Go to content

Main menu:

Carioca R4

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Januar2014

Jayme de Almeida stillede igen med førsteholdet, som ikke gjorde sig store anstrengelser for at overvinde Friburgense på mål af Samir og Elano. Kampens spilletidspunkt lagde også en naturlig dæmper på holdene, da den varme brasilianske sommer med 30 graders varme fik holdene til at tage den med ro. Selvom Flamengo ikke ydede deres ypperste, var sejren aldrig i fare, og de rød-sorte var bedre i alle spillets facetter. På trods af Flamengos overlegenhed forsøgte Friburgense at yde deres bedste og glemme 6-0 nederlaget til Vasco i sidste runde, omend det tekniske niveau ikke voldte Flamengo problemer.
Næste runde af turneringen starter på lørdag, hvor Friburgense møder Volta Redonda på Raulino Oliveira. Og samme stadion lægger næste dags græs til, når Macáe tager imod Flamengo.
Kampen:
De mange torcedores, der var mødt op for at støtte Flamengo, så et udehold, der lagde ud med offensivt og veldisponeret spil, som gav dem en stor chance allerede efter tre minutter. Paulinho modtog bolden i venstre side, hvorefter han gik ind i banen og afsluttede tæt forbi den ene stolpe. Knapt var målsparket taget, før næste angreb var i gang. Denne gang var det Muralha, der forsøgte sig, omend det aldrig blev rigtigt farligt.  Hjemmeholdets første forsøg kom efter fem minutter, hvor Jorge Luiz fik chancen men skød langt over mål. Kampen fortsatte med Flamengo som det spilstyrende og teknisk overlegne hold, hvilket blandt andet gav en pæn chance til Amaral. Efter 13 minutters spil kom Friburgense til fadet, da Leo Moura lavede en sjælden fejl i Flamengos forsvar. Til alt held var Samir snarrådig og fik bolden sparket ud over baglinjen. Det efterfølgende hjørnespark kom til en duel mellem Cadão i Friburgenses angreb og Felipe i Flamengos mål. Her trak Felipe det længste strå og undgik herved, at hjemmeholdet fik bragt sig foran. Herefter gik spillet mere ned i tempo, og selvom Flamengo fastholdte overtaget, forblev spillet på midtbanen, og bolden var en sjælden gæst hos Hernane og Paulinho i angrebet.

Flamengos roligere tilgang til spillet fik lokket Friburgense længere frem på banen. Optimismen hos hjemmeholdet gav to store chancer, men niveauforskellen hos de to hold gjorde, at Friburgense aldrig blev rigtig farlige. Efter en halv times spil fik Elano chancen, da Muralha blev fældet udenfor feltet, men frisparket var for upræcist og gik langt forbi mål. Kort efter var det ved at gå galt for Flamengo. Amaral mistede bolden, og en snarrådig Rômulu opsnappede bolden på kanten af feltet men afsluttede tæt forbi den ene stolpe. Bedst som Flamengos tilhængere begyndte at vise deres utilfredshed, fik holdet forløsning, da André Santos sparkede bolden ind i feltet. Mellem venner og fjender kom Samir højest og bragte udeholdet foran med 0-1. Efter Flamengos scoring prøvede forsøgte hjemmeholdet forgæves at udligne, da Rômulo kort før pausen skød på mål og brændte.

Anden halvleg startede med samme opstilling, som forlod banen et kvarter tidligere. Flamengo satte sig på spillet og prøvede at holde Friburgense fra fadet. Efter 50 minutter fik Flamengo chancen for at udbygge deres føring, men sidste års topscorer Hernane var for uskarp og kom ikke til afslutning. Efter små ti minutters spil var hjemmeholdet tæt på at komme på 1-1, da et hovedstød fra Marcelo gik tæt forbi Felipes mål. Herefter faldt niveauet yderligere, hvilket gav genlyd hos tilskuerne, der lod deres harme gå ud over en dårligt spillende Carlos Eduardo, der kort efter blev skiftet ud med Alecsandro. Udskiftningen viste sig at være en god disposition, og efter 58 minutter kunne Elano score sit første mål i den rød-sorte trøje.

Efter målet til 0-2 gik Friburgense i stå, og holdet faldt fra hinanden. Det gav Flamengo flere scoringsmuligheder, da både Hernane og Gabriel kom til kvalificerede afslutninger.  Hernane var i halvlegens døende minutter meget tæt på at bringe Flamengo foran 0-3, men Afonso i målet reagerede hurtig og reddede Hernanes frispark. Herefter satte Flamengo bilen i automatgear og kørte sejren sikkert hjem til slutresultatet 0-2.