Main menu:

Finale2

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > April 2014

Kampen:
Som ventet var der ikke action fra kampens start. Flamengo havde trukket sig en smule tilbage og afventede modstanderens offensiv. Vasco fik hurtigt overtaget spillet, men selvom de havde tingene under kontrol, lykkedes det ikke at komme gennem Flamengos forsvar, hvor bl.a. Chicão gjorde en god indsats i fraværet af Samir. Flamengos taktik var defensivt orienteret og gik i sin enkelthed ud på at lukke af mellem Vascos midtbane og angreb og derved slå til på kontraangreb. Desværre for Flamengo lykkedes taktikken kun delvist, da de havde svært med at mobilisere deres kontraangreb. Når det endelig lykkedes Paulinho og Alecsandro at få bolden under kontrol, forsøgte de sig fra distancen, hvilket ikke voldte de store problemer for Martin Silva i Vascos mål.

Da kampen var godt i gang, kom der en hilsen fra vejrguderne, da et nærmest tropisk regnvejr skyllede ind over Maracanã. Den silende regn gjorde banen våd, hvilket satte skub i spillet. Første reelle chance tilfaldt Vasco efter 11 minutter. Douglas sendte et frispark ind i feltet, og en fri André Rocha fik sat hovedet på og fik bolden rettet af. Desværre for Vasco manglede Rochas hovedstød en halv meters penge og gik forbi Felipe og højre opstander. Herefter måtte de tændte tilskuere vente hele 18 minutter, før de igen kunne rejse sig. Denne gang var det Flamengo, der udnyttede den våde bane. Et kontraangreb fra Flamengo fangede Vasco langt fremme på banen, da Márcio Araújo med flot spil fik sendt Paulinho afsted. Paulinho satsede og skød kanonen af men måtte se bolden gå tæt forbi mål. Næste chance tilfaldt også de rød-sorte, da Paulinho endnu engang forsøgte udefra. Den våde bane gav problemer for Martín Silva, der ikke kunne holde bolden, og den endte hos Everton, der dog ikke fik afsluttet ordentligt og samtidig blev dømt off-side. Selvom Flamengo havde de bedste chancer, var det dog Vasco, der var bedst på banen. Dog blev kampen hæmmet af en masse frispark og kort, hvilket ikke blev bedre af den regnvåde bane. Vasco pressede stadig, men Wallace og Chicão havde begge held til at afværge Vascos offensiv. Dette gav Flamengo endnu en chance, da Luiz Antônio opsnappede bolden på midtbanen og forsøgte sig med et langskud. Ved halvlegens afslutning var det Vascos tur til at bide fra sig. Ken satsede og prøvede at overliste Felipe med et langskud, som den rutinerede målmand dog fik hænderne på.

Anden halvleg fortsatte, hvor første halvleg slap. Vasco kom først til fadet, hvor Douglas fik afsluttet. Efter en gang ping pong i feltet endte bolden hos Diego Renan, der ikke havde held i sprøjten og afsluttede i favnen på Felipe. Efter 56 minutter svarede Flamengo igen, da Alecsandro spillede André Santos fri. Santos fik spillet bolden på tværs i feltet og videre ud over baglinjen. Spillet fortsatte, og to minutter senere skete hændelsen, der ændrede kampen. Paulinho blev fældet af André Rocha i højre side, hvilket skabte tumult i Vascos straffesparksfelt, da holdene gjorde sig klar til sparket. Dette affødte et rødt kort til henholdsvis Chicão og André Rocha og derved var begge hold pludselig kun ti mand på banen. Med en forsvarer mindre på banen valgte Jayme de Almeida at sætte ecuadorianeren Erazo på banen i stedet for midtbanemanden Everton.
Den ecuadorianske landsholdsspiller, som har været udskældt siden sin ankomst til klubben, formåede ikke at gøre sit image bedre. Efter en lille halv times spil af anden halvleg fældede han Pedro Ken i feltet, og Vasco fik derefter tilkendt et straffespark.  Douglas svigtede ikke og kunne derefter bringe Vasco på vinderkurs med en 1-0 føring.
Herefter steg spændingen i kampen betydeligt. Flamengo var nu tvunget til at angribe, og på banen for de rød-sorte kom nu både Gabriel og Nixon, som skulle udgøre offensiven det sidste kvarter. Herefter bølgede kampen frem og tilbage, og bedst som alle troede Vasco skulle løfte pokalen, skete miraklet for Flamengo. Et minut inde i overtiden fik Flamengo tilkendt et hjørnespark. Alle mand var samlet i feltet, og da Gabriel sendte bolden ind blandt venner og fjender, kom Wallace højest. Den høje forsvarer headede bolden på stolpen, og riposten blev udnyttet af Márcio Araújo, der i off-side position sendte bolden i nettet. Da hverken dommer eller linjevogtere noterede sig off-siden, kunne Flamengo juble og lade sig hylde som vinder af Campeonato Carioca 2014, da dommeren efter 4 minutters overtid fløjtede kampen af.

FLAMENGO 1 X 1 VASCO

Sted: Maracanã, Rio de Janeiro (RJ)
Dato: 13. april 2014
Tid: 16.00 lokal tid, 21.00 dansk tid
Tilskuere:  49.139
Dommer: Marcelo de Lima Henrique (RJ)
Linjevogtere: Rodrigo Corrêa og Luiz Antonio de Oliveira (begge fra Rio de Janeiro)

Gule kort: Luiz Antonio, Everton, André Santos og Alecsandro (Flamengo); Luan, Diego Renan, Rodrigo og Guiñazú (Vasco)
Røde kort: Chicão (Flamengo); André Rocha (Vasco)
Mål: VASCO: Douglas (på straffespark) efter 75 minutter.  FLAMENGO: Márcio Araújo efter 91 minutter

FLAMENGO: Felipe; Leonardo Moura, Chicão, Wallace, og André Santos (Nixon); Amaral (Gabriel), Luiz Antonio, Márcio Araújo og Everton (Erazo); Paulinho og Alecsandro
Træner: Jayme de Almeida
VASCO: Martin Silva; André Rocha, Luan, Rodrigo og Diego Renan; Pablo Guiñazú, Fellipe Bastos (Bernardo), Pedro Ken og Douglas; William Barbio (Reginaldo) og Thalles
Træner: Adilson Batista