Mesterskabspotentiale - Flamengo

Go to content

Main menu:

Mesterskabspotentiale

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Marts 2014

Øvelsen klarede klubben til et flot 10-tal, og med nye spillere som Everton, Alecsandro og Frickson Erazo kunne klubben lukke munden på de værste kritikere. Toppen af kransekagen var, da klubben lejede Elano, som mange anså for værende udbrændt. Imidlertid har Elano indtil videre været alle pengene værd og med sine scoringer i både Campeonato Carioca og Copa Libertadores, må kritikerne, der omtalte ham som en lottokupon, tage deres ord i dem igen. Elano har nemlig vist sig at være en af de bærende kræfter på midtbanen, og med 7-tallet på ryggen er han holdets ubestridte frisparkskonge. I angrebet har sidste års helt ”Boret” Hernane fået en særdeles skarp konkurrent i Alecsandro, eller AlecGol, som han kaldes i folkemunde. Den 33-årige Alecsandro har bestemt fundet formen hos de rød-sorte og har lynet syv gange, blandt andet med et hattrick mod Boa Vista i starten af sæsonen.
Selvom den nationale turnering først starter om små to måneder, er Flamengo yderst tæt på at hente årets første trofæ i statsturneringen Campeonato Carioca. Efter 12 runder ligger Flamengo alene i spidsen, og såfremt alt flasker sig, kan klubben med en sejr på søndag allerede løfte pokalen Taça Guanbara. Dette dog afhængigt af, at de nærmeste rivaler fra Fluminense taber mod bundholdet Duque de Caixas, hvilket ikke virker sandsynligt. Hvis Flamengo vinder gruppespillet og derved pokalen, kan Flamengo gå videre til slutspillet, hvor de fire bedste fra gruppespillet møder hinanden i semifinaler og en finale. Vinderen af finalen er samtidig vinder af statsmesterskabet.
Selvom klubben kan fejre den flotte position i gruppespillet, kan man stadig være usikker på Flamengos styrke. Af de 16 deltagende hold er det kun Botafogo, Fluminese og Flamengo, der spiller i den bedste liga. Derfor har mange af kampene været rene walkovers, hvor alle reserverne har fået chancen. Mange af kampene mod de lavere rangerende hold har også været yderst målrige, hvilket også har sagt noget om kvaliteten hos modstanderne. Af de tolv spillede kampe er Flamengo kun løbet ind i et enkelt nederlag, netop mod Fluminense, hvor de rød-sorte måtte sluge et surt 3-0, hvilket giver stof til eftertanke, da det jo netop er dem, de skal måle sig med. På søndag er modstanderen Botafogo – en ligeværdig modstander.
Det er dog ikke kun i Campeonato Carioca, at Flamengo begår sig.  Med pokalsejren sidste år deltager de også i den prestigefyldte Copa Libertadores. Her har Flamengo indtil videre spillet to kampe og befinder sig på en 2. plads i gruppen. Flamengo lagde ud med et lettere ufortjent nederlag til de mexicanske mestre fra Leon men satte tingene på plads, da de hjemme tog mod Emelec fra Ecuador.
Har klubben så mesterpotentiale? Det korte svar er NEJ. Dette er dog sagt med forbehold.  Hvis det store potentiale bliver indløst, er der mulighed for at nå meget langt i Copa Libertadores og bestemt også blande sig i top fem, når det brasilianske mesterskab starter d. 20/4. Men hvis succesen skal opnås, skal det nuværende bundniveau højnes gevaldigt, og holdet må ikke tabe kampe på grund af personlige fejl og tilfældigheder.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu