Libertadores - Flamengo

Go to content

Main menu:

Libertadores

Ligastruktur


Copa Libertadores

Selvom Copa Libertadores ikke er et stort tilløbsstykke i Europa, er det den absolut vigtigste turnering på det sydamerikanske kontinent.
Turneringen har eksisteret siden 1960 og strækker sig over otte måneder, fra januar til august, hvor klubber fra hele Sydamerika kæmper om det præstigefyldte trofæ.Turneringens officielle navn er Copa Bridgestone Libertadores og er den største og mest prestigefyldte klubholdsturnering i Sydamerika. Navnet: ’Libertadores’ er en hyldest til de sydamerikanske personligheder, der forbindes med landenes uafhængighed. Her kan f. eks nævnes Dom Pedro I af Brasilien og Simon Bolivar fra Venezuela. I Brasilien er der stor prestige forbundet med CL, og turneringen er fuldt på højde med den europæiske Champions League, da brasilianske klubber betragter pokalen med samme ærefrygt som VM-trofæet. En samlet sejr i CL giver adgang til VM for klubhold, hvilket i Brasilien er en langt større bedrift end i Europa. En grund til, at brasilianerne finder VM for klubhold så vigtig, er, at det er det eneste tidspunkt, hvor et sydamerikansk mesterhold kan sammenligne sig med et europæisk ditto.
Turneringens arrangør er det sydamerikanske fodboldforbund Conmebol, og i turneringen deltager 39 hold fra ni sydamerikanske lande samt Mexico. Ligesom Champions League har hvert land forskellige antal deltagere. Brasilien og Argentina har flest hold med – fem hold hver, og de resterende lande har tre. Derudover deltager vinderen af Copa Sul Americana samt de regerende mestre af CL. De brasilianske deltagere er de fire bedst placerede hold i ligaen samt vinderen af den brasilianske pokalturnering.
Turneringen afvikles som den europæiske Champions League med kvalifikation og gruppespil efterfulgt af en knockout-turnering med 16 hold. Turneringen starter i slutningen af januar og løber helt frem til august, hvor finalerne spilles.
Flamengo har kun vundet turneringen to gange hhv. i 1981 og 2019.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu