December - Flamengo

Go to content

Main menu:

December

Arkiv > 2014

14-12-2014

Fodboldgiganter i knæ
Kan Rio komme tilbage på det brasilianske fodboldkort?

Hvis man kigger tilbage på den netop afsluttede sæson i Brasilien, vil man som fodboldinteresseret straks se, at tronen er flyttet 500 kilometer mod vest, og at sambafodbolden i Rio er falmet. De før så store klubber: Flamengo, Vasco, Botafogo og Fluminense er ikke længere topklubber i Sydamerika, og cariocaerne, som indbyggerne i Rio kaldes, har måttet se sig overhalet indenom af klubber som Corinthians, Cruzeiro og Atlético MG, der alle holder til i nabostaterne Minas Gerais og São Paulo.
Sæsonen 2014 har for Rio-klubberne været en sæson, alle helst vil glemme, og selvom Flamengo vandt statsmesterskabet, var den største bedrift, da Macaé vandt Serie C, som er den 3. bedste række.
Men hvad har giganterne gået igennem i sæson 2014, og hvad kan vi forvente i 2015?
Læs mere

28/12 2014

Stjernebesat målbonanza i årets sidste kamp på Marcanã
Jogodas Estrelas 2014

Selvom Zico er over 60, og knæet ikke længere fungerer, lod han sig lokke og spillede alle 90 minutter for Zicos Venner, da 11. udgave af Jogo Das Estrelas blev spillet.  Konceptet er klart: saml en masse nuværende og tidligere stjerner og lad dem spille en kamp mod hinanden for at samle penge ind til et godt formål. Selvom Zico pensionerede sig selv ved sidste års begivenhed, kunne han ikke lade være og stod klar på banen foran de 51.540 tilskuere, der havde trodset hedebølgen for at se nuværende og tidligere idoler og kyrofæer spille en kamp, der bød på hele 19 mål.
Op til kampen fejres dagen med et mindre sambaoptog, og de forskellige spillere hyldes af fans og journalister. Selvom årets udgave af Jogo Das Estrelas bød på gensyn med store navne som Faustino Asprilla, Clarence Seedorf, Romerito og Robinho, var det Zico, der var den ubetingede stjerne, og da hans navn blev nævnt af stadionspeakeren, brød jublen løs. Læs mere

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu