Maj

Arkiv > 2013

30-5 2013

Manglende motivation gav ingen point

Efter to runder er Flamengo stadig uden sejr, hvilket giver Flamengo en 17 plads i ligaen.
”Vi gik umotiverede på banen hvilket endte med vi blev taget ved næsen.” Udtaler Marcelo Moreno der for første gang var med i Flamengos startopstilling.
Selv med Moreno i opstillingen havde Flamengo svært ved at vise motivation. Dette til trods for massiv opbakning fra tilskuerne i Juiz de Fora.
Allerede efter to minutter havde Flamengo en stor chance med et hovedstød som blev reddet af Juiz de Foras målmand, Edson. Næste chance kom efter 15 minutters spil hvor Ranato Abreu skød forbi mål.

Efter 26 minutter kom kampens første mål. Man havde næsten set det komme. Et hjørnespark kommer ind i feltet, og Flamengos forsvar får ikke clearet bolde væk. Takket være det dårlige forsvarsspil ender bolden hos William, der uden problemer kan score.
Målet til Juis de fora formåede ikke at tænde Flamengo, der kun havde en enkelt chance mere i første halvleg.
Jorginho benyttede pausen, til at skifte ud på toppen. Rafinha gik ud og ind kom Hernane.  På trods af de nye offensive kræfter sejlede forsvaret stadig, og efter 47 minutter kom det til en kæmpe chance til Rildo, der kunne have gjort det til 2-0. Efter ni minutter fik Flamengo chhncen for at komme tilbage i kampen, da Baraka havde hånd på bolden. Desværre formåede Renato Abreu ikke at udligne, men skød bolden på overlæggeren. Det brændte straffespark tog modet endnu mere fra Flamengo, der måtte hente bolden ud af målet endnu engang efter 73 minutter. En meget sjusket aflevering af Gonzales opsnappes og spilles videre til Cicinho, der efter at have løbet en halv banelængde, kan sætte den ind bag Filipe, der ikke så alt for godt ud i situationen.
Flamengo  0 x 2 Ponte Preta.

28/5 2013

Felipe Savner en hjemmebane

På tærsklen til kampen mod Ponte Preta i Juiz de Fora (i staten Minas Gerais) er der ro at finde i Flamengos lejr Ninho do Urubu. Her bruges dagen på en frisk omgang fodvolley, og der ser ikke ud til at være de store bekymringer op til den kommende kamp. De eneste, der træner, er reserverne, der siden premieren mod Santos ikke har trænet med de startende elleve. Dette kunne tyde på at holdopstillingen til kampen bliver den samme som i søndags, om end der stadig kan ske ændringer da holdet først rejser til Juiz de Fora senere i dag.
En af de mere erfarne spillere, målmanden Felipe, har dog ytret sig negativt om Flamengos nuværende situation, hvor en del af kampene ikke spilles hjemme men ude.
- Det er irriterende ikke at spille på sit eget stadion i Rio – og yderst beklageligt. Hvor mange stadioner findes der ikke i São Paulo, selv hos klubberne i anden division? Det eneste der beroliger er at vi har fans overalt i Brasilien. Kampen mod Santos vækkede minder om Maracanã i gamle dage.

Grunden til Felipes irritation skyldes de problemer der for tiden er med Rios tre største stadioner. Maracanã er stadig under ombygning til Confederations Cup, hvor Brasilien tager imod England på søndag. Engehão er stadig ikke blevet restaureret, efter det blev lukket på grund af problemer med rust. Tilbage er São Januario, der udover at være ærkerivalerne fra Vascos hjemmebane er udvalgt til at være træningsbane for Italien op til Cup’en.
Op til kampen mod Ponte Preta, der i sæsonpremieren tabte 2-0 til São Paulo i Campinas, maner Felipe til besindighed
- Det er et kedeligt hold at spille imod. De gjorde det godt ved Campeonato Paulista. Deres spillere er gode spillere hvilket gør dem til en svær modstander. Selvom de tabte første kamp, skal vi tage vores forholdsregler. Vi skal spille mod dem som vi gjorde mod Santos og vi skal vinde.

27/5 2013

Målløs premiere

Flamengo spillede bedst men kendte ikke deres besøgstid og måtte tage til takke med 0-0
Allerede fra starten var Flamengo indstillet på at spille offensivt, hvilket var ved at give bonus efter 11 minutter. Rafinha misbrugte holdets første store chance da Rafael i Santos mål, leverede en stor redning. Selvom Flamengo ikke scorede, fortsatte de med deres offensive takter, og Santos havde svært ved at få deres spil til at lykkedes. Santos første chance kom efter 17 minutter, hvor Neymar havde et skød over mål. Efter 42 minutter havde Flamengo endnu en 100% chance men da hverken Hernane eller Gabriel ville afslutte gik den kæmpe chance i vasken.

Anden halvleg begyndte som første sluttede. Flamengo sad på bolden og havde held til at kontrollere kampen. Neymar var en kende mere offensiv i anden halvleg og havde også skud på mål, omend de aldrig blev rigtig farlige. Efter 26 minutter så det endelig ud til at der kom hul på bylden. Gabriel skyder på mål, men bolden reddes på stregen af en Santos forsvar. Otte minutter senere var den gal igen. Marcelo Moreno, som havde afløst Hernane, skød hårdt på mål men en fodparade, fra Rafael. Kort efter havde Flamengo igen chancen for at afgøre kampen. Carlos Eduardo da han fra en lidt spids vinkel skyder over et tomt mål. Desværre endte kampe uden scoringer, og kampen der skulle have været en fest på Estadio Mané Garrincha, blev desværre lidt af en fuser for begge hold, og Neymar der spillede sin sidste kamp for Santos.

25-5 2013

Jorginho løfter lidt af sløret forud for sæsonpremieren mod Santos i morgen på Estádio Mané Garrincha i Brasilia. Jorginho har valgt at starte med henholdsvis Hernane som angrebsmakker til Rafinha. Hernane har hele tiden været Jorginhos førstevalg og han har været blandt de foretrunkne elleve i de seneste ugers træning. Hernanes konkurrent om pladsen, Marcelo Moreno, har trænet med reserverne efter hans ankomst til Flamengo fra Grêmio. Efter fredagens træning, udtalte Jorginho sig til pressen, hvor han forklarede sit valg.
”Hernane har hele tiden trænet som en af de elleve startende, og de sker efter al sandsynlighed også på søndag. Vi må huske at Hernane har gjort det godt i år og gjorde sig godt bemærket ved Campeonato Carioca, hvor han blev topscorer.”
Jorginho har dog ikke helt afskrevet Marcelo Moreno og luftede også den mulighed at Hernane og Marcelo kan udgøre klubbens angrebsduo. Der vil dog stadig være plads til publikumsfavoritten, Rafinha der sagtens kan være længere tilbage på banen som offensiv midtbane.
Hvis Hernane er at finde blandt de startende elleve på søndag, er den eneste ændring i forhold til pokalkampen mod Campinense sidste uge, at Amaral overlader sin plads på midtbanen til Luiz Antonio.

Flamengo – Santos
Tid: 26/5 klokken 16.00 (lokal tid)
Sted: Estádio Mané Garrincha, Brasilia.
Flamengos forventede startopstilling:
Målmand: Filipe
Forsvar: Leo Moura, Renato Santos, Marcos González og Ramon.
Midtbane: Luiz Antonio, Elias, Renato Abreu og Gabriel
Angreb: Rafinha og Hernane

24-5 2013

Nye trøjer

Det har ikke været en hemmelighed at Flamengos nye trøjesposor er Adidas og i går aftes blev de præsenteret for offentligheden.
Adidas har tidligere leveret uniformer til Flamengo, hvilket var i den gyldne æra, hvor klubben vand flere nationale mesterskaber, Copa Libertadores samt Intercontinental cup.
Dette lægger de ikke skjul på i videoklippet her til højre.

Trøjen kan allerede nu købes på Adidas brasilianske hjemmeside, og mon ikke trøjen snart kan købes herhjemme.

Billede fra gårsdagens afsløring

17-5 2013
Flamengo giver Santos skylden for høje billetpriser.

Når O Brasileirão går i gang søndag den 26. maj er det ikke uden protester fra Flamengos fans, der finder billetpriserne ublu.  Flamengo møder i første runde Santos på Brasílias nye nationalstadion Mané Garrincha. Udover at være en turneringskamp er kampen også en FIFA testkamp forud for VM 2014. Billetpriserne til kampen ligger mellem 160 R$ og 400 R$, hvilket svarer til et beløb mellem 460 og 1140 kroner. Flamengos fans mener prisen er respektløs og giver Santos skylden da det er dem der har bestemt prislejet. Da FIFA er ind over kampen, betrages den som neutral og der bliver ikke solgt billetter til bestemte fanafsnit, hvilket også får fansene til at udtrykke deres utilfredshed. Officelt lyder det fra Flamengo at man finder det skidt at man ikke kan sælge billetter til alle og at man ikke kan lave specielle priser til fanklubben og klubemedlemmer.

16-5. 2013
Flamengo går videre i Copa do Brasil uden besværligheder.

Efter to ugers træning op til kampen mod Campinense var der ingen nyheder eller overraskelser i startopstillingen da Flamengo vandt med 2-1 i returkampen.
Kampen var knapt begyndt inden der blev scoret, og det var endda et selvmål. Et ufarligt indlæg af Leo Moura endte med en gang ping- pong mellem Campinenses forsvarsspillere, inden den gik i mål. 1-0 til Flamengo. Minuttet senere var den gal i den anden ende. Flamengos forsvar snorksov da Jefferson Maranhense modtog bolden og afsluttede svagt. Bolden endte hos Bismarck som stod helt fri og men lethed reducerede til 1-1. Resten af halvlegen var ikke videre beundringsværdig og selvom Flamengo var bold besiddende udmøntede det sig ikke i de store målcanhcer.
Anden halvleg var en kende bedre. Flamengos træner Jorginho havde brugt pausen til en offensiv udskiftning. Ud gik Amaral og ind kom den offensive Luiz Antonio. Dette hjalp dog ikke meget, men efter 17 minutters spil i anden halvleg kom Flamengos første åbenlyse chance. Elias modtog bolden fra Rafinha men skød tæt forbi målet.  Efter 24 minutter var det topscorer Hernanes tur til at misse da Campinenses målmand på formidabel vis redde hans præcise skud. Efter 32 minutter gik den ikke længere. Hernane modtog bolden fra Elias der spillede den videre til Paulinho som sluttelig spillede den til Elias der så satte den til en føring på 2-1.
2-1 forblev kampens resultat og Flamengo er videre i Copa do Brasil, hvor de næste gang møder  ASA  Arapiraca fra staten Alagoas.