Brasileirão 4 rodada - Flamengo

Go to content

Main menu:

Brasileirão 4 rodada

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Maj 2014

Flamengo havde i dagens anledning valgt at sætte fokus på racisme, og havde alternative navne på trøjerne. Spillere, træner og den tekniske stab havde alle valgt at hylde farvede spillere, der tidligere har spillet for Flamengo. Klubbens træner Jayme de Almeida jr, brugte sit eget navn efterfulgt af Pai (far). Jayme de Almeida senior spillede venstre back for Flamengo i 1942/43/44, og vandt hele tre statsmesterskaber for klubben. Flamengos målmandstræner Cantarele havde valgt at hylde Jarbas Batista, der scorede 154 mål i 380 kampe. Jarbas var en af de første sorte helte i klubben, og var aktiv som spiller for Flamengo fra 1933 til 1946.

Kampen:
Fluminense lagde ud i et højt tempo, der fra start stressede Flamengo, som ikke kunne få deres spil til at fungere. Selvom Flamengo virkede desorienterede, var det dem der fik kampens første chance. Efter fem minutters spil fik Leo Moura sendt et frispark ind til Wallace, der headede på mål, uden at det skræmte Diego Cavalierei i Fluminenses mål. Kort efter var det endnu engang Flamengo der forstyrrede i Fluminenses straffesparksfelt, men de trefarvedes forsvar var godt placeret, og Lucas Mugni kunne fangede ikke André Santos indlæg. Bedst som Flamengo var ved at finde sig selv, slog Fluminense til. Knapt havde uret rundet 10 min, da Conca sendte et hjørnespark ind foran mål. Bolden kom uforstyrret ind til Fred, der uden problemer kunne heade Fluminense foran med 1-0. Scoringen rystede Flamengo, hvilket kunne ses i deres spil, da der efter 15 minutter var uddelt tre gule kort. Fluminense fortsatte deres sikre spil, og var det absolut bedste hold på banen. Efter 18 minutters spil var de endda tæt på at bringe sig på 2-0. Carlinhos fik lavet en flot aflevering til Wagner, der broderede sig gennem Flamengos venstreside. Til Flamengos held havde Wagner ikke held til at finde Rafel Sobis, og Flamengo slap med skrækken.

Trods Fluminenses dominans gav Flamengo ikke op, men da deres spil manglede tempo, havde Fluminense ikke svært ved at lukke af, og derved forhindre Lucas Mugni og Alecsandro at komme til kvalificerede afslutninger. Det nærmeste Flamengo kom en chance var efter 20 minutter, da Márcio Araújo fik afsluttet. Men bolden ramte Jean på vejen, og derved blev det kun til en halv chance. Herefer gik kampen ned i tempo, og spillet foregik mest på midtbanen, hvilket gik ud over holdenes offensive kræfter.
Trods den manglende offensiv fik Fluminense en chance efter 28 minutters spil. Fred slap fri af Samir, og headede Carlinhos indlæg over mål. Kort efter var der endnu engang fare på fare på færde i Flamengos felt. Felipe der normalt er sikkerheden selv, var en usikker herre da han kiksede og var tæt på at forære et mål til Rafael Sobis og Fluminense.
Fluminense fortsatte det gode spil, og med Conca som drivkraft, virkede Flamengo efterhånden som træningskegler. Flamengo var desorienterede, og havde meget svært ved at få spillet til at fungere.  Der skulle gå hele 43 minutter før Flamengo kom til en kvalificeret afslutning.  Samir sendte et frispark mod mål, men Cavalieri reddede, og fik sendt bolden ud over baglinjen. På det efterfølgende hjørnespark var Cavalieri endnu engang i centrum, da han forhindrede Paulinho i at score. Herved kunne begge hold gå til pause med en 1-0 føring til Fluminense.

Pausen benyttede Jayme de Almeida til at hive Luiz Antonio ud og sætte Negueba på banen. Trods den offensive udskiftning var det Fluminense der fik første chance.  I det 47 minut måtte Felipe stække sig, da Jean forsøgte sig udefra. Riposten tog Rafael Sobis sig af, men fik ikke bolden i nettet. Fluminense fortsatte deres spil, og deres tætte markeringer gjorde det svært for Flamengo at bryde igennem. Indskiftningen af Negueba var dog et frisk pust for Flamengo, og klubben fik stille og roligt arbejdet sig mere ind i kampen. Efter en times spil var det også Negueba der var bagmanden bag en stor chance til Alecsandro. Men til Flamengos ærgrelse var Diego Cavalierei på sin plads, og fik sat en stopper for AlecGol. Kort efter var det Fluminenses tur til at få publikum op af sæderne. Denne gang reagerede Felipe dog hurtigt, og satte en stopper for Conca og Rafael Sobis. Jayme de Almeida øjnede herefter chancen, og benyttede sig af sine to resterende udskiftninger. Ud gik Lucas Mugni og Cáceres, og ind kom Muralha og Arthur, hvilket satte gang i spillet. Efter 68 minutter fik Negueba sendt bolden ind til Arthur, som sendte bolden over mål. To minutter senere var det endnu engang Flamengo der svingede dirigentstokken. Paulinho driblede sig ind i feltet, og fik afleveret til Alecsandro, der misbrugte på det groveste.

Herefter fik Flamengo mere bold på tanden, og fik sat tempo på deres spil. Med et kvarter tilbage fik Flamengo chancen der skulle have bragt dem tilbage i kampen, men Alecsandro var endnu engang for uskarp, og heade bolden forbi et tomt mål. Kort efter var Paulinho på pletten, men formåede heller ikke at udnytte chancen til at udligne. I denne periode af kampen var Fluminense under hårdt pres, og takket være en stærk defensiv, fik Flamengo ikke udnyttet deres store chancer.  Flamengo pressede på, og alle mand var fremme og jagtede udligningen, hvilket viste sig at være fatalt for de rød-sorte. Med tre minutter tilbage lykkedes det Walter at slå kontra. Han fik spillet sig fri af sine modstandere og sende bolden til Conca. Conca viste sin klasse og lagde en perfekt aflevering til Chiquinho der uden problemer bragte Fluminense i front med 2-0. Med kun tre minutter tilbage resignerede Flamengo og måtte endnu engang se sig besejret af ærkerivalerne fra Laranjeiras.

Flamengos alternative opstilling


Felipe (Ubirajara), Léo Moura (Toninho), Wallace (Marinho), Samir (Domingos da Guia) og André Santos (Jordan); Cáceres (Junior), Márcio Araújo (Adílio), Luiz Antônio (Andrade) og Lucas Mugni (Zizinho); Paulinho (Leônidas) og Alecsandro (Índio).

bænken: Paulo Victor (Luiz Borracha), Digão (Beto), Erazo (Manguito), João Paulo (Rodrigues Neto), Amaral (Liminha), Muralha (Geraldo), Mattheus (Silva Batuta), Negueba (Nélio) og Arthur (Cláudio Adão).

Jayme de Almeida brugte  Jayme de Almeida, sin fars navn, venstre back og tre gange statsmester i 1942/43/44. Målmandstræner Cantarele hyldede Jarbas, venstre kant og statsmester tilbage i 1939.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu