Brasileirão - Flamengo

Go to content

Main menu:

Brasileirão

Ligastruktur


Den brasilianske ligastruktur

Som udenforstående kan det være svært at forstå den brasilianske ligastruktur. Turneringer som Copa Libertadores, Brasileirão, og Copa Do Brasil nævnes konstant, og man mister hurtigt overblikket. Hvad er hvad i brasiliansk fodbold og hvor vigtige er de forskellige turneringer.
Her er første del om den brasilianske fodboldstruktur, nemlig Campeonato Brasileiro.
Den brasilianske ligastruktur er delt op i to dele. De nationale turneringer og de regionale turneringer.
De nationale turneringer Campeonato Brasileiro, også kaldet O Brasileirão, samt den brasilianske pokalturnering Copa Do Brasil hører under det nationale forboldforbund CBF. De regionale turneringer, statsmesterskaber og andre lokale turneringer hører under de regionale fodboldforbund, eksempelvis FERJ i Rio, FMF i Minas Gerais og FPF i São Paulo.

Campeonato Brasileiro (Brasileirão):
Kampen om det brasilianske mesterskab er delt op i fire divisioner: Serie A, Serie B, Serie C og Serie D. Serie A og B består af 20 hold hver, Serie C af 21 hold, og Serie D af hele 40 hold.

Serie A, som populært kaldes for O Brasileirão, er den vigtigste nationale turnering, hvor de tyve hold spiller 38 kampe i perioden maj til december efter Double Round-robin systemet. Kampprogrammet er delt op i to halvdele, hvor de første nitten kampe er identiske med de sidste nitten, forstået på den måde at de to hold, der møder hinanden i runde 1, også møder hinanden i runde 20, dog med den forskel at der er byttet om på ude og hjemmekampe. Altså hvis Flamengo spiller hjemme mod Vasco i runde 1, så mødes de to hold igen i runde 20 men denne gang på Vascos hjemmebane.
Udover titlen som brasiliansk mester kæmpes der også om adgang til de internationale mesterskaber Copa Libertadores (tilsvarende Champions League), hvilket gives til de fire bedst placerede hold, også kaldet G4. Placeringerne fra nummer fem til tolv giver adgang til Copa Sul-Americana, som svarer til UEFAs Europa League. I den nedre region af tabellen er der fire nedrykningspladser til placeringerne 17-20.

Serie B afvikles på samme måde som sin storebror, hvor de fire bedst placerede hold rykker op, og de fire dårligst placerede rykker ned.

Serie C er i modsætning til Serie A og B ikke bygget på Double Round-robin systemet men er opdelt i to grupper. Grupperne er opdelt geografisk i syd og nord, hvilket blandt andet sparer holdene for en masse penge, da klubberne ikke skal rejse flere tusinde kilometer for at spille en kamp. Holdene i hver gruppe spiller mod hinanden ude såvel som hjemme. De fire bedste hold i hver gruppe spiller så kvartfinaler, hvor vinderne går videre til semifinaler og sluttelig en finale. Finalen spilles over to kampe hvor den samlede vinder går videre. De fire semifinalister er samtidig de fire hold, der rykker op i serie B. De fem dårligst placerede hold i de to grupper må en tur ned i Serie D.

Serie D afvikles som serie C med gruppespil og efterfølgende knockout-runder. Serie D består af 40 hold inddelt i otte grupper med fem hold i hver. Hvert hold spiller otte kampe, hvor de to bedst placerede hold går videre til ottendedelsfinaler, og det hele afsluttes med to finaler, hvorved vinderen findes. Såfremt der er mållighed i finalerne, bruges der ikke forlænget spilletid, men holdene går direkte til straffesparkskonkurrence. De fire bedste hold i turneringen rykker op i serie C. De deltagende hold er mere flydende end de andre serier. Af deltagende hold er følgende: Fem nedrykkere fra Serie C, samt 33 hold der har kvalificeret sig via de regionale statsturneringer såsom Campeonato Carioca (Rio) eller Copa Mineiro (Minas Gerais) – samt to hold fra specialturneringer, der giver adgang til Serie D, f. eks Torneio Seletivo for staterne Acre, Amapá Amazonas, Pará, Rondônia Roraima og Tocantins

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu