Libertadores - Flamengo

Go to content

Main menu:

Libertadores

Arkiv > 2013 > arkiv2013 > December2013

Brasilien er repræsenteret med hele seks hold af de 38 hold og Argentina med fem hold. De resterende lande deltager hvert med tre hold.
Ligesom den europæiske Champions League, er der en kvalifikationsrunde, før hovedturneringen starter. Her spiller tolv hold mod hinanden i seks playoff kampe. Vinderne af de seks kampe seedes lavest og går ind i turneringen som fjerde hold i grupperne 1-6.

Copa Libertadores
Billede fra lodtrækningen i Paraguay

Hovedturneringen er en klassisk turnering, hvor de to bedste fra hver gruppe går videre til knock out runderne, og der til sidst spilles finale. I modsætning til de europæiske turneringer spilles finalen af to omgange med forlænget spilletid, og såfremt det er nødvendigt straffesparkskonkurrence. I torsdagens lodtrækning var Flamengo placeret i 2. seedningslag sammen med landsmændene fra Grêmio. Selve lodtrækningen faldt ud således, at Flamengo blev placeret i gruppe 7 sammen med de Bolivianske mestre: Bolivar, mestrene fra Ecuador: Emelec samt León fra Mexico. For Flamengo vil den største udfordring være kampen mod Bolivar, som afvikles i La Paz. Her skal de rød-sorte spille de 90 minutter i 3.640 meters højde på Estadio Hernando Siles, som er et af de højest beliggende stadions i verden.

Rejsetid bliver ligeledes en udfordring for Flamengo, da kampen mod mexicanske León spilles på Nou Camp i delstaten Guanajuato – hele 8.015 kilometer væk fra Rio.  Kampen mod Emelec bliver ligeledes afviklet langt fra Rio, da den ecuadorianske klub holder til i Guaiaquil, som er en havneby i det sydøstlige Equador – 7.095 kilometer fra Rio i 2.530 meters højde.
Efter de tre kampe vil Flamengo i alt have rejst 30.600 kilometer, hvilket kan influere på spillet, såfremt klubberne ikke forbereder sig på rejsetiden.
Hvis Flamengo skal få succes i turneringen, skal de rød-sorte gerne hente alle 9 point på hjemmebane. Samtidig er samtlige spillere meget opsat på at bevise, at Flamengo igen skal være et fast element i Copa Libertadores – og  på samme tid tage hævn over Emelec, der var holdets stopklods sidst de deltog i turneringen.
Selvom lodtrækningen fandt sted torsdag aften, er datoerne for kampene endnu ikke fastlagt men vil blive afviklet mellem d. 29. januar og d. 13. august 2014.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu