Júnior - Flamengo

Go to content

Main menu:

Júnior

Historie > Legender

Júnior
Leovegildo Lins da Gama JúniorLeovegildo Lins da Gama Júnior, bedre kendt som Júnior, blev født i João Pessoa den 29/6 1954.
Júnior kom som femårig til Rio, hvor hans familie slog sig ned i Copacabana . Da Copacabana er tætbebygget, var det eneste sted den unge Leovegildo kunne spille fodbold på den berømte strandpromenade med det letgenkendelige fortov. Fodboldspillet på stranden dygtiggjorde Junior og var med til at opøve hans tekniske færdigheder.
Júnior spillede i sin karriere 865 kampe for Flamengo og er - til dato - den spiller der har båret den rød-sorte trøje flest gange. Júnior startede sin karriere i Flamengo i 1973 og blev dér til 1985, hvor han tilbragte 4 år i henholdsvis Torino og Pescara. I 1989 vendte han tilbage til Flamengo, hvor han blev til han lagde støvlerne på hylden i 1993.


Júnior som yngre spiller med sit karakteristiske afrohår og overskæg

Júnior er ligesom Zico et ikon hos Flamengo og blev lige fra starten af karrieren et stort idol hos fansene. Júnior spillede på midtbanen og var kendt som en meget dygtig tekniker der spillede lige godt med begge ben. Af titler har Júnior vundet næsten alt, hvad der kan vindes, om end han som Zico mangler et VM for at have en fuldendt karriere. Júnior var med på Tele Santanas berømte 1982- og 1986-hold, hvor han var med til at tryllebinde Júnior er ligesom Zico et ikon hos Flamengo og blev lige fra starten af karrieren et stort idol hos fansene. Júnior spillede på midtbanen og var kendt som en meget dygtig tekniker der spillede lige godt med begge ben. Af titler har Júnior vundet næsten alt, hvad der kan vindes, om end han som Zico mangler et VM for at have en fuldendt karriere. Júnior var med på Tele Santanas berømte 1982- og 1986-hold, hvor han var med til at tryllebinde en hel verden med ’O jogo Bonito’ (det smukke spil). en hel verden med ’O jogo Bonito’ (det smukke spil).

Efter det europæiske eventyr vendte Júnior tilbage til Flamengo, hvor han blandt andet havde en afgørende rolle da Flamengo vandt sit femte brasilianske mesterskab i 1992. I anden finalekamp mod Botafogo udødeliggjorde Júnior sig da han åbnede målscoringen med et perle af et frisparksmål.

Året efter stoppede han sin karriere som spiller men overtog trænersædet hos Flamengo, hvor han blev et år. Júnior opgav ikke fodbolden, men fortsatte med at spille på landsholdet - i strandfodbold. Her opnåede han også legendarisk status og regnes den dag i dag som den bedste strandfodboldspiller nogensinde.
I dag er Júnior fodboldkommentator på henholdsvis SporTV og Globo. Han er ydermere en stor fan af Samba og ses tit spille musik og deltage i sambaoptog ved det årlige karneval i Rio.


Júnior gør sig også med sin egen hjemmeside

http://www.maestrojunior.com.br/

Júnior på Facebook

www.facebook.com/leojuniormaestro?fref=ts

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu