ned og kort før pausen var kaninerne tæt på at komme tilbage i kampen, da Aylon prøvede udefra og fra 40 meter sendte en bold på overliggeren.

Fra 2. halvlegs start var rollerne byttet rundt, og America prøvede at sætte Flamengo under pres, hvilket lykkedes en stor del af tiden. Det betød også, at Júlio Cesar langt fra kunne slappe af og flere gange viste, hvorfor han over en længere periode har været blandt de bedste målmænd i verden. Det var da også Júlio, der holdt Flamengo inde i kampen, da han efter 52 og 55 minutter ragede kastanjerne ud af ilden i forbindelse med Carlinhos og Serginhos farlige hovedstød. Som halvlegen skred frem, tog det pusten fra Flamengo, som til tider virkede tandløse og med en yderst ustruktureret defensiv.

Den største chance til hjemmeholdet var efter en dødbold, hvor stopperen Réver headede over mål. Den tilsyneladende lade indstilling til kampen fik America til at finde et ekstra gear, og havde det ikke været for Júlio Cesar, var kaninerne givetvis kommet tilbage i kampen. Som reaktion valgte Maurício Barbieri, der er konstitueret træner hos Flamengo, at foretage flere defensive udskiftninger. Selvom føringen blot skulle holdes, var det bestemt ikke problemfrit, og da dommeren fløjtede kampen af, kunne jublen bryde ud. Ikke alene hentede Flamengo en 2-0 sejr, men klubbens hjemvendte søn, Júlio Cesar, var manden, der var skyld i sejren og samtidig var kampens midtpunkt.

Når sejren nu er fordøjet, og rosen til Júlio Cesar har lagt sig, er der dog flere spørgsmål, der trænger sig på. Flamengo var i denne kamp uden Diego, der er skadet, og Everton, som er solgt til São Paulo. De to spillere var tydeligvis savnede i det offensive spil, og i de bagerste kæder mangler der tempo og disciplin, hvis klubben skal gøre sig håb om at blande sig i toppen af ligaen. Hvis vi ser frem til den kommende uges kampe, skal Flamengo rejse på kryds og tværs af Sydamerika, da de skal til Bogota og Fortaleza i to hårde kampe i både Copa Libertadores og den hjemlige liga. Hvad Libertadores angår, skal Flamengo vinde, da de hjemme satte point til og dermed gav en fordel til konkurrenterne i gruppespillet. Kampen mod oprykkerne fra Ceará er dog heller ikke ligegyldig, da ingen vil acceptere pointtab til en oprykker.
FLAMENGO 2 X 0 AMÉRICA
Sted: Maracanã, Rio de Janeiro
Dato: lørdag d. 21. april 2018
Tidspunkt: 19.00 lokal tid - 00.00 dansk tid
Tilskuere: 52.106
Dommer: Leandro Bizzio Marinho
Linjevogtere: Rogerio Pablos Zanardo og Daniel Luis Marques
Gule kort: Geuvânio (Fla); Rafael Lima (América)
Mål:
FLAMENGO: Henrique Dourado efter 28 og 35 minutter
FLAMENGO: Júlio César, Rodinei, Réver, Léo Duarte og Renê; Gustavo Cuéllar, Willian Arão, Lucas Paquetá (Jean Lucas), Geuvânio (Marlos) og Vinicius Júnior (Jonas); Henrique Dourado
Træner: Maurício Barbieri
AMÉRICA: Jory, Norberto, Messias, Rafael Lima og Carlinhos; Christian (Leandro Donizete), Juninho og Serginho; Luan (Marquinhos), Aylon (Capixaba) og Rafael Moura
Træner: Enderson Moreira
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu