Januar - Flamengo

Go to content

Main menu:

Januar

Arkiv > 2016
24-01-2016

Sæsonoptakt, nederlag og stjålne billetter

Mens Flamengos U-20 drenge høster sejre i Copa São Paulo de Futebol Júnior, er seniortruppen taget på træningstur til Nordøstbrasilien. Første styrkeprøve for Muricy Ramalhos tropper var i torsdags mod Ceará fra næstbedste række. Selvom kampen ikke var af stor betydning, var der alligevel en pokal på højkant. Muricy havde valgt at stille op med en 4-4-2, hvor den offensive midtbane skulle sætte Guerrero og Sheik i scene. Samtidig fik holdets nyindkøb, argentineren Mancuello, sine første minutter i den rød-sorte trøje.
Selve kampen bød på masser af mål men viste også, at der er plads til forbedringer hos Flamengo. De 34.498 tilskuere på Arena Castelão kunne se to hold, der stod godt til hinanden, og det blev til hele seks mål i den ordinære spilletid. Selve kampen viste, at Flamengos offensiv fungerer, og at spillere som Sheik, Guerrero og Cirino sagtens kan levere, når det kræves. Flamengos akilleshæl er bagkæden, som stadig ikke er helt på plads. Holdets anfører Wallace er langt fra sin topform så langt fra godt ud, da Ceará bragte sig foran efter 25 minutters spil. I det hele taget havde Flamengo svært ved at etablere deres defensiv og måtte indkassere tre mål i kampen, som endte 3-3. Da der var en pokal på højkant, gik de to hold direkte til straffesparkskonkurrence. Her trak Ceará det længste strå, da Wallace og Guerrero ikke var skarpe nok fra de 11 meter. Dermed vandt Ceará kampen og pokalen ’Asa Branca’.
Efter kampen var Mauricy Ramalho ude og rose Mancuello, som spillede en god kamp og lagde op til et af Flamengos mål. Det store problem for Ramalho er, at Mancuello endnu ikke kan spille turneringskampe. Mancuellos transfer burde være i orden, men takket være brasiliansk bureaukrati ser det ud til, at han misser de første par kampe, når Campeonato Carioca begynder på lørdag.
Næste kamp for de rød-sorte er mod oprykkerne fra Santa Cruz. Endnu engang er der en pokal på højkant, og kampen kan give et praj om styrken mellem to hold fra den bedste række. Santa Cruz har op til dagens kamp spillet to kampe mod sekundære modstandere, som de samlet har vundet 14-0. Selvom Santa Cruz er nye i serie A, har de fansene med sig, og det forventes, at omkring 40.000 vil indløse billet til søndagens kamp. Fredag aften skete der dog noget, som gav lidt ridser i lakken op til søndagens kamp. Mens billetsalget var i gang, blev Estádio Arruda udsat for væbnet røveri, da ukendte gerningsmænd trængte ind på stadion og tilranede sig sølle 1.800 realer (3.500 kr.) samt 480 biletter til kampen som spilles klokken 12.00 lokal tid, 15.00 dansk tid.
18-01-2016

Småtræning og juiorturnering
Nyheder januar 2016

2016 er begyndt, og for Flamengo betyder det, at klubben skal klargøre sig til den kommende sæson. Den første officielle kamp spilles først den 30/1, men forberedelserne er så småt begyndt.
Årets første opgave er den populære Copinha, hvor 112 U-20 hold mødes og tester formen. Selvom det er en U-20 turnering, har den stor bevågenhed i Brasilien, da den forudsiger, hvem der former fremtiden for brasiliansk fodbold. For os danskere virker det underligt med den store hype omkring en juniorturnering, men det er en relativ stor ting for brasilianerne, da man altid er på udkig efter den nye Neymar - og hvis holdet ryger ud, får klubbens stolthed et knæk, da alle ser de unge spillere som fremtidens stjerner. Flamengo har indtil videre gjort rent bord og har vundet deres tre gruppekampe. Og i aftes klarede de sig videre, da de slog Bahia efter en spændende straffesparkskonkurrence. Flamengo kan nu se frem til at møde hjemmebanefavoritterne fra São Paulo, når kvartfinalerne spilles senere på ugen. Turneringen slutter den 25/1, og hvis man skal følge statistikken, bliver vinderen et hold fra São Paulo.
Hjemme i Rio er det transfermarkedet, der får den største bevågenhed, og alle flamenguistas håber på den store signing, som kan bringe holdet tilbage i toppen af brasiliansk fodbold. Indtil videre har svingdøren været åben, og Flamengo har på nuværende tidspunkt sagt farvel til spillere som Samir (til Udinese), Luiz Antonio (til Sport Recife) og Paulinho (til Santos). Til gengæld har klubben taget imod midtbanespilleren Wilian Arão (fra Botafogo), målmanden Alex Muralha (fra Figueirense) og Mancuello, som er hentet fra den argentinske storklub Independiente.
Selvom træningen gik i gang i forrige uge, er pressen stadig ude efter den store luns kød, som kan tiltrække de store overskrifter. Men indtil videre holder klubben kortene tæt ind til kroppen, og kun de sædvanlige solstrålehistorier kommer ud. For at få mere fred er klubben taget små 150 kilometer sydpå til Mangaratiba, hvor Muricy Ramalho i ro og mag kan sætte dagsordenen og udvælge sine spillere til statsmesterskabet. Som opvarmning skal Flamengo den 21/1 en tur til badebyen Fortaleza i det nordlige Brasilien, hvor Ceara byder velkommen på Castelão, som lagde græs til flere kampe under VM.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu