Oktober - Flamengo

Go to content

Main menu:

Oktober

Arkiv > 2013

31/10 2013Flamengo vinder første sæt i pokalsemifinalen
Copa do Brasil, første semifinale Goiás mod Flamengo


Efter nattens kamp på Estádio Serra Dourada i Goiânia kunne Flamengo gå fra grønsværen med en sejr på 1-2. Hermed har de rød-sorte allerede det ene ben i finalen inden returkampen på næste onsdag hjemme i Rio på Maracanã.
Op til opgøret var begge hold stækket, da Flamengo måtte undvære Felipe i målet og Goiás deres topangriber Walter. Med dette scenario var der lagt op til en seværdig kamp, og da begge hold gerne spiller fremadrettet fodbold, var en 0-0 kamp næppe forventelig.


Kampen:
Vejret i det centrale Brasilien denne aften var vådt, og banens tilstand fik begge hold til at gå langsomt til værks. Det meste af spillet forgik på midtbanen, og først efter ti minutter kom første forsøg. Her var det Flamengo, der prøvede med et indlæg, men Renan i Goiâs’ mål havde ingen problemer med at klare hovedstødet fra Wallace. Selvom den våde bane indbød til forsøg udefra, prøvede begge hold at spille sig igennem hinandens forsvar. Men både Jayme de Almeida og Enderson Moreira havde sat deres forsvar godt op til kampen. På trods af Goiâs’ kompakte forsvar fik Flamengo dog knækket koden, da Paulinho efter 25 kunne bringe gæsterne foran. André Santos fik spillet Paulinho fri i feltet, og den elegante spiller kunne med en smuk dribling gå fobi Goiâs-forsvaret og sende bolden i nettet til 0-1.

Efter Flamengos scoring fandt Goiâs et ekstra gear, og blot fem minutter senere forsøgte Roni sig men sendte bolden i sidenettet.  Med Ronis chance satte de smaragdgrønne pres på Flamengo, og efter 32 minutter fik Eduardo Sasha en stor chance, da han modtog bolden i feltet, tæmmede den med brystet og derefter afsluttede. Til Flamengos held reagerede Paulo Victor hurtigt og undgik udligningen.  Goiâs fortsatte deres pres, og selvom Flamengos forsvar var godt organiseret, formåede Goiâs at udligne. En stor personlig fejl af Elias gjorde, at Júnior Viçosa kunne opsnappe bolden og spille Vítor fri. Vítor var ikke bleg for at udnytte chancen og bragte hurtigt Goiâs tilbage i kampen med målet til 1-1. Men knap havde Goiâs fået armene ned, før bolden igen var i net. Ligesom de foregående mål blev det tredje til på grund af personlige fejl eller individuelle ekstraordinære præstationer, i dette tilfælde begge dele. Hernane bliver fældet uden for Goiâs’ straffesparksfelt, og på det efterfølgende frispark kunne Chicão på flotteste vis sende bolden i nettet bag Renan: 1-2.

Foran med 1-2 trak de rød-sorte sig i 2. halvleg mere tilbage og overlod initiativet til Goiâs. Dette gav de smaragdgrønne nogle fine chancer, og efter 51 minutter kunne Rodrigo have bragt lighed i målscoren, men skuddet var for upræcist og gik over mål. Blot to minutter senere var det Junior Viçosas tur, men Paulo Victor kunne uden problemer klare det svage saksespark. Som tiden gik virkede Flamengo energiløse og trætte, hvilket fik dem til at trække sig helt tilbage og lod Hernane alene i spidsen. Selvom Flamengo var langt tilbage på banen, var deres forsvarskæde godt placeret. Dog formåede Goiâs ind imellem at bryde igennem og sørgede for en neglebidende afslutning. Efter 77 minutter headede William Matheus forbi mål, og minuttet efter kunne Paulo have sikret sig uafgjort men skød tæt forbi venstre stolpe. I kampens sidste fase satsede Goiâs hele butikken og Wellinton Junior fik alle 50.000 tilskuere op af sæderne af to omgange, da han ramte tæt forbi mål. Efter 4 minutters overtid fløjtede dommer Wilson Luiz Seneme kampen af, og Flamengos spillere kunne lade sig hylde af de mange rød-sorte tilskuere.

Inden Flamengos returkamp næste onsdag gælder det lokalbraget mod rivalerne fra Fluminense på søndag, og Goiâs tager imod Botafogo på Serra Dourada.


28/10 2013


Tam og tandløs underholdning i Fortaleza
Brasileirão runde 31: Portuguesa mod Flamengo
Efter sidste uges ydmygelse af Botafogo var forventningerne store til aftenens opgør mod Portuguesa i Fortaleza. Det solbeskinnede stadion og den begyndende sommervarme dannede rammerne om en kamp, der kunne give det bedste hold det rygstød, der i bedste fald kunne sende dem endegyldigt væk fra bundstriden. Desværre gled det hele ud i sandet, og hvad der skulle have været en flot fodboldkamp mindede mere om en bankoaften på et Vestjydsk alderdomshjem – kedeligt og uden nerve.
Selvom kampen endte målløs, var det dog Flamengo, der formåede at skabe flest chancer, men manglende skarphed fra både Hernane og Paulinho var en stor grund til, at de rød-sorte måtte rejse de 2900 kilometer hjem til Rio uden forløsning.

Kampen
Kampens begyndelse var en kende rodet, hvor begge hold løb meget og jagtede bolden for at få kontrol over spillet. Når bolden endelig kom i nærheden af mål, var det på høje indlæg, der aldrig blev farlige for de to forsvar. Som kampen skred frem, var det Flamengo, der fik overtaget spillet på midtbanen, men de formåede dog ikke at bryde gennem Portuguesas stærke forsvar. Lusa, som Portuguesa kaldes, lod gerne Flamengo komme til fadet og satsede på kontraangreb. Først efter 32 minutters spil kom kampens første reelle chance, hvor Portuguesas Moises misbrugte et indlæg i feltet. Flamengos første chance kom fire minutter senere, hvor João Paulo var tæt på med et kvalificeret langskud. Resten af halvlegen mindede mest om en gang indianerfodbold, hvor begge hold løb mange meter forgæves og på ingen måde skabte målchancer.

Anden halvleg var betydelig bedre end første, selvom den på ingen måde var god. Selvom der ikke kom mål, prøvede Flamengo med et mere fremadrettet spil og lignede et hold, der i sidste ende ville få de tre point. André Santos fik en god chance efter 52 minutter. Luiz Antônio fik efter et par gode driblinger spillet Santos fri, men den følgende afslutning gik forbi mål. Portuguesa fik derefter mere kontrol over deres spil og formåede også at komme til afslutninger - men ikke af en grad, der kunne ryste Felipe i Flamengos mål. Næste chance kom efter 68 minutter, hvor Flamengo fik to chancer, der burde have været målgivende. Paulinho tog chancen og skød på mål, men Lauro klarede ærterne. Minuttet efter kunne Hernane heade bolden på overliggeren til stor ærgrelse for ham selv og sine holdkammerater. Herefter faldt tempoet, og først i kampens døende minutter kom holdene igen til chancer. Portuguesas Henrique testede Felipe, og her trak Flamengos målmand det længste strå.  Flamengo prøvede i overtiden at etablere et sidste angreb, men blev hver gang standset af Lusas forsvar.
Efter den skuffende kamp kan Flamengo se frem til en yderst vigtig fodbolduge. Næste kamp i mesterskabet er mod de evige rivaler fra Fluminense på søndag hjemme på Maracanã. Men allerførst skal Flamengo møde Goiás i pokalsemifinalen onsdag, hvor kun en sejr kan accepteres.


27/10 2013

Facts om Flamengo og PortuguesaI aften mødes Portuguesa og Flamengo, og som optakt er lidt trivia om kampene mellem de to klubber.


- Holdende har mødt hinanden 48 gange siden 1950.
- Flamengo har vundet 18 kampe og tabt 12.
- Flamengo har i alle kampene scoret 65 mål, hvorimod Portuguesa har scoret 63.
- I perioden 1951-1959 spillede Flamengo otte kampe i træk uden nederlag.
- Flamengos træner Jayme de Almeida har selv spillet i den rød-sorte trøje mod Portuguesa. Det skete d.13/11 1975 på Palestra   Itália hvor Flamengo vandt 2-0.
- Største sejr til Flamengo var i 1951, hvo Flamengo hjemme på Maracanã vandt 5-2.
- Største nederlag til Flamengo er på 3-0, hvilket er sket hele fire gange.
- Målrigeste kamp endte 5-4 til Portuguesa, og blev spillet torsdag d.30/1 2002, i turneringen Rio-São Paulo.
- De sidste fem kampe mellem de to hold er alle endt uafgjort.
- Videoklippet er fra da de to hold mødtes d.30/4 1978.

Flamengo vinder over Portuguesa d.30/4 1978

24/10 2013

Et genfødt Flamengo rejste sig med Hernane og Paulinho i spidsen
Copa do Brasil, kvartfinale returopgør: Flamengo mod BotafogoNattens opgør i den brasilianske pokalturnering blev en yderst seervenlig oplevelse, da et totalt udsolgt Maracanã lagde græs til det andet kvartfinaleopgør mellem Flamengo og Botafogo.  Den første kamp endte med resultatet 1-1, så Flamengo havde for øje at vinde, hvilket i allerhøjeste grad skete. Flamengos stjerner lyste, og en trio bestående af Paulinho, Hernane og Leo Moura satte gang på gang de sort-hvidstribede skakmat med fodbold, der fik en til at tænke på de glade dage i begyndelsen af firserne.

Helt fra kampens begyndelse virkede Flamengo som et hold, der gik efter en sejr og avancement i turneringen. Holdet formåede at spille med stor disciplin, og holdets træner Jayme de Almeida havde lagt sit puslespil korrekt, så taktikken fungerede perfekt. Entusiasmen på banen gav også udbytte hos fansene, der bakkede 100 % op om holdet og nærmest bar dem gennem kampen. Selvom Botafogo havde en sejr med i bagagen og derved bare skulle spille til nul, var deres spil noget usikkert og slet ikke af den kaliber, som var ventet af de sort-hvide.

Kampen
Fra Botafogo gav bolden op, stod den på angreb fra begge sider, og holdene gik begge ihærdigt til opgaven men med Flamengo som det dominerende hold. Flamingo kunne dermed sætte et højt tempo, hvilket stressede Botafogos spillere. Den første store chance kom efter seks minutters spil, hvor Paulinho begyndte sine tryllerier på venstresiden. Efter et par smarte driblinger trækker Paulinho ind i feltet og afslutter. Botafogos målmand Jefferson var godt placeret og fik pareret bolden, og derved undgik Botafogo en chokstart. To minutter senere fik botafogo en mulighed på en dødbold. Clarence Seedorf fik dog ikke ordentlig retning på bolden, og det hele løb ud i sandet. De følgende minutter bød på flotte driblinger af både Hernane og Paulinho, men det var Botafogo, der fik den næste afslutning. Et langskud fra Gegê fik Felipe i Flamengos mål til at vågne, men selvom han måtte helt ned at ligge, blev det aldrig rigtig farligt.

Skuddet fra Gêge fik Botafogo til at satse en smule mere, og de formåede at generobre det tabte spil på midtbanen. Efter 17 minutter kom Flamengo til en god chance. Felipe var hurtigt ude og fik spillet bolden til Paulinho, der bekvemt kom fri af sin oppasser Bolivar. Paulinho afleverede bolden til Carlos Eduardo, der fri foran mål fik afsluttet. Jefferson fik dog reageret hurtigt og reddede bolden, så den ikke gik i nettet. Som holdene spillede var det dog kun et spørgsmål om tid, før der faldt en scoring, og efter 19 minutter kom forløsningen.

André Santos skød et frispark ind i Botafogos felt, hvor Marcelo Mattos prøver at heade bolden væk. Desværre rammer den i fødderne på Rafael Marques og ryger videre til Hernane, der resolut smækker bolden kassen til publikums store jubel – 1-0 til Flamengo.

Nede med et mål prøvede Botafogo at komme tilbage i kampen med et mere offensivt anlagt spil. Men trods Botafogos forsøg på at komme igennem Flamengos forsvar, var deres spil for langsomt og voldte ikke de større problemer for Chicão & co. i Flamengos forsvar. Selvom Botafogos angreb ikke gav bonus, formåede Seedorf alligevel at afslutte. Efter 27 minutter forsøgte hollænderen sig udefra, men Felipe sørgede for at holde nullet for Flamengo.
Føringen gav Flamengo mere selvtillid, og holdets individualister begyndte at skille sig ud fra mængden. Leo Moura trådte i karakter som holdets anfører, og Paulinho henrykte publikum ved at danse sig igennem Botafogos midtbane og forsvar. Efter 32 minutter viste Paulinho sin klasse, da han gled forbi Gilberto og serverede bolden til Hernane, der med et par driblinger fik spillet sig fri af Dória og afsluttet. Jefferson var dog på sin plads og fik styr på sagerne. Minuttet efter holdt Botafogos forsvar ikke længere. André Santos afleverede bolden til Paulinho, der med sine fikse driblinger gik ind i feltet og skød på mål. Jefferson fik pareret bolden, men den endte hos Hernane, der med sit andet mål startede et rød-sort karneval på stadion.
Bagud med to mål var Botafogo tvunget til at komme længere frem på banen. Men det fremadrettede spil hang i bremsen, og Flamengos forsvar havde ikke de stor problemer med at aflæse modstanderens spil. Kun en enkelt gang kom Seedorf igennem og fik afleveret til Rafael Marques, der fik afsluttet uden dog at score.

Pausen benyttede Botafogo til at satse mere offensivt. Ud gik midtbanespilleren Marcelo Mattos til fordel for Rafael Marques i angrebet. Med en ekstra mand i angrebet prøvede Botafogo at etablere et presspil, og efter 47 minutter fik Sassá chancen. Men forsvarsklippen Chicão var på plads og fik styr på sagerne. Botafogo forsøgte at bibeholde deres spil med gode aktioner i begge sider hos Rafael Marques og Clarence Seedorf.  Kanternes spil fik Botafogo til at komme til et par store chancer ved henholdsvis Lodeiro og Sassá, men en god Felipe og fremragende Léo Moura kunne rydde op i Flamengos forsvar.
Bedst som Botafogo begyndte at tro på chancen, smed Hernane en spand kold vand i hovedet på de sort-hvide og lukkede kampen med endnu en scoring. Efter et raid af Paulinho på venstresiden kunne André Santos overlappe og sende den indover i det lille felt til Hernane, der med et perfekt timet hovedstød kunne fuldføre sit hattrick. 57 minutter spillet og Flamengo foran med 3-0.

Efter scoringen mistede de sort-hvide modet og samtidig med, at spillerne hang med hovedet, begyndte deres fans at forlade Maracanã, mens Flamengos ditto råbte olé ved hver aflevering.  Herefter var der kun et hold på banen, nemlig Flamengo. Selvom Flamengo sad 100 % på spillet, holdt den gyldne trio sig ikke tilbage. Paulinho underholdte med ægte sambabold, Leo Moura spillede med en sjælden set autoritet, der indgød respekt hos både mod- og medspillere. Og Hernane var næsten ikke til at stoppe, når han lynede mod Botafogos mål.
Skulle Hernane stoppes, kunne det næsten kun ske med ufine midler, og efter 71 minutter skete det uundgåelige. Hernane løber alene mod mål og skubbes omkuld af Dória. Rødt kort til Dória samt straffespark til Flamengo. Selvom Hernane tilbyder sig som skytte, ender det med, at 35 års fødselaren Léo Moura giver sig selv den bedst tænkelige fødselsdagsgave. Et præcist skud til venstre for Jefferson og Léo kan løbe ud til publikum og modtage deres velfortjente hyldest.

Resultatet samt det røde kort fik Botafogos træner Oswaldo de Oliveira til at trække sit hold tilbage og foretage en defensiv udskiftning. En utilfreds Seedorf måtte udgå til fordel for Dankler, som skulle forstærke forsvaret. Botafogos tilskuere var ligeglade med udskiftningen og masseudvandring fra stadion fortsatte.
Herefter satte Flamengo tempoet en kende ned og kunne spille bolden rundt i trekanter til deres fans store tilfredshed. Ti minutter før tid var Flamengo tæt på deres femte mål, da André Santos forsøgte sig udefra. Botafogos eneste mulighed kom minuttet efter, men Chicão var endnu engang på plads, så Sassá ikke kunne komme til en ordentlig afslutning. Resten af kampen var ren opvisning fra Flamengo, og tilskuernes fest blev ikke mindre, da Léo Moura blev skiftet ud i kampens døende minutter. Her kunne han lade sig hylde – både som fødselar og matchvinder.

Med sejren på 4-0 kan Flamengo se frem til en semifinale mod Goiás eller ærkerivalerne fra Vasco. De to hold mødes i nat, hvor Maracanã for anden dag i træk byder to brasilianske klubber op til dans.

17-10-2013


Flamengo tilbage på sejrskurs
Brasileirão runde 29: Flamengo mod Bahia


Med aftenens 2-1 sejr over Bahia kan Flamengo nu endelig melde sig ud af bundstriden, og nedrykning synes nu kun teoretisk. Med gårsdagens sejr har de rød-sorte nu 40 point og ligger stabilt i midten på en aktuel 9. plads sammen med Santos, Goiás og Vitória.  Sejren til Flamengo var en oprejsning fra søndagens nederlag til Botafogo og giver klubben fornyet selvtillid inden kampen mod Atlético-MG, der lige nu befinder sig på en 5. plads med 42 point. Udover sejren var kampens højdepunkt Flamengos nye 3. trøje, som blev lanceret til kampen. Det sidste stykke tid har Adidas offentliggjort små billeder med detaljer af klubbens nye 3. trøje. Hele trøjedesignet blev offentliggjort i tirsdags, og i aftes havde trøjen premiere på grønsværen. Få sekunder før kampstart blev Leo Moura spurgt af SporTV om overtro og trøjer. Klubben har nemlig kun dårlige erfaringer med at spille i deres 3-trøje, da de ud af 21 kampe har tabt tolv, spillet syv uafgjort og kun vundet to. Leo Moura svarede prompte, at han ikke skænkede det en tanke og ville gøre sit bedste for at vinde.

Kampen:
Som hjemmebanehold startede Flamengo bedst og bød gæsterne op til dans. Allerede efter fire minutters spil kunne de rød-sorte have bragt sig foran, da Paulinho stod fri i feltet og afsluttede på mål. Men i stedet for at bringe hjemmeholdet foran kunne han se Marcelo Lomba redde bolden og bringe ro på for udebaneholdet. Efter otte minutter svarede Bahia igen. William Barbio startede et kontraangreb og sørgede for, at Fernandão kunne komme til afslutning. Men Felipe var sikkerheden selv i målet og forhindrede gæsterne i at score.

Efter en levende start blev begge hold bedre i forsvaret samt til at holde deres formation, hvilket ikke gav mange muligheder for at afslutte. Først efter 23 minutter var der igen fare på færde. Elias testede Marcelo Lomba udefra, men Bahias sidste bastion fik reddet bolden ud til hjørnespark. Chancerne var få, og den næste tilfaldt Bahia, der efter 32 minutter testede Felipe med et langskud.

Flamengo prøvede at komme mere ind i kampen, og efter 35 minutter får Flamengo to gyldne chancer. I første chance spilles Carlos Eduardo fri af Leo Moura men rammer en Bahia-forsvarer, der giver hjørnespark til de rød-sorte. Et halvt minut senere kan Paulinho i bedste Playstation-stil køre bolden fra baglinjen ind i feltet. Her afleverer han til Elias, men Marcelo Lombo får hænderne på bolden. Resten af halvlegen stod i Flamengos tegn, og hjemmeholdet pressede forgæves på for at bringe sig foran. Herved kunne begge hold gå til pause uden at have scoret.

Udligningen huede ikke hjemmepublikummet, der buhede og forlangte mere. Publikums bønner blev hørt, og efter 84 minutter kunne hjemmeholdet bringe sig foran igen. Og hvem andre end veteranen Leo Moura og topscoreren Hernane kunne bringe ro på lægterne. En godt kæmpende Leo Moura kan ved baglinjen sende bolden ind i feltet til ”Boret”, der sender bolden i kassen til en føring på 2-1. Med målet er Hernane nu op på 13 sæsontræffere som topscorer for Flamengo. I kampens døende minutter kastede Bahia alt frem for at udligne. Men et godt forsvar og en velforberedt Felipe fik sikret hjemmeholdet en sejr på 2-1 samt tre vigtige point.


Udligningen huede ikke hjemmepublikummet, der buhede og forlangte mere. Publikums bønner blev hørt, og efter 84 minutter kunne hjemmeholdet bringe sig foran igen. Og hvem andre end veteranen Leo Moura og topscoreren Hernane kunne bringe ro på lægterne. En godt kæmpende Leo Moura kan ved baglinjen sende bolden ind i feltet til ”Boret”, der sender bolden i kassen til en føring på 2-1. Med målet er Hernane nu op på 13 sæsontræffere som topscorer for Flamengo. I kampens døende minutter kastede Bahia alt frem for at udligne. Men et godt forsvar og en velforberedt Felipe fik sikret hjemmeholdet en sejr på 2-1 samt tre vigtige point.


Med en arbejdssejr kunne botafogo trække sig ud af kampen som vindere
Brasileirão runde 28: Botafogo mod FlamengoEfter 13 år uden sejr over Flamengo i ligaen lykkedes det for Botafogo at vinde 2-1 over rivalerne.  Kampen, som blev afviklet på Maracanã, startede med en føring til Flamengo, men da dommeren fløjtede af, stod Botafogo som vinder til stor irritation for de rød-sorte. De 23.718 betalende tilskuere kunne se ”Boret” Hernane åbne festen, men Gegê og Rafael Marques formåede at stikke en kæp i hjulet for Flamengo, der ikke har tabt i de foregående fem kampe.
Med gårsdagens nederlag har Flamengo stadig kun 37 point og befinder sig på en nuværende 10. plads, inden Maracanã på onsdag igen lægger græs til næste kamp mod Bahia.


Kampen:
Der var fart over feltet lige fra første fløjt. Inden uret havde rundet 60 sekunder havde Botafogo allerede haft sin første store chance, da Edilson spillede Rafael Marques fri. Men en fremragende redning fra Felipe sørgede for, at Flamengo ikke fik en lynscoring mod sig. Rafael Marques nåede knap at ærgre sig, før det brændte på i hans eget forsvar. Leo Moura, der spillede sin kamp nummer 452, fik spillet bolden indover Botafogos mål. Desværre blev det gode indlæg ikke kvitteret med mål, da ingen angribere var til stede i det lille felt.
Favoritterne fra Botafogo virkede velforberedte, og deres offensiv var velsmurt med den 37-årige veteran Clarence Seedorf som både omdrejningspunkt og afslutter. Selv kom han til baglinjen efter ni minutters spil, men trods gode intentioner led hans indlæg samme skæbne som Leo Mouras ditto et par minutter tidligere.  

Holdenes angrebslyst gav pote efter 13 minutter, hvor Flamengos topscorer Hernane kunne lade sig tiljuble hos de rød-sorte torceadores. Efter godt pasningsspil mellem André Santos og Carlos Eduardo blev Wallace spillet fri. Han kunne uden besvær servere bolden til Hernane, der sendte bolden i nettet bag en chanceløs Renan.
Scoringen gav Flamengo blod på tanden, og tilråb fra tribunen gav samtidig holdet et boost selvtillid som tydeligt kunne aflæses i deres spil. Botafogo reagerede omvendt og deres offensive tilgang til kampen gik en smule i stå.
Flamengo pressede på, men på trods af deres aggressive spil kom de ikke til andet end halve chancer, der aldrig blev rigtig farlige.  Først efter en halv time kom Flamengo helt igennem Botafogos forsvar, og Carlos Eduardo kunne afslutte, dog uden mål. To minutter senere var det igen Flamengo, der var ligeved og næsten.  Botafogos Bolívar modtager en bold og sender den direkte i fødderne på Wallace, der afleverer til Hernane, som forstyrres af Renan og ikke får afsluttet. Selvom Flamengo var dominerende, kom Botafogo alligevel til chancer. Efter 36 minutter sender Seedorf et frispark ind i feltet, men Felipe kommer ud og får fingrene på.  Blot tre minutter senere var Botafogo på spil igen. Denne gang var det Rafael Marques, der forsøgte sig, men heller ikke her lykkedes det. Hvis Botafogo skulle komme tilbage i kampen, skulle det komme fra Seedorf, og tre minutter før tid lykkedes det. Et Botafogo-opspil i højresiden havde Seedorf som omdrejningspunkt. Efter nogle berøringer sender Seedorf bolden ind i feltet, og Gegê kan bringe lighed i regnskabet til stillingen 1-1.

Udligningen virkede som en adrenalinindsprøjtning til Botafogo, og i halvlegens sidste minut fik Rafael Marques chancen, da han skød kanonen af udefra. Felipe var dog vaks på fødderne og fik med en TV-redning afværget Rafaels skud.
I starten af anden halvleg var begge hold afventende og lod spillet blive på midtbanen. Begge hold tog ingen chancer men ventede på, at modstanderen begik fejl. Først efter 50 minutter kom Flamengo til deres første chance. Carlos Eduardo afsluttede i Botafogos felt, men bolden blev pareret og endte hos Paulinho, der konsekvent skød på mål. Renan når dog at redde bolden ved at sætte sig på knæ og fange bolden mellem benene. Lidt senere modtager Seedorf et hjørnespark fra Edilson, men han får ikke afsluttet, og forsøget går i vasken.

Som halvlegen skred frem kom begge hold til chancer, men Flamengo var stadig de bedste på banen. Efter 57 minutter havde de endnu et forsøg, hvor Paulinho skyder langt over mål. Minuttet senere var det endnu engang Flamengo, der havde en gylden mulighed. Efter et velspillet kontraangreb blev Elias spillet fri i det lille felt. Desværre for Elias blev bolden spillet en smule for hurtigt, og da den lå 30 cm for langt fremme, nåede han lige netop ikke at få foden på.
Efter Flamengos angrebsbølge kom Botafogo tilbage, og i det 62. minut lykkedes det dem at bringe sig foran.  Gegê afleverer til Rafael Marques, der skyder på mål. João Paulo snitter bolden, og den går i nettet uden chance for Felipe.
Selvom Flamengo havde sat deres føring over styr, fortsatte de ufortrødent deres angrebsspil. Efter et godt opspil af Hernane endte bolden hos Elias, der med hælen skød forbi mål. Blot fire minutter senere headede Elias bolden på træværket, og på riposten kunne Bruninho heade på kassen, men Renan kunne med en klasseredning undgå en udligning.
Herefter var det Flamengo, der satte dagsordenen, og Botafogo brugte deres energi på at forsvare den snævre føring. Deres defensive spil resulterede i en del markeringsfejl, hvilket gav de rød-sorte blod på tanden. Resten af kampen satte Flamengo et massivt pres på Botafogo og havde indtil flere chancer for at hente det ene point. Men på trods af det store pres formåede Botafogo at holde stand og sikre sig de tre vigtige point.


11-10 2013

Flamengo stempler ind i klub 37
Brasileirão runde 27: Flamengo mod InternacionalEfter Jayme de Almeida har overtaget trænerposten i Flamengo, har klubben tanket selvtillid og kunne med aftenens 2-1 sejr over Internacional bryste sig af at være ubesejret i de sidste fem kampe.  Resultatet vakte stor glæde hos de 24.864 tilskuere, der nu kan nyde at se deres klub ligge i top ti, nemlig som nummer syv med 37 point. Internacional har efter denne runde også 37 point – og ligeledes Goiás og Vitória. Næste kamp for Flamengo er på søndag, hvor de møder Botafogo. Hvis Flamengo kan overraske og gå sejrrig ud af opgøret, kan de tage et pænt skridt mod top 4 og dermed pladserne i Copa Libertadores.

Aftenens sejr var velfortjent og kan uden besvær kaldes for en arbejdssejr, da Flamengo formåede at være mere effektive og udnyttede deres chancer langt bedre end Inter.

Kampen
Selvom de fremmødte fans ikke fyldte meget på Maracanã, sørgede de for en passende stemning, så hjemmeholdet fik den rette opbakning. Begge hold var opsatte på at forsvare sig, hvilket hæmmede spillet, og Flamengo formåede ikke at bryde igennem Inters forsvar. Der skulle spilles hele otte minutter, før et af holdene kom frem til en målchance, men João Paulos forsøg blev klaret af Fabrício uden problemer. Selvom begge hold havde godt styr på hinandens angribere, var det Internacinal, der havde mest boldbesiddelse, men udeholdet formåede ikke at true Flamengos forsvar. Når Inter endelig kom til chancer, skyldes det fejl fra Flamengos side. Efter 14 minutter kikser Leo Mora modtagelsen af en tilbagelægning, og bolden ender hos Otávio, der afslutter svagt. Og Felipe, der var tilbage efter endt karantæne, redder uden problemer.
Øjeblikket senere var hjemmeholdet tæt på at score. Paulinho trænger igennem i højresiden men misbruger chancen og sender bolden i sidenettet.
Selvom begge hold kom til et par løse chancer, foregik det meste spil stadig på midten af banen, og da begge hold havde en del fejlafleveringer, blev spillet en kende monotont. Den største chance kom efter 20 minutter og var endnu engang resultatet af en personlig fejl. Chicão tog fejl af en høj bold og fik ikke clearet. Otávio var hurtig og udnyttede situationen, men Felipe reagerede hurtigt og var ude i fuld længde for at parere Otávios skud, der nok havde fortjent en bedre skæbne.

Selvom Flamengos spil ikke var prangende, lykkedes det alligevel Leo Moura at bringe hjemmeholdet foran. Paulinho modtager bolden i højre side og sender den fladt ind i feltet. Elias springer over bolden, hvilket snyder forsvaret, og Leo Moura kan på kanten af feltet sende bolden i nettet bag Muriel. 1-0 til de rød-sorte.
Internacional reagerede med det samme, og deres midtbane rykkede ti meter længere frem på banen for at fremtvinge en udligning.  Presset gav Internacional et par gode chancer, men Fabrício fik ikke maksimal udnyttelse af et hjørnespark og headede forbi mål.  Minuttet senere var det Leandro Damiãos tur, men Felipe greb sikkert ind.
Tættest på et mål var dog Flamengo. João Paulo tog chancen udefra og kunne se Muriel i fuld længde, da han reddede bolden. I kampens sidste minutter havde Flamengo bolden mest og brugte tiden på at holde den i egne rækker. Derved blev Internacional aldrig rigtig farlige, og begge hold kunne gå til pause efter 47 minutters spil.

Anden halvleg startede med et tændt Inter-hold, der gik til opgaven med krum hals i eftersøgning af en udligning. Allerede efter 48 minutter fik de en gylden mulighed, da Felipe efter et hjørnespark ikke fik bolden under kontrol. Derved endte den i fødderne af Jackson, men Inters forsvarsspiller magtede ikke at få bolden i nettet.
Selvom Flamengo var foran, brugte de mere tid på at forsvare føringen end på at udbygge den. Det resulterede i, at Hernane på flere tidspunkter var helt alene på toppen og næsten ikke havde kontakt med bolden. Første mulighed til Flamengo kom efter 55 minutter. Her kunne Elias sende bolden indover, men Inters forsvar var godt placeret og kunne uden problemer rydde op.
Begge hold fortsatte med at lave fejl i deres pasningsspil, og specielt hos Inter var det et problem. Med de mange fejlafleveringer formåede de ikke at iscenesætte deres angribere ordentligt. Flamengo stod samtidig længere tilbage på banen og var afventende overfor Inter. Største chance i anden halvleg tilfaldt udeholdet, hvor Leandro Damião efter 62 minutter havde et yderst farligt forsøg på mål. Men Felipe viste endnu engang sit værd som bagerste mand hos de rød-sorte og fik afværget katastrofen.

Efter Leandros store målchance kom Flamengo hurtigt på benene, og bedst som man troede anderledes, lå bolden i nettet bag Muriel i Inters mål. Leo Moura modtager bolden i højre side og sender en tværaflevering ind til Hernane, der afslutter og scorer sit 11. mål i turneringen. 2-0 til Flamengo.
Målet tog pusten en smule fra Gauchoerne, der først efter 78 minutter havde deres næste chance. Men Alex’ hovedstød voldte ikke Felipe problemer. Tre minutter senere vælger træner Clemer at skifte Caio ud til fordel for Rafael Moura. Udskiftningen viser sig at være en god idé, da Rafael straks efter reducerer til 2-1. D’Alessandro sender bolden ind i feltet, hvor Rafael kommer højere end Chicão og sender den i netmaskerne bag Felipe.

Reduceringsmålet animerede udeholdet, der herefter pressede på for at få det ene point med hjem til Porto Alegre i det sydlige Brasilien. Selvom Inter pressede på og bragte unødvendig spænding ind i kampens sidste otte minutter, formåede Flamengo at holde skansen og sikre sig tre point.7-10 2013

Regnvejr, frispark og dårligt spil var kendetegnet for aftenens klassiker
Brasileirão runde 26: Flamengo mod Vasco


Der var lagt op til en vaskeægte klassiker på Estadio Mané Garrincha i Brasília, da Flamengo og Vasco for anden gang i sæsonen skulle krydse klinger. Det foregående opgør, som også blev spillet i Brasília, endte med en sejr til Flamengo, der også var favoritter til aftenens kamp.

Vejret i den brasilianske hovedstad indbød ikke til lækker og fortryllende brasserbold. På trods af Flamengos midterplacering og Vascos bundplacering, er der stadig noget mytisk over kampene mellem de to hold. Så forventningerne var i top da de to hold gik på banen i silende regn.
Kampen mellem de to rivaler var særdeles vigtig. Flamengo kunne med en sejr nærme sig G4, og derved komme i Copa Libertadores, hvorimod Vasco kunne komme væk fra bunden og de kedelige nedrykningspladser. Til trods for vigtigheden af kampen endte det hele uafgjort hvilket var et dårligt resultat for begge parter, om end Flamengo kan bryste sig med ikke at have lidt nederlag Mano Menezes’ afgang. Ydermere kan Flamengo prale med ikke at have tabt til Vasco de seneste syv år i kampen om det brasilianske mesterskab.
Kort før kampstart fik Flamengos Leo Moura overrakt en speciel trøje med rygnummer 450, da han denne aften rundede 450 kampe for de rød-sorte, hvilket må betegnes som noget af en bedrift.

Kampen:
Fra kampens start var det Flamengo det blæste til angreb, og allerede efter 3 minutter lykkedes det Hernane, på forarbejde af Elias, at misbrugte en stor chance.  Selvom Flamengo sad på spillet kunne man fra kampens start se hvad der var kendetegnende for de næste 90 minutter. Begge hold var tændte, aggressive og nervøse, hvilket gik ud over spillet, som var fyldt med frispark og dårlige afleveringer. Det store antal frispark blev ved kampen igennem, og de mange spilstop gjorde opgøret til en grim affære.

Selvom Flamengo var dominerende i første halvleg, kom Vasco til chancer hvilket skete efter små ti minutter hvor frisparkskongen Juninho Pernambucano sendte bolden ind i feltet til en fri Jhon Cley, der endte med at ramme overliggeren.  Herefter gik spillet en kende i stå og det hele blev rykket op midtbanen, hvor spillet blev skæmmet af frispark som kun blev grimmere i den silende regn. Selvom den rodede affære ikke gav oplagte chancer, var det alligevel Flamengo der dominerede og kontrollerede kampen. Efter en lille halv times spil kom Flamengo til to gode chancer. Først Paulinho, men hans skud manglede præcision og gik forbi mål.  Fem minutter senere fik de rød-sorte endnu en stor mulighed. På et kontraangreb kom Vascos forsvar ikke på plads, og Hernane afsluttede svagt på Diogo Silva i Vascos mål.  Kort efter fik Flamengo endnu en chance og denne gang svigtede Hernane ikke. Paulinho modtog bolden i højre side, løb til baglinjen og kunne sende bolden ind over til en fri Hernane der uden problemer bragte Flamengo i front med 1-0.

Foran med et enkelt mål fortsatte Flamengo deres spil og var trods de mange fejl og frispark, det bedste hold på banen. Vascos spil var ligesom Flamengos, præget af sjusk og nervøsitet, hvilket ikke fik Flamengos reservemålmand, Paulo Victor på overarbejde.  Begge hold kunne efter en ufin og nervøst præget halvleg gå til pause efter 47 minutters spil.

Anden halvleg startede lidt som første, hvor Flamengo sad på spillet, og efter 51 minutter kunne Chicão bringe de rød-sorte yderligere foran, men hans frispark var for upræcist og gik forbi mål. Herefter vendte kampen, og blot to minutter senere fik malteserkorsene udlignet. Willie modtager bolden i feltet og kunne uden problemer udligne til 1-1. Målet vækkede de sort-hvide spillere og nu var det Vasco der satte dagsordenen, om end kvaliteten af spillet ikke blev forbedret. Selvom rollerne nu var byttet om kom Flamengo til enkelte chancer. Efter 66 minutter skød Paulinho på mål, men bolden ramte en forsvarer og gik ud til hjørnespark. Seks minutter senere misbrugte Vasco en stor chance hvor Marlone på smuk vis fik spillet Yotún fri. Men endnu engang var afslutningen for sjusket, og gik forbi mål.

Det sidste kvarter af kampen virkede rodet og man kunne mistænke begge hold for at have lagt deres taktik til side, til fordel for en gang Robin Hood fodbold. De satsede begge på løse chancer, og først efter 87 minutter kom de rød-sorte til en chance. Gabriel lagde bolden ind i det lille felt, men ingen af Flamengos angribere befandt sig i nærheden, og efter tre minutters overtid kunne dommer Ricardo Marques Ribeiro fløjte den ufine forestilling af.Flamengo kigger opad efter sejr over Coritiba
Brasileirão runde 25: Coritiba mod Flamengo

3-10 2013Med en god portion selvtillid i rygsækken kunne Flamengo trække sig ud som sejrherre i nattens opgør mod ”De hvide lår” på Estádio Couto Pereira i Coritiba. Med denne sejr er det første gang, at Flamengo vinder to kampe i træk – og samtidig har de rød-sorte ikke vundet på udebane over Coritiba i 15 år. Coritiba, som var iklædt deres 3. trøje, havde i dagens anledning matchet deres spil og påklædning: Idéløst og uden sammenhæng.
Med de tre vigtige point kravler Flamengo omsider et stykke opad i tabellen og ligger nu på en 11. plads – og overhaler dermed hold som Coritiba, Portuguesa, Bahia og Goiás. Næste udfordring for Flamengo er ærkerivalerne Vasco på søndag, hvor en sejr til Flamengo kan sætte endnu et søm i Vascos ligkiste og samtidig sørge for at nedrykning forbliver teoretisk for Flamengo.

Kampen
Flamengo startede de første ti minutter af kampen afventende og lod Coritiba tage initiativet, hvilket også gav hjemmeholdet den første chance. Kort inde i kampen havde Diego chancen for at spille Alex, der stod fri i Flamengos felt. Diego formåede dog slet ikke at udnytte chancen, hvilket var kendetegnende for Coritiba kampen igennem.  Selvom Coritiba havde mest boldbesiddelse i starten, begyndte Flamengo så småt at komme op i gear, og efter ni minutter fik Hernane chancen men kom for sent til Paulinhos tværaflevering. Et par minutter senere var det så Paulinho selv, der fik chancen, men Coritibas forsvar og Vanderlei i målet havde ikke de store problemer med at afværge forsøgene. Flamengos chancer fik dem til at komme frem på banen, og langsomt men sikkert blev de mere spilstyrende, og selvom Coritiba havde en stor chance ved Robinho efter 20 minutter, gik det mere og mere Flamengos vej. Første chance til de rød-sorte kom fra André Santos, der først ramte overliggeren og igen efter 25 minutters spil testede Vanderlei med et farligt langskud.

Efter 34 minutter var Paulinho endnu engang på togt i højresiden, men hans aflevering til Carlos Eduardo var for svag til, at det blev rigtig farligt. Herefter gik gassen lidt af ballonen, og selvom Coritiba prøvede at angribe, formåede de ikke at komme hele vejen igennem det rød-sorte forsvar. Først i kampens sidste minut lykkedes det "De hvide lår" at komme hele vejen igennem, men sort uheld forhindrede dem i at bringe sig foran. Robinho modtager bolden i feltet og afslutter. Til Flamengos held formår João Paulo at redde bolden på mållinjen. Knap havde Flamengo reddet kastanjerne ud af ilden, før de selv havde scoret. På det følgende angreb modtager André Santos bolden i feltet og kan uden de store problemer sende bolden i nettet bag Vanderlei. Og Flamengo kan gå til pause med en 1-0 føring.

Til anden halvleg kom begge hold på banen uden ændringer. Allerede efter 49 minutter kunne Flamengo udbygge de rød sortes føring. Carlos Eduardo sender et frispark mod bagerste stolpe, hvor Leo Moura af to omgange får sendt bolden videre til Wallace, der resolut header bolden i nettet til 0-2. Bagud med to mål skiftede Coritiba ud og sendte Maycon og Emerson Santos på banen for at rette op på spillet. Coritibas spil blev derefter bedre, omend de havde store problemer med at bryde helt igennem Flamengos forsvarskæde.

Coritibas eneste lyspunkt var indskiftede Maycon, der efter et hjørnespark udfordrede en godt stående Paulo Victor i Flamengos mål. Efter 65 minutter fik Maycon endnu en chance men formøblede den, da han ikke kunne holde bolden under kontrol.  For Flamengo gjaldt det om at holde føringen og ikke sætte den over styr som i kampen mod Nautico på hjemmebane d. 19/9. Træner Jayme de Almeida foretog derfor en defensiv udskiftning og satte Cáceres på banen i stedet for målscoreren André Santos. I og med Flamengo trak sig en kende tilbage, gav det et par løse chancer til Coritiba. Alex’ hovedstød efter 80 minutter gik dog et stykke over mål, og Coritibas spil faldt mere og mere fra hinanden jo mere tiden gik. De mange fans var tydeligt utilfredse, og da Bill blev udskiftet, holdt han sig ikke tilbage for at diskutere med de lokale torcedores kaldet "Alto da Glória" - opkaldt efter bydelen, hvor Coritibas stadion befinder sig. For at gøre ondt værre fik Germano sit andet gule kort og blev udvist. Derefter var kampen afgjort, og Leo Moura kunne endda have bragt gæsterne yderligere foran, men Chico fik klaret skærene, og kampens resultat endte med en 2-måls sejr til gæsterne fra Flamengo.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu