Carioca R1 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Carioca R1

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Januar2014

Efter gårsdagens kamp på hjemmebanen Maracanã kunne Flamengo se sig som vinder og var samtidig den eneste af de fire store klubber, der sikrede sig fuldt udbytte i premiererunden. Med en billetpris på 150 kroner kunne der ikke lokkes mange Cariocaer væk fra stranden, så kun 10.522 betalende tilskuere havde fundet vej til stadion, der virkede tomt og stemningsløst. Flamengos holdopstilling var i dagens anledning præget af reservespillere - blandt dem Matheus, som er søn af legenden Bebeto. Reserverne lagde godt ud, men lod Audax komme til fadet jo længere kampen skred frem.
Selvom det var reserverne, der spillede kamp, var der også tid til at få præsenteret klubbens nyerhvervelser: Elano, Everton, Léo, Erazo og Lucas Mugni, der før kampen blev vist frem for publikum.

Kampen:
Flamengo åbnede kampen i et mageligt tempo men formåede at holde på bolden, da Audax var defensivt indstillet og kun havde Washington fremme. Den defensive indstilling hos de orangeklædte modstandere hjalp dem ikke meget, da Flamengo allerede efter fem minutter kunne bringe sig i front på en dødbold. Gabriel sender et hjørnespark ind i feltet til Cáceres, der header bolden videre til Welinton, som uden problemer bringer hjemmeholdet i front 1-0.
Målet fik Audax til at gå mere offensivt til værks, og efter otte minutters spil fik de deres første chance, da Klauber forsøgte sig udefra. Hos Flamengo var Negueba tilbage i angrebet efter i sidste sæson at have været udlånt til São Paulo. Efter ti minutters spil var den unge angriber tæt på at bringe Flamengo på 2-0. Men til stor ærgrelse for Negueba manglede skuddet præcision, og bolden gik forbi venstre stolpe og Audax’ målmand Yamada. Langsomt begyndte Flamengo at sætte tempoet op, og holdet formåede at komme til kvalificerede afslutninger, men præcisionen manglede, og det virkede som om sommerferien stadig sad i benene hos de unge spillere. Derimod formåede de undertippede spillere fra Audax at byde ind med angrebsfodbold.

Efter en lille halv times spil fik udeholdet tre gode chancer for at bringe sig tilbage i kampen. Willian fik første chance, men Flamengos reservemålmand Paulo Victor greb godt og sikkert ind. Kort efter fik Audax chancen på et farligt frispark, men ligesom Flamengo manglede Audax skarpheden, og bolden gik i sidenettet. Tredje chance kom efter 33 minutter, hvor Wellington Soares kanonerer bolden af sted fra 30 meters afstand. Til Flamengos hæld havde Paulo Victor reflekserne i orden og får på flotteste vis viftet bolden over mål. Selvom Audax var fremme i skoene, var det dog Flamengo, der fik halvlegens sidste chance. Fem minutter før tid fik Negueba igen en god mulighed, men Yamada var god placeret og fik med en flot redning forhindret endnu en scoring til Flamengo.

Til anden halvleg havde Jayme de Almeida valgt at skifte Negueba ud med Muralha, hvilket gav mere plads til de offensive midtbanespillere Gabriel og Matheus. Halvlegens første mulighed tilfaldt Audax men voldte ikke Flamengos forsvar problemer.  Herefter var det Flamengo, der satte sig på spillet, omend det ikke var med den pondus, man kunne forvente af hjemmebanefavoritterne. Trods Flamengos svage dominans var det Audax, der kom til en stor chance, da Aderlado misbrugte et frispark uden for feltet. Herefter prøvede Flamengo at skrue op for tempoet, men de unge angribere virkede ikke motiverede til at sætte sig i respekt. Gabriel og Matheus brillerede med en del fejlafleveringer, hvilket gav genlyd på lægterne. Værst blev det efter 67 minutter, hvor Gabriel på tåbeligste vis mister bolden til Wellington Soares, men til Flamengos held formår Soares ikke at udnytte den gode mulighed. Fem minutter senere får Gabriel dog sat et plaster på såret, da João Paulo bruger ham som bande i en flot et-to kombination. Desværre gav det flotte opspil ikke gevinst, da målmand Yamada af to omgange får reddet kastanjerne ud af ilden. Resten af kampen var præget af tåbelige frispark og fejlafleveringer, hvilket nok kan tilskrives manglende kamptræning. Halvlegens største chance tilfaldt Matheus, der manglede sin fars skarphed og brændte en chance, hvor Muralha havde spillet ham fri.  I kampens døende minutter jagtede Audax en udligning, hvilket fik Jayme de Almeida til at sætte nyerhvervelsen Feijão (Bønnen) på banen i stedet for Gabriel. Udskiftningen holdt vand, og efter tre minutters overtid blev kampen fløjet af, og Flamengo kunne trods middelmådigt spil se sig som sejrherre.
Med sejren er Flamengo på en delt førsteplads sammen med Cabofriense, Madureira og Bangu. Navne, der nok er en kende eksotiske for de fleste, da ingen af klubberne rangerer blandt de hundrede bedste i Brasilien
I næste runde af turneringen står Flamengo overfor Volta Redonda på stadion Raulinho Oliveira, og Audax skal en tur til Moacyrzão, hvor de møder Resende.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu