Juli - Flamengo

Go to content

Main menu:

Juli

Arkiv > 2016
10-07-2016
Statistikken taler for en sejr
Optakt Brasileirão 14. runde
Efter sidste uges afklapsning til Corinthians er der begyndt at tegne sig et mønster i Flamengos kampe - de vinder og taber på skift. Så hvis statistikken skal tale, burde de vinde den kommende kamp mod Atlético MG.
Til trods for de svingende resultater formår Flamengo stadig at holde fast i den bedste ende af tabellen og er før kampen mod Atlético på en 7. plads med 20 point efter 13 kampe. Selvom der er 8 point op til duksene fra Palmeiras, kan klubben med en sejr bringe sig i top 4, som giver plads i det fine Copa Libertadores selskab.
Men et er statistik, og andet er fakta. Flamengos sæson har budt på både surt og sødt, så en 7. plads må siges at være acceptabel, forholdene taget i betragtning. Siden Vanderlei Luxemburgo trænede klubben i 2014 og starten af 2015, har der været 5 trænere på det varme sæde. Samtidig har klubben måtte undvære deres normale hjemmebane, hvilket har betydet, at spillerne har brugt meget tid på landevejen, og det har tæret på deres fysik.
Efter en god arbejdssejr over Internacional måtte de rød-sorte i sidste uge indkassere et pinligt 4-0 nederlag mod mesterskabskandidaterne fra Corinthians. Hvad der startede som en ligeværdig og underholdende kamp om en plads i toppen endte i det rene mareridt for Flamengo. De to hold gav tilskuerne en underholdende gang fodbold, hvor det kunne gå begge veje, men efter en times spil fandt dagens mand for Corinthians vej til nettet, da paraguayanske Ángel Romero skød bolden i mål. Flamengo forsøgte forgæves at komme igen men havde store problemer med at få spillet til at fungere, og flere af spillerne virkede uinspirerede og trætte. Værre blev det i kampens sidste kvarter, da Corinthians stemplede ind med tre mål på 11 minutter - her var Ángel Romero involveret i to af målene.
Udover de 4-0 blev kampen præget af en dommerpræstation langt under middel. Ederson blev f.eks. sakset bagfra, hvilket koster ham min. 14 dage med genoptræning. Dommerens præstation betød, at Flamengos træner Zé Ricardo overfusede dommeren og derpå fik det røde kort og ikke kan være med mod Atlético i eftermiddag.
Men kan Flamengo så leve op til statistikken og vinde?
Hvis man skal se nøgternt på de to hold, så må Atlético MG siges at være favoritter. Men selvom favoritværdigheden ligger hos Atlético, er Flamengo bestemt ikke uden chancer, da ”farlige” Fred så rødt, da Atlético i lørdags spillede 1-1 mod Figueirense. Samtidig er Lucas Pratto heller ikke klar, så Atlético må siges at være svækket i angrebet. Flamengos spillere går dog heller ikke fri for skader og karantæner. Holdets stjerneangriber Paulo Guerrero er ude med karantæne, mens Ederson og Rodinei er ude med skader. Kampen spilles i Brasília på Estadio Mané Garrincha, hvilket også er til Flamengos fordel. Selvom de ikke er hjemme i Rio, har klubben fået godt fat i hovedstadens fans, hvilket kan være en stor hjælp for motivationen. De to hold mødes i dag klokken 11.00 lokal tid, 16.00 dansk tid.

31-07-2016
Kan Flamengo fortsætte opturen og hente point mod Coritiba?
Optakt Brasileirão 17.runde


Når Flamengo i aften møder Coritiba, er der på papiret en overkommelig kamp, men det er ikke ensbetydende med, at det bliver en nem opgave. Efter 4-0 afklapsningen mod  Corinthians tidligere på måneden har Flamengo rejst sig og er begyndt at finde formen, der skal bringe dem tilbage i toppen af brasiliansk fodbold. Med en sikker 2-0 sejr over et ellers formstærkt Atlético–MG, en hæderlig uafgjort over Botafogo samt en pligtsejr over America-MG kan Flamengo nu se fremad og ikke mindst opad. Med 27 point efter 16 kampe er Flamengo før dagens runde på en 6. plads - 5 point efter duksene fra Palmeiras.
Som det ser ud nu, burde Flamengo hente alle tre point, men da Coritiba ikke har tabt de sidste fem hjemmekampe, kan det gå hen og blive en stor mundfuld for de formstærke gribbe. Samtidig fik Coritiba deres første udebanesejr i sidste uge og har tanket en masse selvtillid før aftenens opgør. Dog må ”De Hvide Lår”, som Coritiba kaldes, se bort fra holdets topscorer Kleber, der er ude med en fiberskade. Flamengo derimod kan se frem til en eventuel debut, da tidligere OL-topscorer Leandro Damião er hentet til klubben. Dog må de undvære deres venstreback Jorge, der har problemer med sit ene knæ.

CORITIBA X FLAMENGO
Sted: Estádio Couto Pereira i Curitiba
Dato: Søndag d. 31/7 - 2016
Tidspunkt: 16.00 lokal tid, 21.00 dansk tid
Dommer: Ricardo Marques Ribeiro
Linjevogtere: Guilherme Dias Camilo og Celso Luiz da Silva
Forventede opstillinger
CORITIBA: Wilson, Ceará, Luccas Claro, Juninho (Nery Bareiro) og Carlinhos; Edinho, João Paulo, Alan Santos og Raphael Veiga; Kleber (Iago) og Kazim
Træner: Pachequinho
FLAMENGO: Alex Muralha, Pará, Réver, Juan og Chiquinho; Márcio Araújo, Willian Arão, Alan Patrick, Federico Mancuello og Everton; Paolo Guerrero
Træner: Zé Ricard
 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu