Juni - Flamengo

Go to content

Main menu:

Juni

Arkiv > 2016
30-06-2016
Fuldt hus, sejr og en plads i top 4
Brasileirão 12. rundeFlamengo viste i aftes, at nederlaget mod Fluminense var glemt, da de vandt sikkert 1-0 over topholdet International. Grundet OL var dagens ”hjemmekamp” henlagt til nabostaten Espirito Santo og et udsolgt stadion.
De 21.000 tilskuere fik da også fuld valuta for pengene, da de så et Flamengo, der spillede underholdende og offensiv fodbold. Det var da også de rød-sorte, som var bedst kampen igennem, og havde de været mere effektive, ville sejren have været større. Sejren og de tre point bringer Flamengo tilbage i det fine selskab i top 4 - à point med Internacional. Læs mere

27-06-2016

Kan Flamengo vinde to i træk?
Brasileirão runde 10 og 11


Flamengo hentede en vigtig sejr, da de natten til torsdag vandt 1-0 over oprykkerne fra Santa Cruz. Dagens helt var Flamengos offensive midtbanespiller, Willian Arão, der med et fantastisk langskud afgjorde kampen.
De tre point var fortjente, og da de nærmeste rivaler satte point til, kravlede Flamengo op på en 5. plads med udsyn til top 4 og Copa Libertadores Santa Cruz derimod måtte indkassere sit 3. nederlag på stribe og ser ud til at have mistet pusten efter en god start på sæsonen. Læs mere
20-06-2016
Fire mål men kun et enkelt point
Brasileirão 9.rundeEfter midtugens 1-0 sejr over de blå ræve fra Cruzeiro skulle Flamengo nu en tur til Brasília, hvor São Paulo ventede. Ligesom Flamengo har São Paulo haft en lunken start på sæsonen, så en sejr ville være kærkommen for begge hold, hvis de skal holde trit med topholdet fra Palmeiras, der topper ligaen med 19 point efter 9 kampe. Det lykkedes imidlertid hverken for Flamengo eller São Paulo at hente de tre point, da de 27.233 tilskuere så en kamp, hvor de to hold delte i porten med stillingen 2-2. Læs mere
06-06-2016
Tåregas, nederlag og rødt kort
Brasileirão 6.rundeEfter sidste uges sejr var der lagt i kakkelovnen til en storkamp, da Estadio Mané Garrincha i hovedstaden Brasília åbnede dørene for kampen mellem Flamengo og Palmeiras. De to hold har begge haft en lunken start på sæsonen, og ingen af dem har bevist, at de historisk set er to af landets største klubber. Kampen blev da heller ikke ikke det brag, mange havde forventet, og det endte med, at det var en flok tilskuere, der trak de store overskrifter.
Der havde ikke været de store optøjer forud for kampen, men i pausen valgte en flok Palmeiras-fans at gå til angreb på Flamengos ditto, hvilket resulterede i, at politiet brugte tåregas mod de fremadstormende fodboldfans. Dette betød, at mange normale tilhængere måtte flygte fra hooligans og tåregas. Værst gik det ud over det blandede afsnit, hvor familier og fans fra begge hold var placeret. Billeder af voksne, der flygter med børn, der holder sig for ansigtet, har floreret i medierne, og kritikken har dagen lang haglet ned over håndteringen af balladen. Selv spillerne kunne mærke gassen, da de kom på banen til 2. halvleg, og kampen blev udsat i cirka 10 minutter. Efterfølgende blev ca. 30 Palmeiras-fans fra den ekstreme gruppe Mancha Verde anholdt, efter de havde gennemtæsket en flamenguista, og de venter nu på, hvad retten har at sige. Læs mere

1-6-2015

Nedtur, nedtur og endelig 3 point
Brasileirão og pokalturneringOptimismen i Flamengo var stor efter sejren over Sport Recife i ligaens første runde. Nu så det endelig ud til, at man kunne kigge fremad og koncentrere sig om en god ligaplacering samt avancement i pokalturneringen. Desværre gik ingen af tingene som ventet. Ikke alene satte Flamengo point til i ligaen men måtte også se sig slået ud af pokalturneringen, hvilket var med til at sende klubbens præsident Eduardo Bandeira do Mello ud i et større stormvejr.
Med tre point efter første kamp havde Flamengo tanket selvtillid inden pokalkampen mod Fortaleza. Returkampen blev dog alt andet end det drømmescenario, mange havde forestillet sig. Da pokalturneringen stadig er i de indledende runder, spilles der nødvendigvis ikke to kampe – hvis et hold vinder med 2-0 eller mere, går holdet direkte videre. Dette var imidlertid ikke tilfældet for Flamengo. Første opgør mod Fortaleza endte 1-0 til holdet fra Nordbrasilien, der til dagligt spiller i 3. bedste række. Det betød, at Flamengo hjemme skulle score mindst 1 mål for at avancere i turneringen. Alle, inklusive spillere, mente, at det drejede sig om en walkover, og at Fortaleza ville tabe med tenniscifre. Op til kampen skete der dog noget frygteligt, som fik konsekvenser for holdet, da træner Muricy Ramalho måtte lade sig indlægge med hjerteproblemer. Roret blev overtaget af assistenttræner Jayme de Almeida, der tilbage i 2013 gjorde klubben til pokalmestre. Men da en ulykke sjældent kommer alene, måtte træner, fans og presse måbende se til, mens Fortaleza vandt over favoritterne og gik videre med en samlet målscore på 4-2. Det betød, at Flamengo var ude, hvilket aldrig før er sket i klubbens historie. Herefter brød helvede løs, og den brasilianske presse var ikke sen til at piske en stemning op, der specielt var rettet mod holdets bolivianske angriber Guerrero, hjælpetræner Almeida og klubbens præsident Eduardo Bandeira do Mello. Guerrero måtte forklare sin situation på et pressemøde, og Mello valgte at blive i klubben i stedet for at tage med Brasiliens landshold til USA.
På banen blev det ikke bedre. Med en sejr i første ligakamp skulle Flamengo nu en tur til det sydlige Brasilien hvor Grêmio ventede i 2. runde
Desværre blæste vindene ikke Flamengos vej, og de måtte tage hjem fra Porto Alegre med et 1-0 nederlag i bagagen – i en kamp, hvor ingen af holdene spillede godt, men hvor Grêmio var bedre på alle parametre. At Flamengo ikke hentede point ude mod Grêmio, var ikke noget nyt, da de rød-sorte altid har haft det svært i Porto Alegre. Sidste ligasejr over Grêmio på udebane skete for 22 år siden, så statistisk set var nederlaget ingen nyhed.
Næste udfordring for Almeida og klubben var en hjemmekamp mod Chapecoense, hvor Flamengo trods problemer var favorit. Men selvom alt tydede på tre point og oprejsning, gik det ikke Flamengos vej. De rød-sorte hev med nød og næppe en 2-2 hjem langt inde i overtiden, da Alan Patrick scorede på straffespark efter 95 minutters spil. Med tre runder spillet og fire point var humøret derfor på lavpunktet, og de næste par dage blev ret kaotiske for klubben. Dagen efter kampen mod Chapecoense meldte Muricy Ramalho ud, at han ikke længere ville stå i spidsen for klubben, da han valgte at prioritere sit helbred højere end trænergerningen. Den nye mand bag roret blev hentet i egne rækker, da klubbens U-20 træner Zé Ricardo blev opgraderet til førsteholdstræner. I modsætning til klubbens foregående 5 trænere er Ricardo et forholdsvis uskrevet blad, da han kun har trænet Flamengos juniorer. Første opgave for Zé Ricardo var ude mod Ponte Preta, der af mange betragtes som en kandidat til de nederste pladser. Kampen blev dog ikke en dans på roser for Zé Ricardo og Flamengo. Til kampen havde Zé valgt at ændre på holdet og gav bl.a. plads til Alex Muralha, der afløste Paulo Victor i målet. Dispositionen med at skifte målmand viste sig at være god, og selvom Flamengo stik mod spil og chancer kom bagud, viste holdet moral og fik vendt bøtten trods et rødt kort. Kampen endte med en 1-2 sejr til Flamengo, som nu har fået et fortjent pusterum før torsdagens kamp vigtige hjemmekamp mod Vitória fra Salvador.
Status efter de fire første runder er følgende: to sejre, et nederlag og en uafgjort kamp. Til Flamengos held er mange af de andre hold også snublet i de første par kampe, og med 7 point ligger de rød-sorte på 5. pladsen sammen med São Paulo og Fluminense.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu