Fejlkøb - Flamengo

Go to content

Main menu:

Fejlkøb

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > August 2014

Denilson (2000)

Efter at have vist sit talent for São Paulo og landsholdet, blev Denilson solgt til Real Betis som verdens dyreste fodboldspiller. Men succesen for den lille dribler udeblev, og Flamengo så sit snit til at få fingre i den talentfulde spiller. Forventningerne til Denilson var enorme: han var manden, der skulle bringe pokaler til klubben. Disse forventninger blev dog langtfra indfriet. Klubben endte på en 15. plads i Copa João Havelange (det nationale mesterskab) og nåede kvartfinalerne i Copa Mercosul (Sydamerikas svar på Europa League), hvor to nederlag til River Plate sendte dem ud i mørket.  Denilson spillede 19 kampe og scorede 4 mål for klubben, hvilket var langt fra forventningerne.
Adriano (2012)

Kejseren er tilbage! Stemningen var høj, da klubben meldte Adrianos tilbagekomst i 2010.  Adriano spillede fra 1997-2001 i Flamengo og igen i sæsonen 2009-2010. Begge perioder var Adriano en succes, og klubbens fans så gennem fingre med Adrianos udskejelser, så længe han præsterede på banen og på landsholdet. Efter et ophold i Roma og Corinthians åbnede Flamengo i 2012 igen dørene for en denne gang overvægtig Adriano, der lovede han nok skulle genfinde sin form og holde igen med sprut, smøger og letlevende damer. Skepsissen var stor, og ”Kejseren” blev ikke hyldet på samme facon som i 2010. Adriano faldt hurtigt tilbage i sine gamle rutiner og begynde at udeblive fra træning. Det blev til sidst for meget for Flamengo, der trods ihærdige forsøg på at hjælpe måtte sige farvel til Adriano, der ikke nåede at spille nogen kampe for Flamengo i 2012.
Liédson (2012)

De fleste danskere husker nok Liedson fra VM-kvalifikationskampen 5. september 2009, hvor han i Parken scorede Portugals mål mod Danmark og sørgede for resultatet 1-1. Liedson er født i Brasilien men skiftede statsborgerskab, så han kunne spille for det portugisiske landshold. Tilbage i 2002-2003 rundede den ranglede angriber Flamengo, hvor det blev til 24 kampe og 14 mål. Liédson var ydermere en af de afgørende faktorer, der reddede holdet fra nedrykning. I 2012 vendte han tilbage til Flamengo, hvor han spillede 17 kampe og scorede 4 mål. Alderen havde på det tidspunkt indhentet Liédson, der som 35-årig ikke levede op til sin månedsløn løn på ca. 500.000 kr., og klubben endte med udleje ham til Porto.
Vampeta (2001)

Marcos André Batista Santos, også kendt som Vampeta, havde et hav af titler på sit CV, da han kom til Flamengo, blandt andet pokaler fra to brasilianske og et hollandsk mesterskab. Allerede inden Vampetas ankomst begyndte problemerne. Vampeta indgik i en studehandel mellem italienske Inter og Flamengo. Handelen betød blandt andet, at Reinaldo og Adriano skulle til Inter, hvilket fik mange fans til at vende sig mod Vampeta. Hans ophold i Flamengo blev langt fra en succes, og det blev kun til et enkelt mål i 16 kampe. Skilsmissen mellem Vampeta og Flamengo endte ikke lykkeligt, da Vampeta mente, at han ikke havde fået den aftalte løn. Og i forbindelse med hans afgang fra klubben ytrede han denne sætning, som ingen glemmer: ”Flamengo lod som om de betalte mig, og jeg lod som om jeg spillede”.
Alex (2000)

Hjemvendt efter en lunken OL-turnering i Sidney tog stortalentet Alex turen fra Palmeiras til Flamengo. Gulddrengen, som han blev kaldt, efterladte sig desværre ikke gode minder hos de trofaste Flamengo-fans. Selvom Alex’ talent var stort, fik det ikke tid til at blomstre. Det blev kun til sølle tolv kampe og tre mål for klubben. Selvom forventningerne var høje, var Alex hurtigt ude i kulden da holdets daværende træner Zagallo valgte ham fra . Efterføgende har Alex udtalt, at han selv havde det svært i klubben, og at han aldrig rigtig faldt til.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu