Main menu:

Libertadores 6

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > April 2014

Kampen:
Som ventet blæste Flamengo til angreb og prøvede at lægge León under pres fra start. Presset forgik både på banen og fra tribunen, hvor Flamengo havde 100 % opbakning. Flamengos aggressive start var tæt på at give bonus efter fem minutter, hvor Alecsandro fyrede kanonen af fra kanten af feltet. Den ellers målfarlige angriber kunne dog se, at sigtet ikke var indstillet, og bolden gik tæt forbi venstre stolpe. Flamengos offensiv fik León til at trække sig tilbage for at dæmme op for de rød-sortes gentagne angreb. Det så hurtigt ud til at gå hjemmeholdets vej, men efter ti minutters spil indtraf første uheld. Elano, som netop var tilbagevendt efter en skade, fik pludselig smerter og måtte lade sig skifte ud med Gabriel.  Uden styrmanden på midtbanen kom León hurtigt tilbage i kampen, og efter elleve minutter var Boselli på færde i Flamengos felt. Til de rød-sortes held var Samir på plads og fik afværget situationen. Et øjeblik senere var bolden i den anden ende af banen, hvor det lykkedes Paulinho at finde Andre Santos, som fik afsluttet uden at bolden dog gik i mål. Næste chance tilfaldt også Flamengo. Knap atten minutter var spillet, og Leo Moura fik sendt bolden ind til en fri Wallace, som headede over mål. Men bedst som tilskuerne glædede sig, blev deres værst tænkelige mareridt til virkelighed. Efter 21 minutters spil brugte Alecsandro ufine midler og fældede Montes. Frisparket blev sendt ind i feltet, hvor Flamengos forsvar snorksov. Arizala kom højest og havde ingen problemer med at heade de hvid-grønne spillere i front.

Bagud med 0-1 begyndte Flamengo at jagte udligningen og slækkede på defensiven. Selvom Flamengo forsøgte sig med en mere offensiv stil, havde holdet stadig problemer med præcisionen. Specielt Amaral havde svært ved at finde formen og var et evigt offer for publikums tilråb. Eneste lyspunkt var Paulinho, som var tæt på at score, men bolden nåede kun at kysse stolpen og gik forbi mål. Herefter begyndte kampen at bølge frem og tilbage. Begge hold kom til chancer men formåede ikke at udnytte dem optimalt, men selvom kvaliteten af spillet ikke var i top, var underholdningsværdien særdeles høj. Efter en lille halv times spil fik León chancen for at lukke munden på det 60.000 tilskuere, men Felipe viste sin klasse og fik afværget Bosellis skud. Bedst som tilskuerne viste deres utilfredshed, kom forløsningen. 29 minutter var spillet, da Léo Moura sendte et frispark i panden på André Santos, der konsekvent bragte lighed i regnskabet til 1-1.

Herefter sprudlede Maracanã, men knapt havde spillere og fans fået tid til at nyde rusen, før León bragte sig på 1-2. Hernandez overraskede med et ryk på venstresiden og fik sendt bolden ind til Boselli, der via stolpen sendte bolden i mål.  Chokket over at få endnu et mål mod sig, lod dog ikke til at gå Flamengo på, og tre minutter senere var der endnu engang lighed i regnskabet. Et godt sammenspil mellem Everton og Alecsandro endte i, at sidstnævnte kunne lade sig tiljuble af klubbens fans. Med 2-2 begyndte spillerne at indstille sig på pausen. Den mest opsigtsvækkende begivenhed var dog, at Alecsandro efter et sammenstød med Samir måtte iføres en ”badehætte”, da han blødte fra hovedet.
Flamengo begyndte anden halvleg med en offensiv, som kunne give hjemmeholdet føringen og dermed sejren. Efter 48 minutter var det tæt på at lykkedes, da både Gabriel og Paulinho kom til store chancer. Flamengos pres fik León til at trække sig længere tilbage på banen og begynde at satse på skud udefra frem for gennemspillede angreb. Et skud af Montes var tæt på at ende galt, da Felipe ikke fik bokset ordentlig væk, og den evigt farlige Boselli var tæt på at overrumple Flamengos erfarne målmand. Hjemmeholdet gav ikke op, og da uret rundede 65 minutter, satte Negueba Alecsandro i scene, men Yarbrough i Leóns mål var hurtig på aftrækkeren og holdt Flamengo fra fadet.  Som tiden gik, begyndte Flamengo at presse på, hvilket gav plads bagude, og med 20 minutter tilbage var Hernandez ved at gøre ende på Flamengos drømme om avancement. Flamengo satsede herefter hat, kat og regnfrakke og smed endnu en offensiv spiller på banen. Kampen bølgede frem og tilbage, og da Flamengo pressede på for at score, fik León istedet scoret, da Peña sende bolden i nettet til 2-3. Katastrofen for de rød-sorte var total. Med kun syv minutter tilbage gik Flamengo i opløsning og formåede ikke at komme tilbage i kampen. Langsomt resignerede hjemmeholdet, og da dommeren fløjtede af, lyste afmagten ud af spillernes øjne: nederlaget var en realitet.

FLAMENGO-BRA 2 X 3 LEÓN-MEX

Sted: Maracanã, Rio de Janeiro-RJ
Dato: Onsdag 9. april 2014
Tid: 19.45(brasiliansk tid) - 00.45 (dansk tid)
Dommer: Diego Abal (Argentina)
Linjevogtere: Gustavo Rossi (Argentina) og Ivan Nuñez (Argentina)
Gule kort: André Santos, Amaral(Fla); Rafa Marquez, González, Montes, Boselli(León)
Mål:
FLAMENGO: André Santos efter 29 minutter og Alecsandro efter 34 minutter
LEÓN: Arizala efter 21 minutter, Boselli efter 30 minutter, Peña efter 83 minutter
FLAMENGO: Felipe, Leonardo Moura, Wallace, Samir og André Santos (Negueba); Amaral, Muralha, Elano (Gabriel) og Everton; Paulinho (Nixon) og Alecsandro
Træner: Jayme de Almeida
LEÓN-MEX: Yarbrough, Magallón, Rafa Marquez, González og Hernández (Pineda); Vazquez, Peña, Montes og Elias; Boselli og Arizala (Luis Delgado)
Træner: Gustavo Matosas