Transfer2014 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Transfer2014

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > Januar2014

Første spiller som klubben sikrede sig var Éverton fra Atlético-PR. Éverton Cardoso da Silva er ikke ukendt hos Flamengo, da han tilbage i 2008-2009 spillede 52 kampe i den rød-sorte uniform. Selvom han ikke er et kendt ansigt i Europa, har den 25-årige midtbanespiller erfaring fra både mexicansk og koreansk fodbold og spillede i 2007 på det brasilianske U-20 landshold. Klubbbens anden forstærkning blev det kun 19-årige talent Feijão. Antonio Felipe Gonzaga de Aquino eller bare Feijão (bønnen) er udlånt fra Bahia, hvor han blev hevet ud af slummen og givet en kontrakt på grund af sit store talent.  Hvis den unge Feijão får succes hos Flamengo, kan det blive beviset på, at den ”brasilianske drøm” stadig lever, og at fodbold er en vej ud af fattigdommen.
Elano
En tilgang af international format kom, da Flamengo fik lavet en låneaftale med Elano fra Grêmio. Elano Blumer er en forstærkning af international klasse. Elano startede sin seniorkarriere hos Santos, hvor han i perioden 2001-2004 spillede 129 kampe og var med til at vinde to brasilianske mesterskaber. Herefter gik turen til Shaktar Donetsk, Manchester City og Galatasary, inden han i 2011 vendte tilbage til Brasilien og Santos, hvor han sammen med Neymar var med til at vinde Copa Libertadores. Hos Shaktar Donetsk vandt Elano det ukrainske mesterskab to gange samt en enkelt pokaltitel. Også på landsholdet har Elano været succesfuld, hvor han i perioden 2004-2011 spillede 50 landskampe og var med til at vinde Copa America i 2007 og Confederations Cup i 2009. Herefter har der været stille omkring Elano, der aldrig fik det store gennembrud hos Grêmio med kun 10 mål i 47 kampe. Hvis Elano kan finde noget af fordoms storspil frem, vil den 32-årige offensive midtbanespiller være et scoop for Flamengo. Elano er indtil videre i Flamengo i hele 2014, og mens han er hos Flamengo vil Grêmio stadig betale halvdelen af spillerens løn.
Nyeste transfer kommer helt fra Ecuador. Det drejer sig om den 25-årige Ecuadorianske landsholdspiller Frickson Erazo (billedet nedenfor), der kommer fra Barcelona de Guaya, og som skal spille de næste fire sæsoner for Flamengo.
Erazo kan med sine 190 cm vise sig at være en god forstærkning i forsvaret, når der inden længe tages hul på Copa Libertadores. Herved får Jayme de Almeida syv muligheder for at sætte sit forsvar: Samir, Wallace, Chicão, Frickson, Marcos Gonzales, Frauches og Welinton. Dog går der rygter om, at de to sidste skal udlånes til Bahia, men indtil videre er intet sikkert. Ydermere snakkes der om, at Flamengo vil forstærke sig på højresiden med Alecsandro, der i 2013 ikke kom på holdet hos Atlético Minero. Forhandlingerne er i fuld gang, og handelen regnes med at blive gennemført en af de nærmeste dage.
Flamengo har også måtte tage afsked med nogle spillere. Ud af truppen er gået Digão og Frauches. Talentet Adryan har indgået en lejeaftale med italienske Cagliari, Diego Silva er på vej til nedrykningsramte Portuguesa, og Rafinha er kommet til Bahia. En af sidste års profiler Elias er også en brik i det store transferpuslespil. Elias, der har spillet 55 kampe for Flamengo, er udlånt fra Sporting Lissabon, hvortil han kom i 2011. Sagen om Elias er efterhånden blevet lidt af en telenovela, da ingen af parterne kan komme til enighed om spilleren. Elias har været til forhandlinger med Sporting, men parterne kunne ikke komme til enighed, så Elias er nu tilbage i Brasilien, hvor han rygtes til andre klubber, om end der ikke har været nogen konkrete bud på den populære spiller. Indtil videre bliver han i Flamengo, men hver dag rygtes han til andre klubber.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu