Brasileirão runde 25 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Brasileirão runde 25

Arkiv > 2018 > September
16-09-2018
Er uafgjort Flamengos selvopfyldende profeti?
Brasileirão runde 25


Det er ikke nemt at være Flamenguista for tiden. De rød-sorte fans lever i en rutsjebane, hvor nedturene er større end opturene. Efter at have ligget nummer et i længere tid  i ligaen har klubben mistet den gejst, der gav point i første halvdel af sæsonen.
Siden sidste uges sejr over Chapecoense har Flamengo kun hentet to point, hvilket mildest talt er en præstation, som ligger langt fra det, man burde kunne forvente af en klub af Flamengos størrelse. I midtugen stod den på pokalfodbold, hvor vi er nået til semifinalerne. Her var modstanderen sidste års ligamestre fra Corinthians. Trods mesterskabstitlen var Corinthians langt fra favoritter, og det var også Flamengo, der dikterede spillet på banen. Men hvad der skulle havde en festaften på Maracanã, blev en halvlunken affære, der endte målløs.

Flamengo dominerede men formåede ikke at score, hvilket efterhånden er blevet et mantra for klubben. En masse boldbesiddelse og forspildte chancer, som mangler de sidste 10 procents ærgerrighed, hvis der skal flere point på kontoen. Den uafgjorte pokalsemifinale var ikke verdens undergang, men Flamengo har dog sat sig under et unødvendigt pres, da de skal vinde returopgøret på Arena Corinthians den 27. september. Læs mere her

 
I ligaen bød weekenden på en ægte klassiker, der blev spillet i hovedstaden Brasilia på det tidligere VM-stadion Mané Garrincha. Grunden, til kampen blev spillet de små 1.200 kilometer fra Rio, skal findes hos hjemmeholdet Vasco, der ”solgte” kampen til Brasilia for rundt regnet 1.000.000 kroner – et beløb, der med garanti vil gøre godt i klubbens slunkne pengekasse. Men selvom kampen blev spillet langt fra Rio, havde over 54.000 tilskuere fundet vej til klassikeren, som i daglig tale kaldes Clássico dos Milhões. Men hvad blev de mange tilskuere så budt på, og var det et derby, man vil huske tilbage?

 
Selvom Flamengo var favoritter, var det Vasco, som dirigerede slagets gang og satte modstanderne under pres fra kampens start. De betød, at Flamengos keeper Diego Alves måtte være skarp, da han allerede efter to minutters spil måtte hive en pragtredning ud af ærmet. Flamengo havde svært ved at svare tilbage på Vascos angreb og gav masser af plads bagude til Vascos spidsangriber argentineren Maxi Lopez. Det betød, at det flere gange brændte på i det lille felt hos Flamengo, hvilket kun gav Vasco mere blod på tanden. Flamengo virkede forvirrede og havde svært ved at etablere et modsvar til Vascos aggressive angrebsspil. Samtidig var en del personlige fejl også med til at sætte Flamango under et unødvendigt pres.

Der skulle gå hele 20 minutter, før de rød-sorte fik deres første chance, da Vitinho sendte en stor chance over mål. Den enkelte chance betød dog ikke, at spillet vendte til Flamengos fordel, for efter 27 minutter kunne de ikke længere stå for presset, og selvom Diego Alves i første omgang hev en pragtredning ud af ærmet, kunne han ikke forhindre Ríos i at sende returbolden i nettet – 1-0 til Vasco. Målet virkede som et wakeup call, og Flamengo fik langt om længe styr på tropperne og fik udfordret Vascos forsvar med en godt spillende Martin Silva i målet. Men selvom Flamengo nu var mere direkte i deres angrebsspil, fik de ikke hul på bylden, og dermed kunne de to hold gå til pause med en 1-0 føring til Vasco.
 
Vasco kom ud til 2. halvleg som lyn og torden, og knapt var der spillet to minutter, før Maxi Lopez skabte ravage i Flamengos lille felt. Det kom dog ikke til nogen scoring, da træværket var Flamangos redningsmand.  Herefter overlod Vasco spillet til Flamengo, der langsomt kom op i gear og jagtede det udlignende mål. Men trods ihærdige forsøg var Martin Silva på plads i Vascos mål og holdt både Diego, Vitinho og Lucas Paqueta fra fadet. Som tiden gik, begyndte frustrationerne at indfinde sig, og da Diego ikke fik det straffespark, han mente var begået, så han ”rødt” og måtte forlade banen.
Selvom Flamengo nu var en mand i undertal, gav de imidlertid ikke op, og lykken tilsmilede dem, da Pará sendte et indlæg ind til Uribe. Bolden endte dog i hovedet på Vasco-forsvaren Luiz Gustavo, der på flotteste vis sendte bolden i eget net. Selvmål og 1-1 med en lille halv time igen. Herefter vekslede angrebene frem og tilbage. Kampens mest aparte indslag kom efter 72 minutter, da Bruno Silva stødte sammen med sin forsvarskollega Luiz Gustavo. Silva blev liggende i græsset, og en ambulance kørte ind på banen. Da Silva var klar til at komme på hospitalet, hjalp begge hold til med at få skubbet ambulancen i gang på den glatte bane.
 
En flot gestus, hvor rivaliseringen for en kort stund var sat til side. Kampens sidste kvarter bød på flere oplagte chancer til begge hold, men selvom de mange fans flere gange kom op ad deres sæder, forblev resten af kampen målløs, og de to rivaler fik et resultat, ingen af dem kan være tilfredse med. For Flamengo betyder det, at de konsoliderer sig på 4. pladsen og risikerer, at de tre tophold lægger afstand, da de endnu ikke har spillet deres kampe.
Det, Flamengo mangler, er en fandenivoldskhed, som gør, at de tør slippe tøjlerne. Men klubbens svaghedstegn pt. er mest af alt en selvopfyldende profeti. Når resultaterne udebliver, bliver træner og spillere mere forsigtige, da de ikke vil tage unødige chancer. Det forsigtige spil bider sig dermed i halen, og man mister flere point og synker langsomt ned i dyndet. Når sejrene samtidig udebliver, lægger klubben sig selv under et unødvendigt pres, hvilket kan ende i en ren fiasko, hvor de store forventninger ikke bliver indfriet. Ydermere mangler nogle af klubbens spillere at slå til. Det gælder bl.a. angriberen Vitinho, der kom til fra CSKA Moskva og endnu ikke har vist, hvad han blev købt ind til. På fløjene har Flamengo også problemer, da Pará og René til tider kan virke en smule tunge og er for langsomme til at komme tilbage og lave deres defensive pligter.
VASCO-RJ 1 X 1 FLAMENGO-RJ
Sted: Estádio Mané Garrincha, Brasília (DF)
Dato: 15 september 2018
Tidspunkt: 19.00 lokal tid. 00.00 Dansk tid
Dommer: Luiz Flavio de Oliveira (Fifa-SP)
Linjevogtere: Marcelo Carvalho Van Gasse (Fifa-SP) og Miguel Cataneo Ribeiro da Costa (SP)
Tilskuere: 54.288
Gule kort: Willian Maranhão, Fabrício, Maxi López (Vasco); Vitinho, Diego (Flamengo)
Røde kort: Diego (Flamengo)
Mål:
VASCO: Andrés Rios efter 27 minutter
FLAMENGO: Luiz Gustavo (selvmål) efter 51 minutter
VASCO: Martín Silva, Lenon, Luiz Gustavo, Leandro Castán og Ramon; Bruno Silva, Raul (Andrey), Willian Maranhão og Fabrício (Giovanni Augusto); Andrés Rios (Marrony) og Maxi López
Træner: Alberto Valentim
FLAMENGO: Diego Alves, Pará (Rodinei), Réver, Léo Duarte og Renê; Piris da Motta, Lucas Paquetá, Diego, Everton Ribeiro og Vitinho (Berrio); Fernando Uribe (Willian Arão)
Træner: Maurício Barbieri
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu