Uge 45 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Uge 45

Arkiv > 2015 > November
Selvom nederlaget var forventet, har det givet spekulationer om sæson 2016, og hvem der skal sidde i det varme sæde i det nye år. Det startede ellers godt med seks sejre i streg, og alle mente, at ansættelsen af Oswaldo Oliveira var den korrekte beslutning. Siden begyndte en deroute, og Oliveira har nu kun hentet en enkelt sejr i de sidste otte kampe. Med kun fem kampe tilbage synger sæsonen på sidste vers, og den endelige evaluering af sæsonen venter. Oliveira, hvis kontrakt udløber i 2016, har ikke selv udtalt sig om sin position i klubben, og med det kommende bestyrelsesvalg den 4/12 kan ingen endnu fortælle om målsætningerne for det kommende år. En ting er dog sikkert. Så længe Oliveira sidder bag roret, skal han sammen med bestyrelsen overveje, hvad der skal ske i 2016. Største udfordring er, hvilke spillere der skal forme holdet fremover. Men inden da venter fem kampe, hvor der gerne skal point på kontoen. Første udfordring er en hjemmebanekamp mod nedrykningstruede Goiás, og for Flamengo er kun en sejr acceptabel.
Stormvejret er ikke ovre, men det ser lyst ud før rundens hjemmekamp og Flamengo er – resultaterne til trods – favoritter. Af de fem spillere, der i sidste uge faldt i unåde, er et par af dem tilbage på træningsbanen, og alt ser næsten ud, som det plejer. Ved gårsdagens træning var der således ikke de store nyheder mht. søndagens holdopstilling. Efter al sandsynlighed får Pará og Alan Patrick lov til at starte på deres sædvanlige pladser som hhv. venstre back og offensiv midtbane. Paulinho og Éverton, som også blev suspenderet, er også tilbage men starter på bænken. Marcelo Cirino var også tilbage på træningsbanen men gik ud torsdag med en knæskade.
En anden, der heller ikke bliver klar til søndag, er holdets 10’er Ederson, som døjer med problemer i højre knæ. Sidste mand, som ikke er med, er Jorge, som er udtaget til Brasiliens OL-landshold, der skal spille to vigtige kampe mod USA. Efter Guerrero så rødt mod Grêmio, må Oliveira satse på andre kræfter i angrebet, og alt tyder på, at ex-AaB’er Kayke får plads i startopstillingen. Guerrero, som klart er holdets største stjerne, kan samtidig forvente at holde tidlig juleferie. Den bolivianske stjerne kan efter sin udvisning se frem til en disciplinærstraf for sin opførsel i søndagens kamp. Guerrero modtog et gult kort efter at have begået frispark. Da han efterfølgende gestikulerede, at dommer Braulino da Silva Machado var galt på den, var der dobbelt op på ostemadder. Om der kommer yderligere karantæne til den løntunge bolivianer bliver afgjort på torsdag, når sportsdomstolen STJD fælder dom i disciplinærsagen. I værste fald kan Guerrero se frem til en karantæne, som strækker sig til maksimalt seks kampe, hvilket kan betyde, at han må sige farvel til sæsonen 2015. Sker dette vil der efter al sandsynlighed blive snakket om Guerreros fremtid. Bolivianeren, der månedligt hæver 1,8 millioner kroner, har kun formået at score fire mål i sine 16 kampe og har ikke fundet vej til netmaskerne siden august.
Foto: Gilvan Souza Flamengo

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu