Rodada35 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Rodada35

Arkiv > 2013 > arkiv2013 > November2013

For bundholdenes vedkommende er historien den samme. Her rykkede Recife-klubben: Náutico ud for tre runder siden. Storklubber som Vasco og Fluminense er sammen med Coritiba, Ponte Preta, Bahia og Criciuma i overhængende fare for at skulle spille i næstbedste række, når sæson 2014 starter i maj.
Tilbage er det store midterfelt, hvor Flamengo befinder sig med otte andre hold. Klubben har hele sæsonen levet en yoyo-tilværelse, hvor placeringerne har svinget fra henholdsvis en 8. til en 15. plads. Efter gårsdagens nederlag til Grêmio befinder Flamengo sig på en nuværende 12. plads, der er det sidste sæde, som giver adgang til ’Copa Sul-Americana’ - Conmebols svar på Europa League. Da Flamengo på onsdag står overfor den første kamp i ’Copa do Brasil’, havde træner Jayme de Almeida i gårsdagens kamp valgt at spare sin sædvanlige startformation og stillede derfor op med spillere, der normalt er at finde på bænken. Derfor var Almeida heller ikke skuffet, da kampen var fløjtet af og ’O Rubro Negro’ gik fra banen med et nederlag på 2-1.
”Grêmios presspil på hjemmebane er normalt, og jeg er glad for drengenes indsats. Vi var yderst tilfredse, da vi så ud til at få det ene point, hvilket kunne have hjulpet os meget. Samtidig var jeg glad for spillernes indstilling og blev klart trist, da vi til sidst fik et mål mod os og gik glip af det ene point.”
Til spørgsmålet om nedrykning svarer Almeida: ”Af vores tre resterende kampe er to af dem på hjemmebane, men selvfølgelig skal vi være opmærksomme på faren.”


Kampen:
Begge hold var tændte, og selvom Flamengo stillede op med reserverne, prøvede både de og Grêmio at være det dominerende hold fra første fløjt. Desværre betød det, at spillets offensive del var præget af fejl, hvilket ikke gav de store målchancer i nogen af enderne. De mange fejl tog samtidig tempoet ud af kampen, og lidt efter lidt fik Grêmio styr på spil såvel som boldbesiddelse.

Første store chance kom efter en halv times spil, hvor en fejl i Flamengos forsvarskæde gav en stor mulighed til Grêmio. Ramiro opsnappede bolden og fik afsluttet på kanten af feltet. Og Paulo Victor i Flamengos mål kunne kun se til, da bolden snittede træværket og gik forbi. Den store chance satte skub i tingene for hjemmeholdet, der pressede på i angrebet, og efter 37 minutter fik Barcos chancen efter et hjørnespark. Til tilskuernes store ærgrelse fik João Paul reddet bolden på målstregen, og Flamengo slap med skrækken. Næste chance var til de rød-sorte, hvor Gabriel forsøgte sig udefra. Skuddet var dog for svagt og voldte ikke de store problemer for den tidligere landsholdsmålmand Dida i Grêmios mål. Resten af halvlegen fortsatte med Grêmio som det boldbesiddende hold, dog uden den forløsende scoring til nogen af holdene.

Anden halvleg tilhørte hjemmeholdet, der med indskiftede Maxi Rodríguez fra starten satte Flamengo under pres. Udskiftningen skulle vise sig at være en bonus for hjemmeholdet, der efter 60 minutter kunne bringe sig foran, ved netop Maxi Rodriguez. Uruguayaneren fik bolden i højre side og kunne efter et par træk ind i Flamengos felt, trykke af og sende bolden i nettet bag Paulo Victor.
Målet fik Grêmio til at gå et gear op, og blot to minutter senere brændte det igen på i Flamengos forsvar, da Pará var tæt på at overrumple Paulo Victor. På trods af Grêmios overtag kom Flamengo også til fadet. Først fik Luiz Antônio chancen, men han var ikke konsekvent nok i sin afslutning og kunne derved se bolden gå forbi målrammen.  Som halvlegen skred fremad, virkede Grêmo tilfredse med føringen og lod Flamengo mere ind i spillet. Dette udnyttede de rød-sorte, og efter 76 minutter fik Digão afsluttet, men over mål.

Med kun ti minutter tilbage lykkedes det dog Flamengo at udligne, da João Paulo på et skud udefra snittede Nixon og derved snød Dida i Grêmios mål – 1-1. Målet til Flamengo fik hjemmeholdet til at satse hat, kat og regnfrakke på at få alle tre point. Efter 87 minutter gav Flamengo efter for presset, og Maxi Rodríguez kunne endnu engang lade sig tiljuble som målscorer, 2-1 til hjemmeholdet, som også blev kampens resultat.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu