Sæsonoptakt - Flamengo

Go to content

Main menu:

Sæsonoptakt

Arkiv > 2015 > Januar

Hvordan Flamengo så skal spille anno 2015, er heller ikke afklaret. Samtidig med finjusteringerne på startopstillingen skal spillestilen også afpudses, så den matcher spillerne. I kampen mod Shakthar blev Flamengo overrasket af de to brasilianere på det ukrainske hold. Bernard spillede på højrefløjen men skiftede side under kampen. Det samme gjaldt Alex, der huserede på venstresiden såvel som højresiden. ”Det er et anderledes bevægemønster, som kendetegner international fodbold, hvilket vi skal lære at forstå. Jeg kunne godt tænke mig en lignende spillestil men ikke en eksakt kopi, da vi jo er i Sydamerika, og virkeligheden er en anden for vores spillere. … Det er vigtigt vi kan tage fat på Campeonato Carioca velforberedte, så vi kan vokse og udvikle os undervejs.” – var Luxemburgos kommentar efter kampen mod ukrainerne.
Kampen mod Shakthar er ikke den eneste før sæsonstart. I aften (21-1) begynder en venskabsturnering i Manaus, hvor modstanderne er de evige rivaler fra Vasco og São Paulo. Selvom kampen ikke har nogen egentlig betydning, er Luxas holdning klar. ”Om Vasco og Flamengo så spillede i Kina, vil de stadig være rivaler. Det er jo klart, at Flamengo ikke vil tabe til Vasco og vice versa - og jeg agter ikke at tabe til Vasco!”

Samtidig med træningen har Luxemburgo også måtte tage afsked med nogle spillere.  Klubben har siden den 1/1 sagt farvel til: João Paulo, Amaral, Léo, Rafinha, Negueba, Muralha, Igor Sartori, Chicão, og Erazo. Ydermere har holdet sagt farvel til fire spillere, der dog aldrig fik spilletid på førsteholdet.  Med sådan en udskibning har holdet også brug for nye kræfter, der skal erstatte nuværende spillere, eller forstærke bænken.
Indtil videre har klubben hentet følgende spillere: Marcelo Cirino, Pará, Bressan, Thallyson og Arthur Maia. Selvom de fem spillere gerne skulle gøre en forskel på holdet, har Flamengo endnu ikke hentet en fra øverste hylde, som kan udfylde rollen som holdets internationale profil.  At holdet mangler en stor profil kunne forleden ses da klubben offentliggjorde spillernes rygnumre for 2015. Selvom langt de fleste har samme nummer som sidste år, er der dog et par ændringer:

1-
2- Léo Moura
3- Bressan
4- Samir
5- Victor Cáceres
6- Anderson Pico
7- Marcelo Cirino
8- Márcio Araújo
9- Alecsandro
10-
11- Lucas Mugni
13- Marcelo
14- Wallace
15- Luiz Antônio
16- Thallyson
17- Gabriel

18-
19- Arthur Maia
20- Canteros
21- Pará
22- Éverton
23- Eduardo
24-
25-
26- Paulinho
27-
28-
29- Nixon
33- Frauches
37- Cesar (Målmand)
38- Daniel (Målmand)
48- Paulo Victor (Målmand)

Efter offentliggørelsen, begyndte spekulationerne straks på hvem der skal bære det magiske 10 tal den kommende sæson. Mest oplagte emne er Robinho som, ifølge brasilianske medier, allerede har skrevet kontrakt med de rød-sorte. Dog har hverken Santos eller Flamengo givet udtryk for at forhandlingerne er faldet på plads. Men så længe Robinho ikke har skrevet under, holder alle vejret og håber det bedste. Udover Robinho forhandles der også med Lucas Romero og Cicero fra rivalerne Fluminense.
O Flamengo får alle de nødvendige forstærkninger må tiden vise, og selvom klubbens økonomi er i bedring, er der ikke uanede ressourcer til at handle ind på øverste hylde.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu