Optakt 28 runde - Flamengo

Go to content

Main menu:

Optakt 28 runde

Arkiv > 2015 > September
Såfremt Vasco vinder i aften, er det første gang siden 2006, at de tager alle seks point mod Flamengo, men om det lader sig gøre er en anden sag. I modsætning til Flamengo spillede Vasco pokalfodbold i torsdags, hvor de indkasserede et 0-3 nederlag til São Paulo. Og op til dagens kamp har der været tvivl om, hvorvidt holdets angriber Rafael Silva bliver klar. Efter lørdagens træning måtte Rafael udgå med smerter i højre lår – smerter, som kom i torsdagens kamp mod São Paulo. Et godt bud er, at Rafael ikke er blandt de 11 startende men er at finde blandt reserverne. Derudover må træner Jorginho se bort fra midtbanespilleren Diguinho, som er skadet, samt Serginho, som er ude med karantæne. Til gengæld meldes midtbanespilleren Guiñazú klar, efter han brækkede sin finger tidligere på sæsonen.
Dermed ser en sandsynlig opstilling således ud: Martin Silva; Madson, Luan, Rodrigo og Julio Cesar; Guiñazú, Andrezinho, Bruno Gallo og Nenê; Jorge Henrique (Herrera) og Leandrão.
Flamengos histore har en del træk til fælles med Vasco, selvom gribbene fra Gávea ikke har været nede i næstbedste række. Flamengos sæson har været en underlig størrelse med to trænerfyringer, manglende resultater og exit i pokalturneringen og statsmesterskabet – begge med Vasco som bøddel. Først på sæsonen måtte den karismatiske træner Wanderlei Luxemburgo forlade klubben og overlade det varme sæde til Cristovão Borges, som skulle prøve at få klubben på ret køl efter en særdeles ringe sæsonstart. Efter fem runder lå Flamengo nummer 19, og tågerne hang tykt over Gávea. Borges’ start var heller ikke problemfri, men klubben klatrede langsomt op i tabellen. Helt godt blev det dog aldrig, og utilfredsheden mod Borges steg, selvom han havde fået Flamengo væk fra de fire nedrykningspladser i bunden. Efter ti runder lå de rød-sorte på 14. pladsen, men resultaterne var meget yoyo-agtige, og holdet manglede stabilitet. Samtidig var resultaterne i pokalturneringen svingende, og da holdet tabte 4-2 til Palmeiras, fik direktionen nok og sagde pænt farvel til Borges. Manden, der overtog for Borges, er den 64-årige Oswaldo de Oliveira, som er et stort navn i Brasilien og Japan, men trods sine gode trænerresultater, der bl.a. indebærer et VM for klubhold, er han et uskrevet blad for mange europæere. Professoren, som han kaldes, fik åbenbart sat fut i Flamengo og fik fuldt hus med 18 point i seks kampe, hvilket ikke er set i 30 år. Sejrene var alle fortjente, og nogle af skalpene var endda store, da både topholdet São Paulo og rivalerne fra Fluminense blev besejret. De 18 point betød nu, at Flamengo for første gang i over et årti var i top 4, i Brasilien kaldet G4, som automatisk giver adgang til Copa Libertadores.
Træerne voksede dog ikke ind i himlen, da Flamengo ikke har formået at hente point de sidste to kampe. Første nederlag var mod Coritiba og viste, at Flamengo, trods en god stime, har store defensive problemer. Den følgende kamp var ikke meget bedre, da holdet måtte indkassere en lussing på hele 4-1 mod Atlético MG. De to nederlag betyder, at Flamengo nu befinder sig i slipstrømmen af G4 på en nuværende 6. plads – 3 point efter Palmeiras på 4. pladsen.
Hvis Flamengo skal tilbage i ”de voksnes rækker” kræver det en sejr mod Vasco, men selvom det på papiret ser nemt ud, og Flamengo er storfavoritter, er intet afgjort på forhånd. Flamengos akilleshæl er dødbolde og i særdeleshed hjørnespark. Ud af de 37 mål Flamengo har indkasseret i ligaen, er 12 indkasseret efter et hjørnespark. Det betyder, at Oswaldo de Oliveira gentagne gange har måttet undskylde over for pressen, og han har blankt indrømmet, at defensiven sejler. Til gengæld har der været gode takter i den anden ende. Selvom angrebsesset Guerrero har været ude nogle kampe, har andre overlappet og sørget for målene. To spillere, der har gjort sig positivt bemærkede, er den tidligere AaB’er Kayke, som har sat mål ind på stribe for de rød-sorte, og den anden er Paulinho. Den ranglede angriber ser nu ud til at være tilbage efter en længerevarende skade, som har holdt ham væk fra topfodbold i over et år. I forsvaret har Flamengo måtte se bort fra anfører Wallace, som har været fraværende med en fibersprængning i låret. Wallace kæmper stadig med sin skade og ser ud til at blive erstattet af César Martins i midterforsvaret.
Selvom Osvaldo de Oliveira endnu ikke har løftet sløret for de elleve startende, vil det efter al sandsynlighed være følgende spillere, der starter i aften: Paulo Victor; Pará, César Martins, Samir og Jorge; Márcio Araújo, Canteros og Alan Patrick; Paulinho, Emerson Sheik og Guerrero.
Selvom Vasco har en midlertidig optur, og Flamengo har en ditto nedtur, må det siges at være topholdet, der sidder med favoritværdigheden, og et sandsynligt bud herfra er en 2-1 sejr til Flamengo. Med sejren vil Flamengo igen drømme om G4, mens Vasco rykkere længere ned i dyndet og mod en tilværelse i næstbedste række.


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu