Juni

Arkiv > 2013

17/6 2013

Mano Menezes til Flamengo

Mano Menezes har tidligere været træner for Grêmio og Corinthians samt det brasilianske fodboldlandshold. Han var blandt andet træner for landsholdet, der i maj 2012 vandt 3-1 over Danmark på Imtech Arena i Hamborg.
For få minutter siden blev han præsenteret for den sultne brasilianske presse på et møde, hvor Flamengos direktør Bandeira de Mello og sportsdirektør Paulo Pelaipe også var til stede.

”Jeg føler mig beæret over at være her. Når man begynder sin karriere som træner er der altid klubber, hvor man håber at komme til, være del af og gøre sin indflydelse gældende. Flamengo er en af de klubber og jeg håber at jeg kan indfri de forventninger der stilles til mig af såvel klubben som klubbens fans. Samtidig har det været en fornøjelse at blive modtaget med den tiltro alle har til mig.”
På trods af Flamengos dårlige start i den brasilianske turnering, var stemningen god, og begge direktører kom med lovprisninger til den nye træner.
Om trænerskiftet vil resultere i bedre resultater, må tiden vise. Næste kamp for de rød-sorte er, når de møder Coritiba den 6/7.

9/6 2013

Forløsning i Santa Catarina

Flamengo fik endelig sin første sejr i kampen om mesterskabet. De rødsorte vandt 3-0 over de nyoprykkede tigre fra Criciúma i Santa Catarina. Fans og presse havde set frem til kampen, og om Flamengo kunne rejse sig efter en historisk dårlig start og samt fyringen af træner Jorginho tidligere på ugen. Flamengos konstituerede træner, Jaime de Almeida, havde fornøjelsen af se sit hold spille med en ny og mere aggressiv indstilling, hvilket skulle vise sig at give bonus.  Reslutatet giver nu ny luft til Flamengo, der er kommet væk fra bunden, og samtidig var det Criciúmas første nederlag på hjemmebane i denne sæson.

Begge hold lagde ud i et højt tempo, hvilket var med til at gøre kampen underholdende. Det skabte chancer allerede fra start da Hernane lavde en fejlaflevering i fødderne på Jõao Vitor, der kunne lægge bolden op til Giancarlo. Giancarlo afsluttede, men Felipe var god placeret og fik bolden væk til et hjørnespark. Efter ni minutter brændte det på i den anden ende da Paulinho fik spillet sig fri i straffesparksfeltet og afsluttet. Desværre for Flamengo var målmand Bruno i vejen og reddede bolden. Kampens intensitet og holdenes aggressive indstilling, kom til skue efter 17 minutter. Et tåbeligt skænderi mellem Elias og Fabinho, endte med et rødt kort til Fabinho da han nikkede Elias en skalle. Episoden var med til at bringe sindene i kog da Elias overreagerer på situationen. Efter det røde kort til Criciúmas angriber, var de tvunget til at forholde sig mere defensivt til opgaven og derved overlade spil og initiativ til Flamengo.  Flamengos pres gav travlhed hos Bruno i Criciúmas felt, og indenfor ti minutter havde Flamengo to store chancer ved Carlos Eduardo og João Paulo.  Men en mand i undertal blev Criciúmas spil mere usikkert og fejlfyldt. Flamengo sad på spillet, og efter 37 minutter bar det endelig frugt. Elias formår at lave en lang aflevering til Hernane, der akkurat får vristet sig fri af to mand og udplacerer Bruno og scorer til 0-1. I halvlegens overtid var Flamengos fans igen tæt på den store jubel, men træværket stod i vejen.

Anden halvleg var heller ikke Criciúmas halvleg. Flamengo var ikke tilfredse med et enkelt mål, og pressede på for at score yderligere. Nu var det bare et spørgsmål om tid og efter 52 minutter kom det andet mål. Leo Moura modtager bolden i højre side af feltet, og skyder på mål. Bruno får hænderne på bolden med vifter den ud til Gabriel der nemt kan bringe Flamengo foran 0-2. nu stod der Flamengo på plakaten og efter 78 minutter kommer den endelige afgørelse.  Et hjørnespark overrasker Bruno da bolden er ved at på ind. Han får viftet bolden væk på stregen og den lander hos Gabriel der med sit andet mål scorer til 0-3, som bliver kampens resultat.
Efter kampen kunne en stolt Gabriel udtale sig: ”sejren kommer ikke af sig selv. Vi har alle arbejdet hårdt for at rejse os, og vise vores fans vi kan vinde”

Dårligt spil og nederlag og trænerfyring.

I nat havde Flemengo endelig chancen for at komme tilbage og få point på kontoen.
Så forventningerne var høje inden mødet med Nautico.
Flamengo dominerede kampen men formåede på intet tidspunkt at udnytte de målchancer der opstod. Nautico spillede som et bundhold men skulle kun bruge en enkelt chance til at score.
Kampen underholdningsværdi var på et niveau langt under standard og efter fire kampe uden sejr er der krise Flamengo. Krisen endte med at træner Jorginho blev fyret da resultaterne er udeblevet.
Flamengo har i de fire første runder kun fået to point hvilket er det dårligste resultat siden 2001

Ned og optur i det sydlige Brasilien

Da Flamengo tog til Joinville var det med håbet om at hente sæsonens første sejr, og samtidig vniveauet er bedre end i den elendige kamp mod Ponte Preta. De to ting blev kun delvist indfriet da Flamengo efter 45 frygtelige minutter, kom tilbage i kampen og til sidst fik 2-2 efter at have været bagud 2-0
Elias var frustreret og sagde til Rádio Globo: ” I anden halvleg var vi klart de bedste. Atlético PR var klart de bedste i første halvleg og dominerede spillet. Vi må arbejde på vores spil, og huske på at vi skal spille alle 90 minutter. Vi spillede meget bedre en dem, i anden halvleg. Men man vinder ikke bare fordi man har fortjent det, vi skal også score mål”

Spillet startede med at hjemmeholdet lagde et højt pres på Flamengo, hvilket gjorde det svært for de O Rubro Nego at få bolden ud af egne rækker.
Selvom Atlético PR, sad på spillet var det dog Flamengo der havde den første store chance. Efter 6 minutter løb Gabriel ind i feltet, afleverede til en overlabbende João Paulo der spillede den fladt indover. Desværre fik Paulinho ikke ram på bolden og den kunne derved gå til indkast. Den tidligere Flamengospiller Everton stod for næste chance. Efter 22 minutters spil modtog han bolden på kanten af feltet, lagde bolde til rette og skød lige over mål. På det tidspunkt af kampen bølgede det frem og tilbage, med Atlético som det dominerende hold. Flamengo prøvede at spille sig til chancer, men kom ikke til nogen oplagte da spillet var præget af alt for mange ringe afleveringer og dårligt forsvarsspil. Flamengo havde dog en enkelt chance, hvor Paulinho løber dybt ind i feltet, afleverer bagud, men Marcelo Morenos skud er for vagt, og Atléticos målmand kunne med lethed samle bolden op. Herefter Var det Atlético der dominerede med et flot angreb, der fik testet Felipe i Flamengos mål. På en markeringsfejl i Flamengos forsvar, får Pedro Botelho fat i bolden og skyder resolut på mål. Felipe laver en flot redning, bolden ryger tilbage i spil og Marcão kan fra baglinjen lave et par træk tilbage i banen, og skyder bolden 10 centimeter over mål.

Atlético fortsatte deres angreb, og mens dette skete faldt Flamengos forsvar i søvn. Et langt indkast kommer ind i feltet og da forsvaret ikke for clearet, kan Éderson bringe Atlético på 1-0. Herefter var det Atlético der havde teten, og selvom Flamengo fik et mål annulleret, havde Atlético muligheder for at bringe sig foran med flere mål.
I pausen benyttede Jorginho sig til et par offensive udskiftninger, hvilket skulle vise sig at give pote i sidste ende. Ud gik Carlos Eduardo og Léo Moura og ind kom Rafinha og Renato Abreu.
Anden halvleg startede med et mere aggressivt Flamengo, men det var Atlético der først viste tænder, men Felipe var godt placeret og reddede bolden. To minutter efter var det Flamengos tur men Weverton redde bolden og Rafinha fik ikke scoret.

Flamengos indstilling var nu en hel anden og de pressede på for at udligne. Flamengos pres gav ikke pote, og efter 61 minutter gik det galt. Éderson til 2-0. Med en halv time tilbage havde Flamengo travlt, men virkede mere tændte. Efter 77 minutter kom reduceringen. Hernane kæmper sig til baglinjen og får et friskpark. João Paulo lægger bolden ind over og Marcelo Moreno kan sætte hovedet på bolden og score sit debutmål for Flamengo. Målet tændte Flamengo endnu mere, og tre minutter senere kom udligningen. Endnu engang var det på en standardsituation. Et hjørnespark kommer ind over, bliver headet dårligt væk, og ender til sidst hos Renato Abreu Der kan sætte foden på og fejre målet med et gult kort for at smide trøjen.
I kampens døende minutter var der igen fare på færde i begge ender. Felipe måtte ud i en sand TV redning på et godt frisparksforsøg fra Jõao Paulo. Sidste chance tilfalder Flamengo der inde overtiden må se et frispark Renato Abreu gå på stolpen.