Go to content

Main menu:

Juli

Arkiv > 2013

Gårsdagens ”Clássico” mellem rivalerne fra Flamengo og Botafogo, endte uafgjort efter Elias reducerede for ”O Rubro Negro” fire minutter inde i kampens overtid. Hermed ødelagde Flamengo rivalernes mulighed for at lægge sig alene i spidsen af ligaen. Flamengo derimod forbliver i den tungere ende af feltet, sammen med klubber som Ponte Preta, oprykkerne fra Criciúma samt Copa Libertadores vinderne fra Atlético Mineiro.
Overordnet set var kampens to halvlege fordelt med en halvleg til hver, hvor Botafogo, også kaldet Alvinegros, var det dominerende hold og kunne gå til pause med en føring af Rafael Marques. I anden halvleg var det Flamengo der satte dagsordenen og dominerede spillet og misbrugte en del chancer. Forløsningen for Flamengos hårde arbejde og gåpåmod kom efter 94 minutter med Elias udligning.
Næste udfordring for Flamengo finder sted på onsdag i Salvador, hvor de møder Bahia, der ligger på femtepladsen seks point foran Flamengo.
Kampens start var spillet i et relativt højt tempo, hvor begge hold bevægede sig meget på banen. Allerede efter seks minutter fik Botafogo den første chance. I et hurtigt kontraangreb fik Clarence Seedorf spilet bolden til Lodeiro der afsluttede men over Felipe i Flamengos mål.  Efter femten minutter var den gal igen. Rafael Marques opnappede en fejlaflevering men Felipe fik reddet for hjemmeholdet. Flamengo var i denne periode boldbesiddende, men Botafogo formåede at slå igen på kontraangreb, samt at udnyttelse af Flamengos fejlafleveringer. Efter 21 åbnede Botafogo ballet, og bragte sig foran 0-1. Lodeiro bilver fældet i højre side uden for feltet. I noget der lignede en indøvet situation, sparker Seedorf bolden ind i feltet til Rafael Marques, der uden besvær kan bringe Botafogo foran.

3/7-2013

Ingen ferie trods pause i ligaen.

Selvom alles øjne har været rettet mod den brasilianske succes i Confederations Cup, har der bestemt ikke været stilhed hos Flamengo.  Efter Jorginhos afgang og Mano Menezes ankomst er forventningerne til Flamengo ikke blevet mindre. Derudover har Mano ændret på startopstillingen, hvilket har gjort at spillere, som f.eks. Alex Silva, er begyndt at se sig om efter en anden klub. Silvas agent, Orlando Almeira, udtaler, at der er kommet tilbud til Alex fra store klubber i både Brasilien og Kina. Alex Silva kom i unåde hos Flamengo efter nederlaget til Audax, hvor han bad om en pause efter heftig kritik fra presse og tilhængere.
Mens Confederations Cup stod på, spillede Flamengo en venskabskamp mod São Paulo på Estadio Municipal João Havelange* i Überlandia. Her kunne Mano og Flamengo samle selvtillid med en sejr på 1-0. Flamengo dominerede kampen og spillede med stor disciplin, hvilket fortjent gav dem sejren.
Næste kamp for Flamengo er på lørdag den 6/7, hvor O Rubro Negro møder Coxa-Branca (Coritiba) i Brasilia.
Nu da Confederations Cup er færdigspillet, glædede Flamengos fans sig til, at holdet igen kunne spille på hjemmebane hurtigst muligt. Fansene er trætte af ikke at have et ordentligt stadion, hvor de kan bakke op om deres spillere. Håbet var derfor, at Flamengo kunne spille deres næste classico mod Vasco på et fyldt Maracanã. Desværre har det konsortium, der styrer Maracanã først valgt at genåbne det klassiske stadion til kampen mellem Fluminense og Vasco den 21/7-2013, hvilket endnu engang har sat de fodboldglade cariocaers tålmodighed på prøve.
* Estadio Municipal João Havelange hed oprindeligt Parque do Sabiá, og blev åbnet i 1982, hvor Brasilien tog imod Irland og vandt 7-0. I 1995 skiftede det navn til Estadio Municipal João Havelange. Men efter de korruptionsskandaler og det dårlige eftermæle, den tidligere FIFA-præsident har efterladt sig, er folk igen begyndt at bruge det gamle og mere folkekære navn: Parque do Sabiá.

Målet tog pusten fra Flamengo, hvis spil efterfølgende faldt fra hinanden, havde væsentlig mindre boldbesiddelse og var præget af en masse fejlafleveringer. Botafogo udnyttede Flamengos usikre midtbane og fik tilspillet sig et par pæne chancer. Efter 28 minutter tog Vitinho sagen i egen hånd. Efter et par smarte driblinger fik han afsluttet, men over Felipes mål. Første reelle målchance til Flamengo kom efter 32 minutter.  Et frispark af João Paulo fik vækket Flamengo en smule, og i en kort periode så det ud som de var tilbage i kampen. Dette var dog kun kortvarigt, og Botafogo kunne i kampens afslutning have bragt sig yderligere foran. Første skud kom fra Vitinho der uden for feltet testede Felipe. Næste chance kom til veteranen Seedorf, der beviste at han stadig kan sparke frispark. Denne gang var det trekantsammenføjningen der reddede Flamengo.
Pausen så ud til at have bekommet Flamengo bedst, og allerede i første minut fik Marcelo Moreno chancen for at udligne. Dette skete ikke da en god præstation af Jéfferson, forhindrede Flamengo i at udligne. Botafogos held med kontraangreb fungerede ikke i anden halvleg og var i første periode af halvlegen under pres. På et tidspunkt sad man og ventede på Flamengos udligning, og dette var tæt på efter 61 minutter. Efter et indlæg i feltet endte bolden hos Adryan, der fri foran mål skød på overliggeren, til hans egen store ærgrelse. På banen intensiverede Flamengo sit pres, og fik to gange bolden i nettet. Begge gange var det Elias der scorede, men linjevogteren var korrekt placeret og kunne i begge tilfælde vinke for offside. Jeffersons reflekser blev yderligere afprøvet at González, men endnu engang kunne Jefferson vise hvorfor han har været udtaget til det brasilianske landshold. Første målchance til Botafogo kom efter 73 minutter Hvor Rafael Marques skød fobi mål. Efter 80 minutter stod der endnu engang Flamengo på plakaten. Denne gang var det store chancer af henholdsvis Hernane og Marcelo Moreno, men Jefferson formåede stadig at holde Flamengo fra fadet. Selvom kampen var ved at være slut, blev Flamengo ved med at presse, og som nævnt i indledningen, bar det frugt. Langt inde i overtiden modtoger Elias bolden, løber et par meter ind i feltet, hugger til bolden og udligner til kampens resultat 1-1.
Efter kampen udtalte Elias: ”Heldigvis fik vi uafgjort, men vi burde have vundet på kvaliteten af vores spil i anden halvleg. Som midtbanespiller er det dejligt at score tre mål, og bedst at score et der gælder.” siger han med henblik på de to annullerede mål i kampen. ”Denne gang bad Mano mig om at søge ind i feltet, og hvor det før gav kritik, gav det denne gang pote og fik os ud af nedrykingskampen.

25/7  2013

Fan af Zico, glæder sig til at spille på Maracanã

Flamengo er i fuld gang med at forberede sig til søndagens klassiske opgør mod Botafogo, og hos Gabriel er det mere end spillet det drejer sig om. For Gabriel er især rammen og hans rygnummer vigtig. Gabriel har været ude de to sidste kampe grundet en skade men er nu forhåbentlig klar til at få Flamengo væk fra bunden af ligaen. ”Lad os se, hvordan det går resten af ugen, men for mig er det en stor drøm at vende tilbage og spille på Maracanã. Det er en stor glæde for os alle, og jeg vil gøre alt for at være klar til at spille.” siger Gabriel.

Gabriel, der spiller med nummer 10, lægger heller ikke skjul på at han er stolt over at bære samme nummer som sit og klubbens største idol gennem tiden, Zico - der også er alle tiders topscorer med 333 mål på det legendariske stadion.
”Zicos frispark er det første jeg tænker på, når snakken drejer sig om Maracanã. Det er lidt anderledes at spille med det berømmede rygnummer, og jeg vil prøve at leve op til den ære det er at spille med trøjen. Havde det været en af de trøjer som Zico spillede i, ville der være endnu flere følelser på spil,” konkluderer Gabriel.
Flamengo behøver de tre point for at komme væk fra bunden. Flamengo er for øjeblikket på en lidet flatterende 15. plads med sølle ni point, men kan komme op til midterholdene med en sejr over Botafogo.

23/7 2013

Mano Menezes håber på stor opbakning i den kommende kamp mod Botafogo.

Selvom Flamengo befinder sig lige over stregen, er der optimisme at spore hos spillere såvel som træner. Mano Menezes ser ikke weekendens nederlag som en tilbagegang for klubben. I de seks kampe Flamengo har spillet under Mano har der været fire sejre, en uafgjort og kun et enkelt nederlag.  Mano håber på stor opbakning fra ”Nationen” (Flamengos fans), når klubben spiller mod Botafogo på søndag. Fansene hungrer efter en sejr i lokalderbyet, og med et genåbnet Maracanã forventes der mange tilskuere. Billetsalget startede i går, og begge klubber håber på en perfekt ramme til en fantastisk kamp.

22/7 2013

Mål i overtiden sikrer Internacional tre point mod Flamengo.

Et kold Centenario stadion lagde græstæppe til en hårdt spillet kamp, hvor værterne fortjent trak det længste strå.  Internacional begyndte kampen med at lægge pres på begge fløje og derved komme til afslutninger. Men selvom Diego Forlán havde held med at ramme en fri Jorge Henrique, kom taktikken aldrig til at virke helt, da afslutningerne ikke gik ind bag en velspillende Felipe.  Flamengo lå ikke på den lade side. De forsvarede sig efter bedste beskub og prøvede at spille bolden op i angrebet til Marcelo Moreno, der havde et par forkølede forsøg i kampens start. Efter en lille halv times spil fik Forlán selv chancen for at bringe hjemmeholdet foran men skød over mål. De fleste chancer opstod efter standardsituationer, men ingen var rigtig farlige. Internacional var dog det mest initiativrige hold og sad på det meste af spillet. Få sekunder før halvleg kunne Marcelo Moreno have bragt Flamengo foran, men Muriel fik reddet, og begge hold gik til pause uden en scoring.

Internacional begyndte anden halvleg offensivt og var på vippen til at score, da Josimar lagde bolden ind i feltet, hvor Fabrício misbrugte chancen og ramte forbi målet.
Kampen bølgede derefter frem og tilbage men med Internacional som det spilstyrende hold. Selvom Internacional sad på spillet, var det Flamengo der var tættest på at score. På et indlæg fik Kleber ikke clearet og Bruninho skød bolden over mål. Da begge hold ikke havde held med deres angreb, benyttede trænerne sig for at sætte friske kræfter på banen. Forlan blev skiftet ud til fordel for Caio og hos Flamengo blev Carlos Eduardo erstattet af Adryan. Udskiftningerne ændrede ikke på kampen, og Flamengo virkede klar på et enkelt point i det kolde vejr. Desværre for de rød-sorte var det ved at gå galt da Josimar forgæves appellerede for straffespark. Selvom de fleste have dømt kampen uafgjort, viste et hårdtarbejdende Internacional at stædighed betaler sig. To minutter inde i overtiden var der frispark til Internacional. Bolden skydes ind i feltet og Juan kommer højest og header bolden ind til kampens resultat 1-0

21-7 2013

Giganternes kamp i det sydlige Brasilien.

Når Internacional og Flamengo mødes i dag klokken 16.00 (Brasiliansk tid) er det ikke kun klubbernes pointjagt, der er i søgelyset. Der er samtidig ære på spil for de to trænere, Carlos Dunga og Mano Menezes. Begge fik massiv kritik, da de var trænere for det brasilianske landshold. For Dunga er målet at komme i top fire, hvorimod Flamengo med en sejr kan komme à point med Internacional, så begge hold vil have 12 point efter otte kampe. Ligaens duks Botafogo spillede i går og har 16 point.

Både Flamengo og Internacional har efter Confederations Cup været stabile og håber på et resultat, der kan fastholde den selvtillid de har tanket i de sidste par kampe. For Inter er udfordringen stor, da de har mange kampe på programmet. Så trods deres succes kan de være trætte, da de har spillet fire kampe de sidste to uger og kan se frem til yderligere mange kampe de næste uger. Ydermere havde Inters angriber Diego Forlan ingen pause under Confederations Cup, hvilket kan have indflydelse på hans spil. At Inters spillere kan være mærket af træthed er ikke ensbetydende med en walkover for Flamengo. I øjeblikket er vintertemperaturerne lave i det sydlige Brasilien, og for Flamengo kan kulden være en hæmsko. Samtidig kan Mano Menezes ikke vælge fra øverste hylde blandt sine spillere. På midtbanen er både Gabriel og Cáceres skadet. Cáceres’ defensive plads bliver efter al sandsynlighed overtaget af Diego Silva. Den offensive midtbane ser ud til at blive besat af Bruninho eller Val. Desuden ser det efter ugens pokalsejr over ASA ud til genvalg af Leo Moura og Carlos Eduardo.

”Det vil uden tvivl blive en svær og hård kamp. Inter er et mere samspillet hold end vores, men vi skal ikke bare se til men kæmpe hårdt for at modstå dem. Det er med den tanke vi tager til Rio Grande Do Sul. Vi skal overgå os selv og ofre os mere end dem. Vi er super engagerede og forberedte på at gøre det, der skal til” udtaler Mano Menezez.

19/7 2013
Da jeg har været uden internet i denne uge, har jeg ikke været i stand til at opdatere hjemmesiden. Dermed ikke være sagt, at Flamengo ikke har spillet fodbold.  I går gik de videre i den brasilianske pokalturnering. Læs herom på Peter Arnholdts blog Sambafodbold.

19/7 2013

Efter den uafgjorte debut i for Mano Menezes skulle han endnu engang sørge for at holde Flamengo på sporet. Lørdag d. 14/7 var det tid til den første store klassiker - nemlig mod rivalerne fra Vasco. Desværre for begge hold skulle kampen ikke spilles i Rio men blev spillet i Brasilia, hvilket var grund til utilfredshed hos begge fangrupper.
Kampen var yderst vigtig, da det for begge hold drejede sig om at komme væk fra den tunge ende af tabellen.

På trods af kampens vigtighed var Flamengo ikke bange for at styre kampen, hvilket gav gevinst, da Paulinho scorede kampens eneste mål allerede efter 29 minutter af første halvleg. Flamengos aggressive spillestil var allerede ved at give udbytte efter fem minutter, da Carlos Eduardo skød forbi mål. Vasco prøvede komme tilbage og få styr på deres spil, men med for mange sjuskede fejlafleveringer kom de aldrig tæt på at score på Felipe. Anden halvleg var meget lig den første, omend Vasco stod bedre på banen og til tider kunne byde Flamengo op til dans. Flamengo pressede på og fik tilspillet sig flere chancer men ingen af dem gav udbytte. Vascos eneste reelle chance kom efter 33 minutter, men heldigvis for Flamengo gik bolden ikke i mål. De sidste ti minutter af kampen gik begge hold ned i tempo. Flamengo overlod initiativet til Vasco, der på sin side prøvede at presse Flamengo, som dog ikke havde problemer med at forsvare sig.
Kampens resultat betyder, at Flamengo kravler op på en 11. plads med 9 point efter 7 kampe.

7/7 2013

Uafgjort i Mano Menezes første ligakamp.

Mano Menezes første ligakamp i spidsen for Flamengo endte med et uafgjort resultat. Efter 18 dage i trænersædet kunne han fremvise et dedikeret og arbejdsomt hold der spillede godt, men ikke nok til at hive alle tre point hjem til Gavea. Resultatet gør at Flamengo stadig sidder på den lidet flatterende 14. plads med 6 point for seks kampe. Coritiba derimod er det eneste ubesejrede hold i ligaen med 12 point.
Flamengo kløede på i første halvleg og kom foran allerede efter fem minutter ved Marcelo Moreno, og samme Moreno missede senere et straffespark.  Efter to minutter i anden halvleg bragte Flamengo sig på 2-0 ved Cáceres og så lå vejen banet for tre point og en sejr over duksene fra det sydlige Brasilien. Desværre reducerede Chico 5 minutter senere, og hvad der eller skulle have været en festlig aften for Flamengos fans blev ødelagt efter yderligere 7 minutter, da Alex kunne udligne til resultatet 2-2.

Efter det uafgjorte resultat var skuffelsen stor, og Marcelo Morenos irritation var da heller ikke til at tage fejl af da han efter kampen blev udspurgt af den ventende sportspresse. ”Vi gik umotiverede ind til anden halvleg. Hver enkel spiller mangler lige det sidste, og vi bør alle yde mere. Vi har trænet hårdt mens der har været pause i ligaen, og vi burde ikke lade de to mål gå ind” sagde den skuffede bolivianske angriber.