Nunes - Flamengo

Go to content

Main menu:

Nunes

Historie > Legender


Nunes
João Batista Nunes de Oliveira

”Lokomotivet fra kakaolandet” – sådan indleder Jesper Høm og Christian Wohlert deres tekst om angriberen, der blev berømt i Brasilien men ikke opnåede den samme popularitet i resten af verden.
I ovennævnte forfatteres bog ”Brasiliansk Fodbold” fra 1984 er der fotos af den 30-årige Nunes med krøllet hår, et kæmpe smil på læben og iført en sort-hvid Botafogo-trøje. Smilet kom dog ikke af talent alene men hårdt arbejde, og selvom Nunes spillede i mange klubber, er tiden i Flamengo den han huskes for.
Nunes’ borgerlige navn er João Batista Nunes de Oliveira. Han blev født i Feira de Santana i staten Bahia den 20. maj 1954 og startede sin fodboldkarriere hos Flamengo. Som juniorspiller blev han i klubben i fem år men blev vejet og fundet for let og fik dermed ikke adgang til seniorholdet og drømmen om at være professionel i den rød-sorte trøje. Nederlaget gik ham ikke på og han kæmpede herefter videre i diverse amatørklubber. Det professionelle gennembrud kom i Santa Cruz i staten Pernambuco. Her kom han hurtigt i søgelyset, da han var en stor årsag til, at klubben i 1975 nåede semifinalerne i det brasilianske mesterskab.
Efter tre år i Nordøstbrasilien skiftede Nunes til Fluminense i Rio og derefter videre til mexicanske Monterrey. Den krølhårede måltyvs talent gik ikke ubemærket hen, og i 1978 var han en del af det brasilianske landshold, der skulle kæmpe for den gule trøje til VM i Argentina. Desværre for Nunes blev han skadet og blev derfor fravalgt til VM. På landsholdet blev det kun til 6 kampe og to mål.
I 1980 kom det store gennembrud. Nunes fik kontrakt med Flamengo, og her blev han de næste tre år, hvor det blev til 76 mål i 147 kampe, samt 18 trofæer.
Nunes’ vildskab på banen gjorde ham populær hos tilskuerne, og højdepunktet i karrieren kom i 1981, da Flamengo vandt deres første og hidtil eneste VM for klubhold. Selvom Zico var holdets stjerne, var det i VM-kampen mod Liverpool, at Nunes for alvor viste sit talent. Zico blev kampens spiller, men det var Nunes med 9-tallet på ryggen, der scorede to af de tre mål i 3-0 sejren.  

Året efter var han med til at vinde det brasilianske mesterskab og var en af hovedpersonerne i de afgørende kampe. Herefter bliv tiderne i Flamengo trange, og Nunes søgte nye græsgange. Fra 1983 til han afsluttede sin karriere, var han en tur forbi Botafogo, tilbage i Flamengo, for derefter at rykke til Náutico, Boavista (i Portugal), Santos og Atlético Mineiro, inden han i 1987 afsluttede sin karriere i hjerteklubben Flamengo.
Nunes nåede at spille for Flamengo i sammenlagt otte år og scorede hele 99 mål i 214 kampe.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu