Juni - Flamengo

Go to content

Main menu:

Juni

Arkiv > 2018
04-06-2018

Ni kampe, 20 point og en sikker 1. pladsDet er ikke en hemmelighed, at humøret hos den brasilianske fodboldfan er ustadig som det danske sommervejr. For en måned siden virkede troen på succes som en utopisk drøm. Flamengo havde sagt farvel til den tidligere landsholdsmålmand Julio Cesar, og med et nederlag og to uafgjorte kampe tydede intet på, at Flamengo skulle være med i toppen af brasiliansk fodbold anno 2018. Her den 4. juni er situationen en hel anden, og selv hos den mest negative tilhænger peger humørpilen opad. Læs mere.
 
Efter den lidt sløve liga-start vendte bøtten lige så stille, og da Paulo Guerrero for 14 dage siden fik lov til at spille igen, begyndte solen at skinne i Rio. Da klubben samtidig spillede sig videre til slutspillet i Copa Libertadores – og besejrede storholdet Atletico MG i ligaen, har Flamengo ikke været til at skyde igennem.
Det sås tydeligt, da Flamengo op til weekenden slog Bahia sikkert 2-0, og den unge Vinicius Jr. stortryllede med spil på et niveau, som ikke er mange forundt.
For Flamengo startede den 9. spillerunde optimalt, da de nærmeste forfølgere fra São Paulo satte en føring over styr og tabte til Palmeiras. Dermed skulle Flamengo kun bruge et enkelt point for at manifestere sig i toppen af ligaen. Hos modstanderne fra Corinthians var præmissen en anden og mere ”vind-eller-forsvind”-agtig, da tre point ville sende dem til tops, mens et nederlag ville holde dem ude af top 5 – med seks point op til 1. pladsen. Næsten 50.000 tilskuere havde løst billet til et rød-sort Maracanã, og de mange tilskuere kom til at vente hele 80 minutter, før jublen kunne bryde løs, og Felipe Vizeu kunne række armene i vejret som kampens enlige målscorer. Flamengos sejr betyder, at de nu er alene på 20 point – fire point foran Cruzeiro, der vandt 1-0 over bundproppen fra Ceará. Udover de tre point var sejren også en forløsning for Flamengo, da sidste sejr over Corinthians på Marcanã var tilbage i 2014.
Hos Flamengo siger man, at det dufter af et mesterskab, og selvom vi kun er en fjerdedel henne i turneringen, var der noget i luften over Maracanã. Flamengo var klart bedste hold på banen, også selvom Corinthians var uden målmand Cassio (landsholdtjeneste) og angriberen Roger, hvilket godt kunne ses, da der manglede en kende skarphed hos de hvidklædte spillere. Flamengo derimod pressede på for at score og var determinerede på at vinde kampen, mens Corinthians virkede afventende og spillede for ikke at tabe. Det betød, at Flamengo på et tidspunkt have en boldbesiddelse på 70 %. Hos Flamengo var det spillere som Jonas, Lucas Paqueta og Leo Duarte, der viste vejen. Den tidligere Wolfsburg-spiller Diego Ribas viste også fint spil men trak et gult kort for brok, hvilket trækker ned i hans samlede præstation, da han nu sidder over i næste kamp mod Fluminense. Ydermere har der den sidste tid været debat om Diegos tilbagevenden til det brasilianske landshold, men hvis vi skal være ærlige så mangler skarpheden hvis han skal tilbage i den kanariegule trøje.
FLAMENGO 1 X 0 CORINTHIANS

Sted: Maracanã, Rio de Janeiro (RJ)
Dato: Søndag d.3/6 2018
Tid: 16.00 lokal tid, 21.00 dansk tid
Dommer: Anderson Daronco (Fifa-RS)
Linjevogtere: Rafael da Silva Alves (RS) og Elio Nepomuceno de Andrade Júnior (RS)
Gule kort: Jonas, Diego, Renê (Fla); Balbuena (Cor)
Tilskuere: 49.222
MÅL
Flamengo:
Felipe Vizeu efter 80 minutter.
FLAMENGO: Diego Alves; Rodinei, Léo Duarte, Rhodolfo og Renê; Jonas, Lucas Paquetá, Diego, Everton Ribeiro (Jean Lucas) og Vinícius Júnior (Marlos Moreno); Henrique Dourado (Felipe Vizeu)
Træner: Maurício Barbieri
CORINTHIANS: Walter; Mantuan, Balbuena, Henrique og Sidcley; Gabriel (Kazim) og Maycon; Pedrinho (Marquinhos Gabriel), Jadson (Roger), Rodriguinho og Mateus Vital
Træner: Osmar Loss
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu