Copa do Brasil 1/4 finale 1 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Copa do Brasil 1/4 finale 1

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Oktober 2014

Hele 30.575 tilskuere havde fundet frem til Arena das Dunas, hvor bl.a. Italien og Uruguay spillede VM-kamp. Den massive tilskuerskare skabte en næsten perfekt ramme for kampen, og Américas tilhængere præsterede en tifo, som nemt kunne hamle op med hvad man ser i f.eks. Dortmund. Desværre var optakt og kamp skæmmet af ballade på tilskuerpladserne, hvilket gik ud over den gode stemning blandt de mange fans.
Den tændte stemning på lægterne virkede afsmittende på spillerne, der fra kampens start gik til opgaven med en gejst og aggressivitet, som virkede lovende for resten af kampen. Bedst var Flamengo, der gerne ville frem på banen, og holdet var tæt på en scoring allerede efter 4 minutter. Márcio Araújo sendte en bold på tværs af Américas felt, men desværre var ingen mødt op til at sende bolden i nettet. Selvom América prøvede at opbygge deres spil, var Flamengo tit på besøg i deres straffesparksfelt. Især i højresiden, hvor veteranen Leo Moura huserede, var den gal.

Flere gange kom Moura til baglinjen, hvilket bl.a. gav en kæmpechance efter 21 minutters spil. Moura kom da endnu engang igennem i højre side og sendte bolden ind i feltet. Alecsandro var hurtigere end sin oppasser men manglede skarpheden og sendte bolden forbi mål. Minuttet efter var den gal igen. Et indlæg fra højre endte efter lidt ping-pong hos Gabriel, der resolut sendte bolden i nettet bag målmand Fernando Henrique. Jublen forstummede dog hurtigt, da linjevogteren korrekt havde flaget oppe, og dommeren underkendte målet.

Selvom América kom mere ind i kampen, virkede det som et spørgsmål om tid, før Flamengo fik scoret.  Mod halvlegens slutning var det Évertons tur til at forsøge sig, men hans forsøg udefra blev reddet af Fernando Henrique i Américas mål. Léo Moura, som spillede en god halvleg, gjorde sit til, at Flamengo skulle bringe sig foran. Efter 38 minutter fik han efter en god fight sendt bolden ind til Gabriel, som headede til højre. Desværre for Flamengo og Gabriel lykkedes det endnu engang for Fernando Henrique at holde de rød-sorte fra fadet. Halvlegens sidste chance tilfaldt også Gabriel, men heller ikke denne gang lykkedes det.
Luxemburgo havde ikke de store ændringer til anden halvleg. Dog var Léo Moura erstattet med Luiz Antônio, da Moura skulle spares til den vigtige ligakamp mod Santos på lørdag. Knapt var anden halvleg fløjtet i gang, før bolden lå i nettet. Efter kun 23 sekunder fik Canteros opsnappet bolden og sendte den hurtigt videre til Alecsandro i højre side. Alecsandro sendte bolden fladt ind i feltet til Gabriel, som køligt bragte Flamengo på vinderkurs.
Flamengos føring tog pusten fra hjemmeholdet, og ”Dragen”, som América til dagligt kaldes, havde lige pludselig svært ved at spy ild. Først efter 53 minutter fik hjemmeholdet en tilfældig chance. Arthur Maia sendte et frispark ind i Flamengos felt, Márcio Passos kom højst, og headede bolden over mål.  Herefter var det igen Flamengo, der sad på spillet, og Luxemburgo benyttede chancen til at spare sine spillere. Alecsandro og Everton blev hevet ud og erstattet af Lucas Mugni og Eduardo da Silva. Med et kvarter tilbage var det Gabriels tur til at vise sit talent. Med et par fikse driblinger fik han spillet sig gennem forsvaret, men desværre mistede han herredømmet over bolden, som gik ud til målspark. Som tiden gik, trak Flamengo sig tilbage på banen og lod América komme længere frem. Selvom spillet blev overladt til hjemmeholdet, var América ineffektive, og fik kun en enkelt stor chance ved Alfredo, der ikke var skarp nok til at sende bolden i nettet. Derved kunne Flamengo efter 92 minutters spil glæde sig over en sejr, som giver dem et godt udgangspunkt til returkampen d. 15/10.

Karakterbogen

Paulo Victor:  7
Som sædvanlig sikkerheden selv. Et par gode redninger og en stabil indsats.
Leo Moura: 7 pil opad
Viste gode takter i første halvleg og var mand for mange indlæg. Blev skiftet ud i pausen.
Marcelo: 7
Gjorde sin pligt og klarede sine defensive opgaver fint.
Samir: 10
Med fraværet af Wallace og Chicão tog Samir ansvar og leverede en rigtig flot indsats.
Luiz Antônio: 4
Kom aldrig rigtig ind i kampen og spillede under sit normale niveau.
João Paulo: 4
Var lidt en skygge af sig selv og burde have været skarpere.
Márcio Araujo: 4 pil ned
Var god i kampens start men løb meget - og forgæves.

Cáceres: 7 pil op
Var til stede og viste sit værd. Havde dog et par fejl der trækker lidt ned.
Canteros: 10
Bedste mand på midtbanen. Havde overblik og lavede få fejl.
Everton: 7
En stabil motor på midtbanen, der altid var i bevægelse.
Gabriel: 10
Kampens målscorer. Spillede med stor optimisme og gåpåmod.
Alecsandro: 7
Prøvede ihærdigt at gøre en forskel men var for uskarp i de afgørende situationer.
Lucas Mugni: UB
Kom ind i slutningen af kampen.
Eduardo da Silva: UB
Kom ligesom Mugni ind i kampens slutning.

Kampfakta:

AMÉRICA-RN 0 X 1 FLAMENGO
Sted: Arena das Dunas, i Natal (RN)
Dato: Onsdag d.1/10 2014
Tid: 22.00 brasiliansk tid. 03.00 dansk tid
Dommer: Heber Roberto Lopes (SC)
Linjevogtere: Kleber Lúcio Gil og Carlos Berkenbrock (begge fra SC)
Tilskuere: 30.575
Gule kort: Márcio Passos, Judon (América-RN), Alecsandro (Flamengo)
Mål: FLAMENGO: Gabriel, efter 43 sekunder af 2 halvleg.

AMÉRICA-RN: Fernando Henrique, Marcelinho, Cléber, Lázaro og Arthur Henrique; Márcio Passos, Judson (Jeferson), Tiago Dutra og Arthur Maia; Rodrigo Pimpão (Alfredo) og Max (Paulinho)
Træner: Marcelo Martelotte

FLAMENGO: Paulo Victor, Léo Moura (Luiz Antônio), Marcelo, Samir og João Paulo; Cáceres, Canteros, Márcio Araújo og Everton (Lucas Mugni); Gabriel og Alecsandro (Eduardo da Silva)
Træner: Vanderlei Luxemburgo

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu